Sydney

 Berna este un oraș al culturii europene multilaterale. Deși suprafața sa nu este mare, turiștii sunt fericiți să viziteze acest oraș. Berna este plină de atracții, muzee, fântâni, parcuri, poduri înalte.

Atracția principală a orașului este clopotnița Zytglogge. Aceasta este cunoscută pentru ceasul său astronomic, dispozitivul care mișcă nu numai săgețile, ci și  figurile mecanice ale animalelor.

Catedrala din Berna se ridică maiestuos peste tot orașul vechi. O fațadă frumoasă, fresce ilustrând scene din Judecata de Apoi, uimitoare sculpturi în lemn.

Deoarece simbolul principal al orașului este ursul, atunci Berna este plină nu numai de statui și suveniruri ale acestuia, ci și de un parc uriaș locuit de urși vii. Este foarte interesant să urmăriți comportamentul acestor animale drăguțe și, în același timp, periculoase.

Palatul Federal din Berna este foarte interesant pentru arhitectura, interier minunat și pânze pitorești.

Castelul-muzeu de la Egensdorf este un castel medieval, care uimește datorită interierului său excelent în stil patrician și cu mobilier antic original. În castel puteți vedea expoziția, precum și să vă plimbați prin parcul minunat, inspirând mirosul copacilor de măr înfloriți.

Berna este foarte curată și confortabilă. Locuitorii îngrijesc cu grijă de peluze, parcuri, pe fiecare balcon și în fiecare fereastră sunt flori. Seara, orașul este aprins cu o lumină moale, camuflată,  din această cauză aceste străzi ciudate devenind și mai frumoase și mai misterioase. Orașul va lăsa, fără îndoială, amintiri plăcute de la sine.