Bologna - Bilete de avion BOLOGNA

Bilete de avion spre Bișkek

Dacă îți dorești să faci o rezervare la biletele de avion spre Bișkek, AVIGO are cele mai avantajoase oferte. Vei descoperi că cele mai bune prețuri la biletele de avion către Bișkek le poți comanda pe site-ul avigo.md. Pe site-ul nostru sunt indicate prețul tuturor biletelor noi îl afișăm în lei, dolari și euro.

Ce trebuie să știi dacă zbori la Bișkek?

Orașul Bișkek este capitala Kîrghiztanului. Acest oraș nu este foarte cunoscut în rândul turiștilor străini și nu se bucură de popularitate în rândul acestora.

Bișkek este cel mai important centru politic, financiar, cultural și artistic al țării. Practic, cele mai importante clădiri ale țării le vei găsi în acest oraș.

Bișkek este un oraș relativ mare cu peste 900.000 de locuitori.

Istoria orașului Bișkek

Istoria orașului începe în anul 1825 când, pe teritoriul de astăzi a Bișkekului s-a aflat cetatea Pișpek, care a fost ocupată și distrusă de ruși în 1862.

În 1868, rușii înființează o așezare cu numele vechii cetăți, Pișpek, care în 1878 primește statut de oraș și reședință de județ.

În 1925 devine capitala Regiunii Autonome Kirghize, iar în anul 1926, denumirea orașului se schimbă în Frunze, în cinstea generalului bolșevic de origine română basarabeană, ce s-a născut în Bișkek, Mihail Frunze.

În 1936, Regiunea Autonomă Kirghiză devine Republica Sovietică Socialistă Kîrghistan, iar Frunze (Bișkek) capitala acesteia.

În ce perioade ale anului să vizitezi Bișkek?

Orașul Bișkek are un climat subtropical cu veri extrem de calde, cu temperaturi de +40°C. În timpul iernii, temperaturile ajung sub zero timp de aproximativ 40 de zile din anotimp.

Perioada cea mai favorabilă este primăvara și toamna, atunci  când temperaturile nu urcă mai sus de +26°C și nu coboară mai jos de +15°C.

Ce poți vedea în Bișkek?

Bișkek nu se pote mândri cu clădiri arhitecturale deosebite, dar cele mai importante clădiri de stat pot trezi interes pentru cei care vor să descopere cum arată clădirile sovietice.

Kîrghiztanul deține resurse de metale, printre care aur și metale rare. Industria metalurgică ar putea fi o atracție turistică datorită numărul mare de fabrici de prelucrare.

Cel mai bine să descoperi Bișkek și împrejurimele lui cu o mașină închiriată, pentru că cele mai frumoase locuri le vei găsi la periferia orașului.

Ce poți mânca în orașul Bișkek?

Bucatele tradiționale din Bișkek sunt inspirate din mai multe culturi. Locuitorii din regiune adoră cărnurile și le prepară cu diverse sosuri.

De asemenea, au tot feluri de terciuri și tocănițe care nu le mai găsești în alte țări ale lumii. Din punct de vedere gastronomic nu poate să te uimească, dar ai putea găsi bucate cu gust diferit de ceea ce ai mai gustat până acum.

Cât te costă o zi în Bișkek?

Din cauza numărul mic de turiști, prețurile la hoteluri sunt ieftine. Astfel, poți să plătești pentru o camera într-un hotel de patru stele 20-30 de euro pentru o noapte.

Mâncarea și transportul public este la fel de ieftin. Astfel, un bilet la transportul public este de 2 KGS (0.02 dolari). 

În restaurante poți mânca copios cu 25-30 KGS (3 dolari).

Cum ajungi în Bișkek?

După ce ai comandat pe avigo.md și ți-ai pregătit bagajul, urci în transport și te deplasezi spre aeroport. Există o serie de companii aeriene care operează curse direct în Bișkek. Aceste curse au loc de câteva ori pe săptămână.