ATENA - Bilete de avion ATENA

Bilete de avion spre Antalya

Dacă îți dorești să faci o rezervare la bilete de avion spre Antalya, AVIGO are cele mai bune oferte și este gata să îți răspundă la întrebări la orice oră a zilei. Vei descoperi că cele mai bune prețuri la biletele de avion către Antalya le poți comanda pe site-ul avigo.md.

Un alt beneficiu este că prețul tuturor biletelor noi îl afișăm în lei, dolari și euro.

Ce trebuie să știi dacă zbori în Antalya?

Orașul Antalya este situat în sudul Turciei, în apropiere de litoralul Mării Mediterane.

Antalya este considerată una dintre cele mai luxoase regiuni din Turcia și include mai multe zone: Alanya, Side, Belek, Kemer și orașul propriu-zis Antalya. Zona Alanya este preferată de majoritatea turiștilor străini datorită nisipului şi apei albastre.

Cu o populație de aproximativ 700.000 de locuitori, Antalya a devenit un centru economic și administrativ al regiunii.

Istoria orașului Antalya

Potrivit istoricilor, în anul 150 î.Hr., regele Pergamonului - Attalos al II-lea, a pus bazele orașului Attalia (astăzi Antalya), pentru a găzdui o puternică flotă din Marea Mediterană.

În anul 133 î.Hr., orașul a fost lăsat moștenire de către regele Attalos al III-lea Republicii Romane, în timpul conducerii romane acest oraș cunoscând o dezvoltare continuă.

În ce perioade ale anului să vizitezi Antalya?

Cea mai potrivită perioadă pentru a vizita acest oraș sunt lunile de primăvară și toamnă: mai, iunie și septembrie, octombrie.

Chiar dacă orașul Antalya este o regiune cu zile însorite, în timpul iernii plouă des. În lunile de vară, temperaturile pot ajunge până la +50 de grade și umiditatea este ridicată – timp nepotrivit pentru bronz și relaxare. 

Ce poți vedea în Antalya?

Dacă ajungi în Antalya încearcă să încerci cât mai multe activități din regiune. Încearcă să înveți să joci golf, pentru că în acest oraș există foarte mulți profesioniști în domeniu.

Neapărat trebuie să mergi la un spectacol de dans intitulat „Fire of Anatolia” și vizitează amfiteatrul de la Aspendos.

Unul din simbolurile Antalyei este Poarta lui Hadrian, care a fost construită în cinstea împăratului. În cartierul Kaleici din Antalya vei descoperi Turnul Roșu, care îți va oferi posibilitatea să ai parte de o priveliște incredibilă deasupra mării.

Ce poți mânca în orașul Antalya?

În Antalya vei descoperi o diversitate de localuri, care au terasă și poți lua masa în aer liber.

Bucatele tradiționale turcești sunt o revelație pentru mulți turiști din întreaga lume, bucătăria locală fiind una dintre cele mai bogate și originale.

Dacă vizitezi un oraș turcesc încearcă tradiționalul kebab, care este renumit pentru gustul picant. Nu uita, ca la cină să comanzi carne de miel sau chifteluțe la grătar. Poți încerca sărmăluțele cu orez sau pui fript în lut.

La desert poți încerca foietajele însiropate cu nucă, gogoșile cu sirop de ciocolată și budincă de orez. Din băuturi poți încerca raki și ayranul.

 Cât te costă o zi în Antalya?

Orașul Antalya este un oraș care are prețuri avantajoase. La prețul de doar 2 lire (3 euro) te poți bucura de un meniu cu trei feluri de mâncare. Dacă vrei o băutură va tebuie să scoți de la 3-12 lire pentru o bere, 7 lire pentru un raki sau un suc cu 3 lire.

Hotelurile sunt ieftine, comparativ cu țările din Europa. Poți găsi găsi hoteluri de trei stele cu 30 euro pentru o noapte.

Un abonament la transportul public în Antalya este de 4-6 lire. Când urci într-un taxi, fii atent, șoferii obișnuiesc să ceară de la turiști prețuri exagerate pentru un tur prin oraș.

Cum ajungi în Antalya?

După ce ai comandat pe avigo.md și ți-ai pregătit bagajul, urci în transport și te deplasezi spre aeroport. Există o serie de companii aeriene care operează curse direct în Antalya. Aceste curse se desfășoară de câteva ori pe săptămână direct din Chișinău.