BISKEK - Bilete de avion BISHKEK

Bilete de avion spre Bilbao

Pe AVIGO.md vei găsi prețuri la bilete pentru toate buzunarele, dar cel mai important – vei găsi prețuri la bilete pentru buzunarul tău.

Ce trebuie să știi dacă zbori la Bilbao?

Când te pornești spre un oraș ca Bilbao trebuie să fii pregătit pentru că vei vedea locuri care îți vor rămâne în suflet pentru o perioadă îndelungată.

Orașul se situează la nordul Spaniei. Este cunoscut ca cel mai mare oraș din provincie și din Țara Bascilor. De o perioadă îndelungată este un centru economic important pentru Spania și este o metropolă cu aproape un milion de locuitori.

Să știți că, cu mult timp în urmă, a avut loc „împărțirea” populației pe malurile râului Nervion. Pe de o parte este dominat de vile ale oamenilor bogați, iar pe celălalt de blocuri înalte ale oamenilor sărăci.

Istoria orașului Bilbao

Orașul Bilbao a fost construit în secolul IV și a devenit cunoscut datorită faptului că era un centru de comerț pentru mai mulți negustori din regiune. Negustorii prelucrau uleiul provenit din grăsimea balenelor, care a fost, timp de mai multe secole, cel mai important combustibil de iluminat din Europa.

 

În secolul XX, orașul a fost puternic industrializat, ceea ce a dus la creșterea populației și a fost revitalizat cultural și economic.

 

În ce perioade ale anului să vizitezi Bilbao?

Orașul Bilbao este situat pe malurile râului Nervion, fapt ce permite ca curenții calzi să pătrundă în orășel și să păstreze o umiditate constantă. Clima este mai favorabilă decât în alte regiuni din nordul Spaniei. În timpul verii, temperaturile ajung până la +36 grade. În timpul iernii nu au loc înghețuri.

 

Acest oraș este situat în golful Biscaya, care este cunoscut ca cel mai tumultos golf din Europa din cauza furtunilor care sunt în zonă. Astfel, evitați să vizitați orașul în octombrie și noiembrie când au loc aceste furtuni.

 

Ce poți vedea în Bilbao?

 

Dacă ajungi în Bilbao vizitează toate muzeele. Sunt cu adevărat deosebite. Unul dintre ele este Guggenheim, care te cucerește cu formele sale. Mulți s-au declarat nemulțumiți de faptul că din cauza arhitecturii impresionante, multe opere de artă rămân în umbră. Prețul unui bilet este de 14 euro. 

Nu uitați să vedeți și Muzeul de Arte Frumoase, care datează din secolul XII și are peste 6.000 de lucrări. Prețul unui bilet este de doar 7 euro. De asemenea, vizitați Muzeul Bascilor, Muzeul Maritim și Taurino.

 

Totodată, orașul te va impresiona și cu cele mai impresionante catedrale care aparțin bascilor. La finalul zilei, trageți o fugă până la port. Acolo veți descoperi gastronomia tradițională și pescari care vă vor povesti diferite istorii și legende despre această regiune.

 

Ce poți mânca în orașul Bilbao?

Bascii sunt maeștrii în arta gastronomică. Bucătarii din regiune prepară bucate doar din ingrediente care provin de la fermele și grădinilor locuitorilor din regiune.

Majoritatea bucatelor conțin pește și carne. Aceștia preferă să asorteze mâncarea cu sosuri pe care nu le vei mai găsi nicăieri în lume.

Gustă Porrusalda – o rețetă tradițională care este preparată din legume. Încearcă friptura din miel și tocănița din carne de vită. Pentru desert, trebuie să încerci neapărat budinca lor din orez și compoturile.

 

Cât te costă o zi în Bilbao?

În Bilbao, prețul pentru o cursă cu taxiul variază între 20-35 de euro. O noapte în hotel costă standart, pentru unul de trei stele – 80 de euro, patru sau cinci stele – de la 100-500 de euro.

Prețul pentru un bilet la transportul public este de 2 euro, iar ca să închiriezi o mașină vei scoate din buzunar de la 70 de euro și mai mult pentru o zi.

Cum ajungi în Bilbao?

Cel mai simplu este să comanzi biletul pe AVIGO.md pentru o cursă directă Chișinău-Bilbao. Companiile aeriene au câteva curse în timpul săptămânii.