BERGAMO - Bilete de avion BERGAMO

Bilete de avion spre Beijing

Dacă îți dorești să faci o rezervare la biletele de avion, AVIGO are cele mai avantajoase oferte. Vei descoperi că cele mai bune prețuri la biletele de avion către Beijing le poți comanda pe site-ul avigo.md.

Pe site-ul nostru sunt indicate prețul tuturor biletelor noi îl afișăm în lei, dolari și euro.

Ce trebuie să știi dacă zbori la Beijing?

Beijing cunoscut de mulți și sub numele de Pekin este capitala Chinei. Orașul este o adevărată metropolă cu peste 17 milioane de locuitori.

Orașul se află  în nord-estul țări și este considerată și capitala de nord. Beijing este unul dintre cele mai poluate orașe din lume.

Beijing a găzduit, în anul 2008, cea de-a 26-a ediție a Jocurilor Olimpice.

Istoria orașului Beijing

Primele urme ale unei vieți urbane sunt de la 1045 î.Hr. La acel moment, numele orașului a fost Ji. De la 476 la 221 î.Hr. a devenit capitala regatului de Yan. Invadat de primul împărat Qin Shi Huangdi, în 226 î.Hr. devine una dintre cele 36 de prefecturi ale noului imperiu.

De la 916 la 1125, de la Beijing a devenit capitala a Liao. În 1153, ea este Jin Dinastie care a stabilit capitala sub numele de Zhongdu.

În 1644, manciurienii, un popor din nordul Chinei, au invadat China, s-au mutat la Beijing și a fondat ultima dinastie din China: Qing. În 1860, la sfârșitul Opium Wars, forțele franco-britanice au invadat capitala și au demis fostul Palat de Vara (Yuanmingyuan). În 1912, ultimul împărat Puyi a abdicat.

În 1949, Beijing devine capitala Chinei reunificată.

În ce perioade ale anului să vizitezi Beijing?

Beijing se află într-o zonă climatică continentală, unde se înregistrează puternice variații de temperatură. Acest lucru se datorează și faptului că la circa 100 de km de oraș se află deșertul Gobi. Deșertul favorizează producerea furtunilor de nisip care au loc și în oraș toamna.

Cea mai înaltă temperatură a fost de +41.1°C, iar cea mai joasă de -18.8°C.

În timpul verii plouă des. Luna iulie este considerată cea mai ploioasă din timpul verii, unde 15 de zile din lună - plouă.

Atunci când vă porniți spre Beijing trebuie să fiți pregătiți de orice temperatură, pentru că acestea oscilează des.

Ce poți vedea în Beijing?

Poți începe cu Piața Tian’anmen (Orașul Interzis), care se întinde pe o suprafață imensă și se spune că ar putea încăpea pe acest teritoriu peste un milion de oameni. Nu plecați de pe teritoriul pieței până nu vizitați și cele două clădiri sovietice renumite pentru contrastul arhitectural pe care îl oferă: Parlamentul și Muzeul de istorie al Chinei.

Vizitați și renumita zonă pietonală - Qianmen Dajie, cunoscută datorită hutongurilor care îți permit să redescoperi atmosfera vechiului oraș.

Cu siguranță că, majoritatea turiștilor care vin în Neijing vor să ajungă la una din capodoperele lumii antice – Marele Zid Chinezesc. Excursia până la zid costă 920 de RMB(120 de euro), care include transportul și ghidul turistic.

Neapărat să vizitați Palatul de vară, Templul Cerului, Templul Lama, Templul lui Confucius, Pagoda Alba, Observatorul Antic, Orasul subteran și Templul Buddha adormit.

Ce poți mânca în orașul Beijing?

În acest oraș vei avea o adevărată revelație gastronomică. Bucătăria din Beijing este numită de locuitorii țării - bucătăria imperială.

Cele mai utilizate ingrediente în bucatele tradiționale sunt carnea de miel, susanul și varza de Beijing. În această regiune, fideaua și chiftelele aburite sunt înlocuite cu orez. Locuitorii din Beijing preferă să condimenteze pizza cu oțet de orez picant, iar legumele le prepară în sos acru-dulce.

În bucătăria de aici are lor o combinare de bucate simple sățioase cu mâncăruri tradiționale ale casei imperiale.

Cu siguranță trebuie să gustați din rața gătită după rețeta din Beijing. Păsările sunt capturate exclusiv din râulețul Jadeit ce curge în spatele Templului Cerului. Acestea trec printr-un adevărat ritual de condimentare. Întregul proces de gătire a unei rațe durează până la 17-18 ore.

În momentul când rața vă este adusă la masă, chelnerul feliază rața în 108 bucăți – după numărul de încarnări ale lui Buddha.

Cât te costă o zi în Beijing?

Primul lucru care vi se va părea straniu este că în toate hotelurile unde vă veți caza vi se va bloca o sumă de bani drept garanție. Este vorba de 1.000 yuani. Această sumă vă va fi returnată la check-out. Asigurați-vă că aveți bani suficienți pe card.

Mâncarea nu este costisitoare și nici transportul. Pentru un prânz veți scoate din buzunar până la 30 de yuani. Dacă preferați restaurantele, atunci fiți gata să scoateți din buzunare o sumă de trei ori mai mare pentru o singură persoană.

Cum ajungi în Beijing?

Distanța între Chișinău şi Beijing este de 7084 kilometri, iar zborul direct către capitala Chinei durează 10 ore. Există o serie de companii aeriene care operează curse direct în Beijing. Aceste curse au loc de câteva ori pe săptămână. Dacă îți dorești cu escală în alte țară, atunci există și astfel de posibilități. Detalii pe site-ul nostru.