Cele mai ieftine bilete de avion ALITALIA

Scurt istoric Air Moldova

Una dintre cele mai renumite și mai experimentate companii aeriene din Republica Moldova este Air Moldova. Compania a fost înființată la 12 ianuarie 1993. Baza companiei cuprindea unitățile de zbor care se aflau la aeroportul din Chișinău. Prin urmare, numărătoarea inversă a activității companiei poate fi efectuată din 19 septembrie 1944. Primele direcții ale companiei Air Moldova au fost orașele Ucrainei, Moscovei și Caucazului. Aviația moldovenească a început să se dezvolte dinamic în 1960, când a fost dat în exploatare noul aeroport. În această perioadă a crescut geografia zborurilor, precum și exportul de fructe și legume moldovenești în orașele URSS. La mijlocul anilor 1980, echipajele moldovenești au zburat în 73 de orașe ale URSS și au transportat anual peste un milion de pasageri. Inovația a avut loc în 1990, când a fost deschisă prima linie internațională - Chișinău - Frankfurt.

Air Moldova a reușit să supraviețuiască în condițiile economice dificile predominante la sfârșitul secolului al XX-lea. La începutul noului mileniu,au fost deschise o serie de linii aeriene în  țările europene și  de asemenea au fost procurate noi aeronave. Compania aeriană au reușit să-și dovedească nivelul înalt, devenind membru al IATA în 2004.

AirMoldova astăzi

Astăzi, ponderea AirMoldova în transportul pasagerilor din Moldova constituie circa 50% din total. Numărul de destinații oferite de compania aeriană crește zilnic. Datorită companiei AirMoldova, puteți călători de la Aeroportul Internațional Chișinău la peste 30 de orașe, inclusiv Sankt-Petersburg, Minsk, București, Londra, Moscova, Paris, Florența, Kiev etc.

Prețul biletelor de avion variază, dar rămâne a fi accesibilă pentru locuitorii Moldovei.

Conducătorii companiei aeriene fac tot posibilul pentru a ține pasul cu timpul și pentru a face zborul confortabil și rapid. De exemplu, în martie, Air Moldova a efectuat un sondaj în rândul pasagerilor cu privire la mesele la bord. În timpul zborurilor din martie, pasagerilor li sa oferit cina care a constat din salată, tort de ciocolată și pâine, ceea ce nu a fost făcut mai devreme. Înainte de aceasta, pasagerilor li se ofereau sandwich-uri. Scopul a fost de a identifica preferințele pasagerilor și de a îmbunătăți în continuare calitatea serviciului la bord.

Siguranța mai presus decât toate

Oamenii care sunt îngrijorați de siguranța în timpul zborului pot sta pe pace. Pentru că, în decembrie 2008, compania aeriană din Republica Moldova a primit un certificat IOSA. Acesta sugerează că linia aeriană respectă toate cerințele internaționale de siguranță.

Cu siguranță putem spune că Air Moldova este un operator accesibil, sigur și experimentat care a câștigat  de mult timp orenumele pozitiv atât în ​​Moldova, cât și în întreaga lume.