BRUXELLES - Bilete de avion BRUXELLES

Bilete de avion spre Bologna

Cele mai avantajoase prețuri la bilete spre Bologna le găsiți pe avigo.md. Accesați site-ul www.avigo.md și faceți o căutare.

Ce trebuie să știi dacă zbori la Bologna?

Orașul Bologna se află la 380 km de Roma și este un oraș cu o tradiție antică. Acesta este supranumit de unii orașul-cetate sau orașul roșu pentru culoarea cărămizie a acoperișurilor clădirilor.

În acest oraș au locuit o multitudine de artiști, fiind considerat un oraș potrivit pentru a găsi muza. Aici au locuit artiști ca Petrarca, Dante, Rossine și Umberto Eco. În acest oraș s-au născut mai mulți regizori cu renume.

Din acest motiv, orașul este considerat unul dintre cele mai importante centre culturale.

Istoria orașului Bologna

Orașul Bologna a fost construit în secolul VI înainte de Hristos. Acesta a fost fondat de etrusci și a avut un aspect medieval. După câteva sute de ani, orașul a fost colonizat de romani.

Au urmat sute de ani de colonizare bizantină și cea a regilor Lombardiei. Devine parte a regatului Italian abia în anul 1860.

În ce perioade ale anului să vizitezi Bologna?

Ca și multe orașe din Italia, cel mai bine să îl vizitezi în perioada caldă a anului – lunile de vară. De asemenea, poți veni în Bologna în luna mai sau septembrie.

Nu este o zonă ploioasă, dar în perioada rece a anului vei avea nevoie de umbrelă.

Ce poți vedea în Bologna?

Orașul are un aspect medieval și îți va crea impresia că te plimbi pe străzi rupte din poveste. Majoritatea construcțiilor își păstrează stilul medieval. Vizitează centrul orașului – Piața Maggiore unde vei descoperi primăria construită în secolul XIII. Vei rămâne impresionat de cele două turnuri gemene - Garisenda și Asinelli, care au fost construite în secolul al XII-lea.

În centrul orașului vei descoperi Palatul Accursio, construit în perioada 1200-1500. În apropiere vei găsi și biserica San Petronio, construită în 1390, care găzduiește picturi şi sculpturi din Evul Mediu şi din perioada Renaşterii.

O perioadă îndelungată, orașul a fost oraș al Statului Papal și dispune de un patrimoniu ecleziastic extraordinar. O altă biserică care merită vizitată este biserica San Domenico, care adăposteşte peste o mie de opere de artă, inclusiv opere care aparțin lui Michelangelo.

Ce poți mânca în orașul Bologna?

Locuitorii din regiune spun că în Bologna se mănâncă de trei ori mai mult decât în orice altă metropolă din Italia.

Ești „obligat” să ajungi la piețele din oraș, unde să te delectezi din renumiții cârnăciori. Nu uita să guști din bucatele tradiționale: tagliatelle cu fructe de mare, paste cu sos bolognez și lasagna.

În centrul orașului sunt sute de localuri cu bucate tradiționale ieftine și gustoase. Culmea este că majoritatea localurilor sunt deschise non-stop.

Te vei îmbăta de cultura medievală, pentru că multe localuri au fost construite în acest stil și păstrează până astăzi suflul acelor timpuri.

Cât te costă o zi în Bologna?

O călătorie în Bologna nu te va costa mult. Te poți plimba cu transportul public sau cu bicicleta. Prețul unui bilet la transportul public este 0,30 euro, abonamentele pentru 10 zile sunt și mai ieftine de la 5 până la 10 euro.

Bucatele tradiționale sunt foarte ieftine. Astfel, o masă copioasă și gustoasă te poate costă până la 15 euro. Dacă vrei să guști și un vin, fii gata să scoți din buzunar până la 8-15 euro pentru o sticlă.

Un hotel de trei stele din Bologna costă până la 60 de euro pentru o noapte, dar există și pensiuni care sunt oferite în chirie de către locuitori.

Cum ajungi în Bologna?

Ca și pentru alte orașe din Italia, companiile aerine din Moldova au curse directe spre Bologna din Chișinău. Cele mai avantajoase bilete le veți găsi pe AVIGO.md.

Rezervă acum bilete de avion către Bolgna pe www.avigo.md.