DUBAI - Bilete de avion DUBAI

Bilete de avion spre Calgary

Dacă îți dorești să faci o rezervare la biletele de avion, AVIGO are cele mai avantajoase oferte. Vei descoperi că cele mai bune prețuri la biletele de avion către Calgary le poți comanda pe site-ul avigo.md.

Ce trebuie să știi dacă zbori la Calgary?

Calgary este cel mai mare oraș din provincia canadiană Alberta și este situat la granița dintre Munții Stâncoși și preeria canadiană.

Calgary este cunoscut pentru mulți turiști ca o regiune pașnică și prietenoasă. În oraș locuiesc peste un million de oameni și se află pe locul cinci în topul metropolelor din Canada.

În prezent Calgary numără 1.162.100 de locuitori, luând in considerație aria metropolitană, plasându-l astfel, pe locul 5 in topul metropolelor canadiene.

Istoria orașului Calgary

Înainte de colonizarea regiunii Calgary, de către europeni, regiunea făcea parte din domeniul poporului indigen Blackfoot. În anul 1787, cartograful David Thompson, petrece o iarnă lângă râul Bow. El este primul european care vizitează acest loc.

În 1873, John Glenn este primul european care se instalează în regiune. Locul devine în timp, un post al Poliției Călăre Nord - Vest . La început este denumit Fort Brisebois, după ofițerul Ephrem-A Brisebois, din poliția călăre, orașul este redenumit, mai târziu Fort Calgary în 1876.

După ce CP (Canadian Pacific) construiește o cale ferată în regiune și o gară de tren este construită, Calgary începe să devină un important centru comercial și agricol.

Calgary primește oficial statutul de municipalitate în 1884 și își alege primul său primar în persoana lui George Murdoch.

În ce perioade ale anului să vizitezi Calgary?

Calgary are o climă prielnică pentru turiștii străini. Chiar dacă în timpul iernii umiditatea e ridicată, temperaturile afară nu coboară mai jos de -25 de grade.

În timpul verii, temperaturile urcă până la +28 de grade, dar datorită curenților reci care vin din direcția munților – vremea e răcoroasă și perfectă pentru plimbările în aer liber.

Deci, orice anotimp este favorabil pentru o vacanță în Calgary.

Ce poți vedea în Calgary?

Calgary este un oraș pentru orice gusturi. În lista celor mai atractive obiective turistice se numără: Turnul Calgary, Grădina Zoologică,  Centrul Mondial de Știință Telus, Muzeul Glenbow (are peste 20 de galerii) și Galeria de Artă.

Cei care sunt interesați de cultura orașului Calgary, Parcul Heritage este locul potrivit pentru aceștia. Este vorba de un sat care prezintă cum arăta viața locuitorilor orașului până în anul 1914.

Majoritatea turiștilor vor spune că arhitectura străzilor din Calgary este inspirată din cea americană.

Ce poți mânca în orașul Calgary?

Din cauza numărul mare de emigranți, bucătăria locală a fost influențtă și are mai multe componente: aborigenă, franceză, engleză, americană şi nenumăratele stiluri culinare etnice aduse de valurile succesive de imigranţi.

În Calgary, ca și în orice oraș din Canada, există o cultură de hamburgheri/hot dog/taco.

Totuși, în Calgary vei găsi o diversitate de bucate preparate din carne și pește. Canadienii adoră codul sărat, carnea de vită sărată, budinca de mazăre şi legumele.

Cât te costă o zi în Calgary?

Calgary este un oraș costisitor pentru buzunarele turiștilor din Moldova. Pentru a închiria, pentru o lună, o locuinţă cu o cameră vei avea nevoie de 500-650 de dolari canadieni. Pentru unul cu două camera – 850-1000 de dolari.

Pentru a închiria un apartament pentru o noapte în hotel de trei stele vei achita de la 70-100 de dolari. O sumă destul de mare pentru bugetele mici ale turiștilor străini.

Pentru un abonament lunar la transportul în comun va trebui să achiți 75 de dolari.

Cum ajungi în Calgary?

După ce ai comandat pe avigo.md și ți-ai pregătit bagajul, urci în transport și te deplasezi spre aeroport.

Există o serie de companii aeriene care operează curse direct în Calgary. În majoritatea cazurilor va trebui să faci escală la Viena sau alt oraș din Europa. Direct de la Chișinău spre Calgary nu avem curse.