BERLIN - Bilete de avion BERLIN

Bilete de avion spre Bergamo

Fă o comandă pe site-ul avigo.md și poți începe să îți pregătești bagajul. AVIGO are cele mai avantajoase oferte.

Ce trebuie să știi dacă zbori la Bergamo?

Dacă ai venit în vacanță în Italia, Bergamo este unul din orașele care merită să le vizitezi. Se află la o distanță de circa 40 km de Milano și are o populație de peste 100.000 de locuitori. Chiar dacă este un orășel micuț în comparație cu celelalte orașe din Italia, Bergamo are aeroport.

Istoria orașului Bergamo

Bergamo este un oraș antic, care a fost colonizat începând cu anul 1200 înainte de Hristos de uligurienii, ulterior de un trib celtic, romani. În anul 49 înainte de Hristos era o municipalitate romană cu circa 10.000 de locuitori.

Venețienii au pus stăpânire pe oraș pentru o perioadă îndelungată și au reușit să își impună cultura. Astfel, multe din cultura acestora a rămas până în prezent. 

În ce perioade ale anului să vizitezi Bergamo?

Orașul Bergamo are un climat subtropical, caracteristică pentru majoritatea orașelor din nordul Italiei. În timpul verii plouă des și temperaturile ajung până la +26 de grade.

Cele mai potrivite perioade pentru a vizita orașul sunt lunile mai, iunie și septembrie. În aceste luni, temperaturile oscilează de la +18 până la +23 de grade. Dacă vă plac plimbările prin ploaie, vara e anotimpul vostru.

Ce poți vedea în Bergamo?

Când te afli în oraș trebuie să vizitezi „Citadela”, care a fost construită de Luchino Visconti în secolul IV și Palatul „della Ragione”, care datează din 1199. Neapărat trebuie să vizitezi Cetatea Bergamo. Această cetate are două piețe, biserici, clădiri miedevale și un imens parc.

 

Nu uita de muzee. Orașul abundă în muzee: Muzeul de Arheologie, Muzeul de Științe Naturale Enrico Caffi, Grădina Botanică.

 

Ce poți mânca în orașul Bergamo?

 

Când te afli în Bergamo, uită că ești în Italia și trebuie să încerci pizza sau pastele. În acest oraș trebuie să te delectezi din deserturile din regiune, în special patiseria și înghețata.

Unele deserturi le poți găsi doar în acest orășel, pentru că unii restauratori le-au reinventat pentru a păstra specificul tradițional al zonei.

Cât te costă o zi în Bergamo?

Bergamo este un orășel vechi și tradițional. Un hotel, pentru o noapte te va costa până la 80 de euro. Acest preț, în majoritatea cazurilor, include și micul dejun.

Există transport public, dar Bergamo trebuie să îl admiri plimbându-te. Așa că uită de acei 0,5 euro pentru un bilet la transportul public și taxi.

Costul unei mese pentru o persoană în Bergamo poate ajunge până la 15-30 de euro, depinde cât de pofticioși veți fi.

Cum ajungi în Bergamo?

Există curse directe din Chișinău. Chiar există. Pe avigo.md poți găsi cele mai avantajoase bilete pentru aceste curse.