CALGARY - Bilete de avion CALGARY

Bilete de avion spre București

Dacă vrei să faci o rezervare la bilete de avion spre București, AVIGO are cele mai bune oferte și este gata să îți răspundă la întrebări la orice oră a zilei. Vei descoperi că cele mai bune prețuri la biletele de avion către București le poți comanda pe site-ul avigo.md.

Un alt beneficiu este că prețul tuturor biletelor noi îl afișăm în lei, dolari și euro.

Ce trebuie să știi dacă zbori la București?

Cu siguranță cunoașteți că București este capitala României.

Orașul este cunoscut ce unul dintre cele mai importante centre economice și industriale din România. Acesta ocupă locul în 10 în topul orașelor cu o densitate mare în Europa.

În capitala României locuiesc aproape două milioane de oameni, iar potrivit unor statistici, orașul București adună zilnic peste trei milioane de oameni din întreaga țară.

Majoritatea turiștilor vin să vadă Bucureștiul pentru renumitul centru vechi și contrastele acestuia cu periferiile orașului.

Istoria orașului București

Prima așezare a Bucureștiului este atestată documentar la 21 septembrie 1459 într-un act emis de Vlad Țepeș, domn al Țării Românești, prin care se întărește o moșie unor boieri.  În 1659, sub domnia lui Gheorghe Ghica, Bucureștiul devine capitala Țării Românești, din ordin turcesc.

Din acel moment se și trece la modernizarea acestuia. În scurt timp, Bucureștiul se dezvoltă economic și începe să crească numărului meșteșugarilor.

În următoarii ani, orașul devine un adevărat centru economic, social și cultural al țării.

În ce perioade ale anului să vizitezi București?

Clima Bucureștiului este temperat-continentală. Ca și la Chișinău, la București sunt patru anotimpuri: iarnă, primăvară, vară și toamnă. Acest lucru permite turiștilor străini să fie mai calculați în momentul când se decid să viziteze această capitală europeană.

Iernile în București sunt destul de blânde cu puține zăpezi cu temperaturi relativ ridicate, în timp ce verile sunt caniculare cu puține precipitații.

Cea mai favorabilă perioadă pentru o călătorie în București este, totuși, perioada caldă a anului sau lunile mai și septembrie.

Ce poți vedea în București?

Orașul București dispune de o diversitate de monumente arhitecturale și naturale. Orașul se situează malul râului Dâmbovița.

Puteți începe călătoria prin București cu Parcul Herăstrău și Grădina Botanică. În această grădină veți putea admira peste 10.000 de specii de plante.

Amatorii de lectură pot vizita Biblioteca Academiei, care a fost fondată în anul 1867, și dispune de circa 8 milioane cărți. De asemenea, Biblioteca Națională, fondată în anul 1955, care are 7 milioane de cărți.

În București vei putea vizita zeci de biserici, teatre și catedrale. Unul din cele mai importante monumente în stil brâncovenesc este biserica Mănăstirea Antim, care este o ctitorie a mitropolitului Antim Ivireanu.

Nu uitați să vizitați renumitele hanuri din regiune. Acestea vă vor uimi prin arhitectură: Hanul Constantin Vodă, Hanul Manuc, Hanul cu Tei, Hanul Bazaca și   Hanul Galben.

Ce poți mânca în orașul București?

Bucătăria românească nu diferă cu mult de bucătăria noastră, pentru că avem aceleași rădăcini istorice.

Unul din bucatele tradiționale tipic României este mămăliga și tocănița. Bucate care le preparăm și noi la Chișinău.

Românii de peste Prut prepară pentru mesele de sărbătoare cârnați, piftie, cozonac și sarmale.

Cât te costă o zi în București?

În București, prețurile sunt asemănătoare cu cele din Chișinău, dar pe alocuri va trebui să achiți mai mult. Pentru un prânz copios vei achita 20 de lei românești (90 de lei MD). Spre deosebire de Chișinău, în mall-urile din capitala României vei găsi prețuri accesibile și pentru orice buzunar.

Dacă vrei să închiriezi o cameră într-un hotel de trei stele va trebui să scoți din buzunar de la 40-70 de euro pentru o noapte. Dar poți încerca hostingurile, care sunt la prețuri mult mai mici și îți permit să comunici cu alți turiști străini care vin să vadă Bucureștiul.

Cum ajungi în București?

După ce ai comandat pe avigo.md și ți-ai pregătit bagajul, urci în transport și te deplasezi spre aeroport. Există o serie de companii aeriene care operează cursa Chișinău - București. Aceste curse au loc de câteva ori pe săptămână, unele chiar în fiecare zi.