BILBAO - Bilete de avion BILBAO

Bilete de avion spre Berlin

Dacă îți dorești să faci o rezervare la bilete de avion spre Berlin, AVIGO are cele mai bune oferte și este gata să îți răspundă la întrebări la orice oră a zilei. Vei descoperi că cele mai bune prețuri la biletele de avion către Berlin le poți comanda pe site-ul avigo.md.

Un alt beneficiu este că prețul tuturor biletelor noi îl afișăm în lei, dolari și euro.

Ce trebuie să știi dacă zbori la Berlin?

După cum știți orașul Berlin este capitala Germaniei. Berlin nu este oraș aglomerat, în comparație cu țările asiatice. Este cel mai mare oraș din țară și se întinde pe o suprafață de 892 km².

În acest oraș locuiesc aproximativ 3,4 milioane de oameni, iar anual este vizitat de zeci de mii de turiști din întreaga lume.

Istoria orașului Berlin

Berlin apare în documentele istorice ca fiind capitala Margrafiatului Brandenburg încă din anul 1417. Din anul 1701 este capitala regatului Prusiei, începând cu anul 1871 este capitala Imperiului German, iar din 1919 este capitala Republicii Weimar până în când Adof Hitler a fost numit în funcția de cancelar. Mai apoi a fost capitala Germaniei naziste până în anul 1945.

Ulterior, Berlin a fost divizat în Berlinul de Vest și Berlinul de Est. Reunificarea de facto a Berlinului s-a realizat prin presiunea oamenilor din ambele părți ale orașului, atât a celor din est cât și a celor din vest, în octombrie 1989, prin acțiunile de demolare a zidului Berlinului.

În ce perioade ale anului să vizitezi Berlin?

Cea mai favorabilă perioadă pentru a vizita Berlinul sunt lunile de primăvară și toamnă. Astfel, în lunile mai - iunie și septembrie – octombrie pregătiți-vă să vizitați orașul Berlin.

Cea mai aglomerată perioadă în Berlin este primăvara.

Ce poți vedea în Berlin?

Berlin este un oraș al contrastelor. Vei descoperi o combinație frumoasă a edificiilor istorice şi arhitectura contemporană.

Puteți începe să descoperiți istoria și cultura orașului vizitând Poarta Brandenburg. Neapărat să ajungeți și la Cancelaria Federală. Țineți cont de faptul că, în Berlin se află majoritatea celor mai mari clădiri guvernamentale. Pentru a reuși să le vizitați pe toate aveți nevoie de câteva zile.

Orașul Berlin este un centru cultural al țării. În capitala Germaniei sunt aproximativ 200 de muzee, zeci de teatre și cabarete.

Cumpărați-vă bilet pentru a merge la Filarmonica din Berlin.

Ce poți mânca în orașul Berlin?

Majoritatea deja cunosc că una din mâncărurile preferate ale turiștilor străini, dar și a locuitorilor orașului, este currywurst - un bratwurst acoperit cu ketchup și pudră curry.

Currywurst îl găsiți oriunde în Berlin, inclusiv la vânzătorii ambulanți. Există și două standuri cu renume „Konnopke lui Imbiss” și „Curry 36”.

Cât te costă o zi în Berlin?

În comparație cu Europa de est, mâncarea în capitala Germaniei este foarte ieftină. Toate prețurile includ TVA-ul prin lege, doar restaurantele de lux pot solicita un cost suplimentar pentru servicii suplimentare.

În Berlin, pentru sistemul de transport public (U, S-Bahn, autobuz, tramvai) vei folosi un bilet comun. Biletul standard  costă 2.30 euro și este valabil pentru orice călătorie pe un termen de două ore de la compostare, într-o singura direcție. Dar nu există nicio limită pentru transferuri.

Majoritatea turiștilor prefer să procure un CityTourCard Berlin. Este vorba de un bilet valabil pentru toate serviciile de transport public din Berlin, Potsdam și conține discounturi de la multe atracții turistice, disponibile în mai multe versiuni: - 48 ore, tarif zona AB 15.90 euro; - 72 ore zonele ABC 17.90 euro; - 5 zile zonele AB 21.90 euro; - 5 zile zonele ABC 23.90 euro.

Hotelurile sunt scumpe, din acest motiv încearcă să găsești hosteluri pentru care vei achita până la 20 de euro pentru o noapte.

Cum ajungi în Berlin?

După ce ai comandat pe avigo.md și ți-ai pregătit bagajul, urci în transport și te deplasezi spre aeroport. Există o serie de companii aeriene care operează curse direct în Berlin. Aceste curse au loc de mai multe ori pe săptămână.