Cele mai ieftine bilete de avion Austrian Airlines

„Alitalia”

Descopeiți Italia ca un adevărat explorator antic, așa ca Marco Polo, Columb și Vespucci. Alegeți destinația dorită iar noi vă oferim bilete ieftine de avion de la compania Alitalia pentru rutele:

Chisinau Bologna
Chisinau Milano
Chisinau Roma
Chisinau Verona

Contemplați realizările arhitecturale considerabile ale orașelor faimoase italiene, bucătăria tipică mediteraneană și brandurile designerilor cu renume.

Despre companie

Alitalia” este o companie națională de transport aerian din Italia. Hubul companiei este Aeroportul Internațional „Leonardo da Vinci”.

În momentul de față, compania traversează o criză economică. Recent au fost făcute mai multe oferte de privatizare. Începând cu septembrie 2004, compania aeriană are dificultăți majore în derularea activităților financiare.

În noiembrie 2005, „Alitalia” avea 20.653 de angajați și a ajuns la numărul de 18.182 în martie 2007. În prezent, aceasta încearcă să se redreseze din punct de vedere economic.

Istoric

Activitatea „Alitalia” începe pe 5 mai 1947, zi cu zborul inaugural facut cu un Fiat G.12 Alcione, pilotat de Virginio Reinero pe ruta Torino-Roma-Catania.

Primul zbor internațional a avut în anul 1948 pe cursa Roma - Oslo, iar primul zbor intercontinental cu mai multe escale a fost Milano - Buenos Aires.

Succesul companiei vine în 1960 , când compania devine vector principal al Olimpiadelor de la Roma din 1960. În anii '90, „Alitalia” transporta aproape 28 milioane pasageri anual

Flota

În prezent, compania „Alitalia” operează pe zborurile externe şi interne cu o flotă compusă din: Boeing 777-200ER și Boeing 747.

Bagaje

Pasagerii au dreptul la o singura piesă de bagaj de mână cu o greutate de 8 kg. Dimensiunile maxime ale bagajului se vor încadra în urmatoarele valori: 55 X 25 X 35 cm.

Laptopul, poșeta, cărucioarele de copii se consideră bagaj de mână. Dacă acestea nu sunt suficient de încăpătoare în spațiul din cabină, acestea sunt etichetate la check in și depozitate la cală.