BANGKOK - Bilete de avion BANGKOK

Bilete de avion spre Baku

Dacă îți dorești să faci o rezervare la biletele de avion spre Baku, AVIGO are cele mai avantajoase oferte. Vei descoperi că cele mai bune prețuri la biletele de avion către destinația dorită le poți comanda pe site-ul avigo.md.

Ce trebuie să știi dacă zbori la Baku?

Baku este situat „la răscruce de vânturi”. De altfel una dintre versiunile cunoscute asupra provenienței numelui orașului întărește lucrul acesta, denumirea de Baku provine din persană - Bad-kube atural înseamnă „orașul bătut de vânt”.

În prezent, Baku este un oraș modern cu o infrastuctură dezvoltată. Este atural unei ţări bogate în resurse atural şi a găzduit Eurovisionul în 2012.

Istoria orașului Baku

Prima mențiune istorică despre orașul Baku a fost în secolul V. Potrivit istoricilor, orașul Baku are o vechime de peste 2000 de ani și a fost locuit de oameni cel puțin 1000 de ani.

O perioadă de timp nu se regăsesc informații despre oraș în analele istoriei.

În anul 1723, Petru cel Mare cucerește orașul Baku și încearcă să desfășoară o serie de schimbări, însă acestea se soldează cu eșec.

La începutul sec. VIII a fost cucerit de arabi și a devenit o parte a califatului arab. În această perioadă islamul devine principala religie, punând bazele unor noi tradiții și culturi.

Între secolele IX-XII, se stabilesc triburi turcice, ce se amestecă cu localnicii de origine iraniană, cu arabi și albani, sinteza etnică constituind-o poporul Azer.

În ce perioade ale anului să vizitezi Baku?

Orașul Baku are veri călduroase și umede, iar iernile sunt friguroase și cu furtuni de zăpadă. Fii pregătit, pentru că în Baku vântul este puternic în orice anotimp al anului.

Lunile de toamnă și primăvară sunt o perioadă mai potrivită pentru a vizita Baku, dar de foarte multe ori totul depinde de curenții de aer.

Ce poți vedea în Baku?

Primele două lucruri care trebuie să le vedeți în Baku sunt Maiden Tower și Shirvanshahs’ Palace. Acolo veți avea posibilitate să vă fotografiați în straie tradiționale azere.

Clădirea „Crystal Hall” este o clădirea modernă care a fost construită în câteva luni pentru concursul Eurovision. Plimbați-vă pe Aleea Martirilor până la mausoleul „Fire Temple” care comemorează victimele atacului Armatei Roșii din 1990 și a eroilor căzuți în războiul dintre azeri și armeni.

Puteți să faceți o plimbare cu metroul din Baku și să îl admirați, pentru că metroul din acest orș este una din operele sovieticilor care merită văzute.

Ce poți mânca în orașul Baku?

Baku nu te va impresiona gastronomic, dar din moment ce te afli în acest oraș trebuie să încerci carnea de miel, pilaful și dulciurile.

Cât te costă o zi în Baku?

La un hotel de trei stele, pentru o noapte vei achita 60 de manați (75 de euro). Prețul la mâncare diferă în funcție de locul în care vei lua masa. Două porții de kebab cu două sticluțe de apă și două ceaiuri pot costa în jur de 15 manați.

Dacă vrei să mănânci într-un restaurant, pentru o masă de două persoane cu aperitive, fel principal, desert și vin – ajunge până la 90 de manați.

În comparație cu țările europene, prețurile de aici sunt mult mici și pentru buzunarul la majoritatea turiștilor străini.

Cum ajungi în Baku?

Simplu. După ce ai comandat pe avigo.md și ți-ai pregătit bagajul, urci în transport și te deplasezi spre aeroport.  Există o serie de companii aeriene care operează curse direct în Baku. Aceste curse au loc de câteva ori pe săptămână.