BAKU - Bilete de avion BAKU

Bilete de avion spre Atena

Dacă îți dorești să faci o rezervare la bilete de avion spre Atena, AVIGO are cele mai bune oferte și este gata să îți răspundă la întrebări la orice oră a zilei. Vei descoperi că cele mai bune prețuri la biletele de avion către Atena le poți comanda pe site-ul avigo.md.

Pe site-ul nostru sunt indicate prețurile tuturor biletelor care sunt afișate în lei, dolari și euro.

Ce trebuie să știi dacă zbori la Atena?

Despre faptul că Atena este capitala Greciei cunosc majoritatea turiștilor. În pofida tuturor problemelor financiare din țară, numărul populației din oraș este în continuă creștere. Ultimele date statistice vorbesc despre o cifră de peste 700.000 de locuitori.

Totodată, potrivit Guvernului grec, numărul crește datorită emigranților din Albania, România și Republica Moldova care se stabilesc cu traiul sau muncesc în această regiune.

Trebuie să cunoașteți despre faptul că Acropola din Atena a fost înscrisă în anul 1987 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Istoria orașului Atena

Cea mai veche prezență umană în Atena este atestată la peștera Schist, datată a fi în preajma mileniilor al VII-lea î.e.n. Atena este locuită permanent de cel puțin 7000 de ani.

Atena clasică a devenit principalul oraș al Greciei antice în secolul al V-lea î.e.n., realizările sale culturale punând bazele civilizației occidentale. După războiul de independență al Greciei, Atena a fost ales capitală a noii Grecii independente în 1834.

În anii 1920, mai mulți refugiați greci, evacuați din Asia Mică în urma războiului greco-turc, au dus la creșterea populației Atenei. Cu toate acestea, abia după al Doilea Război Mondial, după anii 1950 și 1960, populația orașului a crescut, iar Atena a început să se extindă treptat în toate direcțiile.

 În ce perioade ale anului să vizitezi Atena?

În Atena, clima este semiaridă și cu o umiditate scăzută pe tot parcursul anului. Plouă destul de rar, astfel precipitațiile medii anuale ajung la 380 mm și se înregistrează în lunile octombrie - aprilie.

Dacă îți dorești plimbări în aer liber și să admiri clădirile din Antalya, cea mai favorabilă perioadă este primăvara și toamna.

Ce poți vedea în Atena?

Turiștii experimentați îți vor recomanda să vizitezi neapărat siturile arheologice din Atena. Aceste vizite îți vor lua maxim jumătate de zi. Motivul este simplu, toate siturile sunt concentrate în centrul orașului, iar programul de vizite este deschis până la ora 15:00.

Un bilet pentru a vizita aceste situri costă 12 euro și este valabil pentru următoarele: Teatrul lui Dyonissos, Agora, Forumul Roman cu Turnul Vânturilor, Templul lui Zeus Olympianul, Biblioteca lui Adrian și Kerameikos.

La aceste situri puteți să ajungeți cu metroul, costul unui bilet de metrou este de 2 euro și este valabil o oră și jumătate.

Ce poți mânca în orașul Atena?

Grecii au o bucătărie gustoasă și specifică doar lor: diverse salate, musaka, frigărui Souvlaki și Gyros.

Salata grecească trebuie să o gustați neapărat. Frigăruii grecilor se numesc souvlaki și se prepară din pui, porc sau vită.

Grecii au un mare talent de a prepara bucate tradiționale exceptional de gustoase din pește proaspăt și fructe de mare. Majoritatea celor care vizitează acest oraș le recomandă tuturor să guste din brânza feta.

Cât te costă o zi în Atena?

Dacă vrei să economisești, de la aeroport ia metroul care costă 8 euro și ajungeți până în centrul orașului în 45 de minute.

Puteți folosi și taxiul, care costă până la 35 de euro pentru o tură.

Prețurile la camerele hotelurilor din Atena sunt acceptabile. Pentru o vacanță în Atena de câteva zile trebuie să aveți în portmoneu până la 800 de euro. În aceste cheltuieli ar intra: biletul de avion, biletul la metrou, biletul funicular, biletele intrări în muzeu, biletul de intrare la Acropole, mâncarea care te va costa până la 15 euro pentru o masă.

Cum ajungi în Atena?

Simplu. După ce ai comandat pe avigo.md și ți-ai pregătit bagajul, urci în transport și te deplasezi spre aeroport. Există o serie de companii aeriene care operează curse direct în Atena. Aceste curse au loc de câteva ori pe săptămână.