BARI - Bilete de avion BARI
Bilete de avion spre Barcelona

Pentru a face o rezervare la un bilet de avion spre Barcelona, atunci accesează avigo.md și vei avea parte de surprize. Pe site vei găsi cele mai avantajoase oferte la biletele de avion către Barcelona și le poți comanda pe site-ul avigo.md în doar câțiva pași.

Ce trebuie să știi dacă zbori la Barcelona?

Ca și orice alt oraș, Barcelona trebuie descoperită cu minuțiozitate. Cumpără o hartă și un ghid de buzunar care îți vor fi utile în timpul plimbărilor și pe parcursul întregii vacanțe.

Barcelona este capitala Cataloniei, o comunitate autonomă din nord-estul Spaniei. Situația din Spania ne amintește de situația Transnistriei de la noi.

Barcelona este al doilea cel mai mare oraș al Spaniei, după Madrid – capitala Spaniei. Barcelona se află într-o regiune extrem de frumoasă cu ieșire la munte și mare. La o distanță de circa 160 km  se află poalele munților Pirinei, mai exact la graniță cu Franța.

Populația orașului este de circa 1,6 milioane. De asemenea, este bine să știți că Barcelona a fost gazda Jocurile Olimpice de vară în anul 1992.

Istoria orașului Barcelona

Primele legende spun despre apariția acestui oraș pe hartă încă prin secolul al V-lea, când potrivit documentelor, cartaginezii ar fi întemeiat localitatea Barcino.

Ulterior, Barcelona a devenit un județ franc, care a devenit independent la scurt timp și a început să se extindă. În momentul când, confederația Catalonia-Aragon a fost anexată dinastic Castiliei, a început decăderea Barcelonei. Orașul a fost devastat în 1714. Totuși, acesta a reușit să renască și la începutul secolului al XX-lea, Barcelona a redevenit un centru cultural și politic al culturii catalone.

La scurt timp a început Războiul civil din Spania, unde Barcelona a fost un refugiu al cauzei anarhiste. În 1970, Barcelona reușește să reînvie. Astfel, acesta reușește să devină un oraș dezvoltat.

În ce perioade ale anului să vizitezi Barcelona?

În lunile de vară, în Barcelona este foarte cald. Dacă veți petrece timpul la plajă, atunci timpul e perfect pentru bronzat. Dacă preferați să vă plimbați pe străzi și să admirați arhitectura, atunci trebuie să așteptați apusul, pentru că temperaturile sunt extrem de ridicate în această perioadă a anului.

Pentru turiști, cea mai favorabilă perioadă este primăvara și toamna. Temperaturile ajung până la +20°C.

Ce poți vedea în Barcelona?

Barcelona este un oraș cultural, care te cucerești prin arhitectură și tradiții. Sunt mai multe locuri care trebuie să le vizitezi. Unul dintre acesta este Muzeul Național de Artă, care găzduiește cea mai importantă colecție de artă a orașului Barcelona.

Muzeul se află în Parcul Montjüic, care are o suprafață de 213 m.p., deasupra orașului. Acest parc este una dintre cele mai mari zone de agrement din Barcelona, unde vei găsi muzee, galerii de artă, teatre, palate, Castelul de Monjüic, Stadionul Olimpic și parcuri de distracții.

Neapărat trebuie să vizitezi unul dintre cela mai importante simboluri ale spaniolilor – biserica „Sagrada Família” realizată de arhitectul Antoni Gaudi. Prețul unui bilet pentru a intra în biserică este de 20 de euro. Puteți vizita și „Parcul Güell” – o altă creație a lui Gaudi. Este vorba de o casă în stil mozaic, iar intrarea te va costa până la 10 euro.

Ce poți mânca în orașul Barcelona?

Dacă vizitezi Barcelona ești „obligat” să încerci paella, sangria și cocktailurile. Au o diversitate imensă de bucate tradiționale, dar acestea sunt cele mai renumite. Dimineața puteți lua un dejun copios și să plătiți 20 euro pentru sandwichuri, cafea și omletă.

În timpul zilei puteți lua masa în restaurante, unde veți descoperi meniuri interesante și prețuri atractive. Seara trebuie să o petreceți prin pub-uri, pentru că anume acolo veți putea să descoperiți spaniolii. În pub, spaniolii se întâlnesc pentru a privi fotbal și a susține echipa favorită. Pregătiți-vă pentru seri incendiare.

Cât te costă o zi în Barcelona?

În Barcelona nu vei avea nevoie de un buget mare, dacă veți alege hoteluri de trei stele, care costă în mediu 80 euro pentru o noapte.

Ca să ajungeți dintr-o regiune în alta a orașului puteți utiliza metroul, bicicleta sau autocarele. Prețurile acestora variază de la 4 euro până la 15 euro pentru un bilet. Puteți procura abonamente.

Cum ajungi în Barcelona?

Simplu. După ce ai comandat pe avigo.md și ți-ai pregătit bagajul, urci în transport și te deplasezi spre aeroport.

Există o serie de companii aeriene care operează curse direct în Barcelona de la Chișinău. Aceste curse au loc de câteva ori pe săptămână.