BUCUREŞTI - Bilete de avion BUCUREŞTI

Bilete de avion spre Bruxelles

Dacă îți dorești să faci o rezervare la biletele de avion spre Bruxelles de la compania Turkish Airlines, Avigo.md are cele mai avantajoase oferte pentru tine. Vei descoperi că cele mai bune prețuri la biletele de avion către Bruxelles le poți comanda pe site-ul www.avigo.md.

Ce trebuie să știi dacă zbori la Bruxelles?

Bruxelles este un oraș cunoscut de majoritatea locuitorilor din Europa. Orașul este capitala Belgiei și una dintre cele trei capitale ale Uniunii Europene.

De asemenea, în acest oraș se află sediul Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), sediul Comisiei Europene și a Consiliului Uniunii Europene.

În orașul Bruxelles sunt două limbi oficiale: limba franceză și neerlandeză.

Istoria orașului Bruxelles

Pentru prima dată, orașul Bruxelles este menționat în documente în anul 700. Inițial era o cetate, iar în secolul secolul al XI-lea devine un târg, datorită poziționării sale geografice.

Devine oraș în anul 1229. Ulterior, acesta a devenit un refugiu pentru familiile de nobili și un centru economic cunoscut în mai multe regiuni din apropiere. După ce a trecut printr-un proces de francofonizare prin secolul XIX, orașul s-a transformat într-o regiune unde majoritatea locuitorilor erau francezi și vorbeau limba franceză.

Ulterior, în orașul Bruxelles s-a stabilit cu traiul familii care au locuit în regiunile colonizate anterior de belgieni. Din acest motiv, în acest oraș vei găsi o diversitate de naționalități. Bruxelles devine capitală culturală europeană în anul 2000.

În ce perioade ale anului să vizitezi Bruxelles?

Cei care au fost măcar o dată în Bruxelles știu că vremea în acest oraș este instabilă. Ai nevoie de umbrelă, pentru că plouă des. Chiar dacă temperaturile ajung până la +24 de grade în timpul verii, umiditatea devine deranjantă într-un anumit moment.

Ce poți vedea în Bruxelles?

Bruxelles este o oază pentru turiștii novici. Dar, ceea ce trebuie neapărat să vezi este simbolul orașului – statuia Mannekin Pis. Există sute de legende despre această statuie, din acest motiv trezește și mai mult interesul turiștilor de a admira. Dar fiți pregătiți, statuia are 50 de centimetri. Această statuie se află în centrul orașului Bruxelles.

Chiar dacă o să vă pară straniu, locuitorii vă recomandă să vizitați Piața Centrală. În acest sector al orașului veți rămâne impresionați de străzile pavate și localurile îmbibate de cultură.

În acest oraș european veți descoperi o catedrală în stil gotic de toată frumusețea – Notre Dame au Sablon. Ulterior, trageți o fugă până la Palatul Regal ca să îl puteți admira și urcați pe unul din turnurile din apropiere unde veți putea admira o panoramă impresionantă.

Neapărat să vizitați sediile centrale ale organizațiile internaționale și europene.

Ce poți mânca în orașul Bruxelles?

Mâncarea tradițională din Bruxelles nu te va impresiona, mai ales dacă ai vizitat deja Italia sau India. Dar, cu siguranță vei găsi localuri care îți vor potoli curiozitatea gastronomică.

În acest oraș poți găsi restaurante cu bucătării tradiționale specifice Greciei, Turciei și chiar Italiei.

Totuși, dacă ajungi în capitala Belgiei încearcă ciocolata și berea. Costul unei sticle de bere variază de la 2,5 până la 4 euro. Renumitele napolitane le poți găsi la prețul de 1-2 euro.

Cât te costă o zi în Bruxelles?

Dacă nu ați închiriat o mașină, atunci folosiți-vă de transportul public care este format din tramvaie și autobuze. Biletele le puteți procura la prețul de 8 euro sau cu 16 euro pentru unul tur-retur. Puteți să vă plimbați și cu metroul.

Este un oraș costisitor. Totuși, puteți găsi hoteluri de două sau trei stele, care pentru o noapte cer până la 80 de euro, dar fără mic dejun inclus.

Puteți încerca hostelurile, unde veți dormi pe paturi supraetajate și cu câteva persoane în cameră, dar la un preț de până la 20 euro pentru o noapte.

Costul unui prânz ajunge până la 15 euro, care include felul întâi, băutură și un desert.

Cum ajungi în Bruxelles?

Simplu. Comanzi pe avigo.md, unde găsești cele mai mici prețuri la bilete. Pe site vei găsi ofertele companiilor aeriene care operează curse direct din Chișinău spre Bruxelles.