DUBLIN - Bilete de avion DUBLIN

Bilete de avion spre Dubai

Dacă îți dorești să faci o rezervare la biletele de avion, AVIGO are cele mai avantajoase oferte. Vei descoperi că cele mai bune prețuri la biletele de avion către Dubai le poți comanda pe site-ul avigo.md. Faci rezervarea online pe site-ul avigo.md și începi să îți pregătești bagajele pentru călătorie.

Ce trebuie să știi dacă zbori la Dubai?

Orașul Dubai este cel mai mare oraș din Emiratele Arabe Unite după numărul populației. Acest oraș a reușit timp de 20 de ani să se transforme într-un centru economic de invidiat pentru multe metropole din întreaga lume.

Dubai este situat pe coasta de sud-est a Golfului Persic. Pentru orice turist care va ajunge în Dubai, primul lucru care va sări în ochi va fi luxul în care trăiesc majoritatea dintre locuitori. Clădirile și străzile luxoase, palmierii și blocurile de elită te fac să crezi că ai nimerit într-o altă lume.

Istoria orașului Dubai

Istoria orașului Dubai începe cu câteva sute de membri ai tribului Bani Yas care s-au stabilit în anul 1833 în portul natural existent pe locul unde o să ia naștere orașul Dubai. Așezarea fondată atunci de membrii acestui trib a devenit destul de rapid un centru pentru căutătorii de perle. Până în anii 1930, populația orașului Dubai ajunsese la aproape 20.000 de locuitori. În anul 1959, şeicul Rahid din Kuweit a luat decizia de a investi în zona Golfului Dubai, pentru a facilita dezvoltarea comerţului maritim. Evoluţia emiratului a cunoscut o etapă importantă în anul 1966, când aici au fost descoperite rezerve importante de petrol. Economia s-a dezvoltat rapid şi statul a început să fie invadat de comercianţi şi investitori, care au văzut în Dubai oportunitatea de a-şi extinde afacerile şi implicit de a-şi mări profiturile.

În anul 1973, dirhamul a devenit moneda unică în Dubai. Începând cu anul 1980, investitorii de aici au început să exploateze din ce în ce mai mult latura turistică a emiratului. Au fost create noi linii aeriene, care să facă legătura cu majoritatea zonelor lumii, au fost construite hoteluri şi au fost îmbunătăţite serviciile locale.

În ce perioade ale anului să vizitezi Dubai?

Orașul Dubai poate fi vizitat de turiști indiferent de anotimp. Doar că trebuie să fie atent ce temperaturi sunt confortabile pentru tine. Dacă vei călători în Dubai vara trebuie să fii pregătit să înfrunţi valul de căldură, care pentru majoritatea turiștilor devine insuportabil. Vara, temperaturile ajung la +45 de grade.

În timpul iernii poți să te bronzezi, pentru că temperaturile urcă până la +30 de grade.

Ce poți vedea în Dubai?

Dubai te poate impresiona cu plajele și clădirile sale. Așa că dacă serile te vei bronza, diminețele trebuie să le petreci vizitând cele mai renumite clădiri din Dubai. Începeți cu „Burj Khalifa” - cea mai înaltă clădire din lume. În doar 45 de secunde, un lift te va duce fix printre nori de unde vei putea admira orașul Dubai.

Vizitează una dintre cele mai populare atracții ale orașului – fântâna arteziană „Dubai Fountain”. Aceasta se întinde pe o suprafaţă de 300 de metri pe lacul Burj, are 6.600 de becuri şi 50 de proiectoare.

Cu siguranță trebuie să vezi unul dintrece le mai luxoase hoteluri din regiune „Hotel The Adress Downtown Dubai”, care are 7 restaurante, piscine pentru fiecare apartament și o deservire de cinci stele. Treci și pe la „Burj Al Arab” - cel mai înalt şi cel mai luxos hotel din lume. Singurul hotel de șapte stele, care are 60 de etaje şi 321 metri înălţime.

Vizitează și grădina zoologică subacvatică „Dubai Aquarium”, care a reuşit să intre în Cartea Recordurilor, datorită celui mai mare zid.

Ce poți mânca în orașul Dubai?

În Dubai să mănânci un kebab gătit conform rețetelor locale și vei rămâne impresionat. Gustul e cu totul diferit de cel cu care te-ai obișnuit în Chișinău.

Restaurantele din Dubai prepară o serie de bucate tradiționale care merită să le încercați: orez cu pui, legume sau pește și Fatoush cu ardei, roșii, castraveți, fasole boabe și un fel de crutoane din lipie libaneză sau Tabouleh cu mult pătrunjel.

Pentru amatorii de deserturi trebuie să știți că acestea sunt exagerat de dulci, dar puteți găsi bomboane mai puțin dulci, care au diverse arome.

Cât te costă o zi în Dubai?

Dubai este un oraș extrem de costisitor pentru că locuitorii sunt foarte bogați și nu au probleme cu achitarea consumației la restaurant sau shoppingul la mall-uri.

Hotelurile cu o stea sau două costă de la câteva sute de dolari pentru o noapte. Cele cu patru sau cinci stele costă de la câteva mii de euro pentru o noapte. O sumă imensă pentru buzunarele turiștilor din Occident și nu doar.

Dacă te pornești să călătorești în Dubai pregătește-te să cheltuiești foarte mult.

Cum ajungi în Dubai?

După ce ai comandat pe avigo.md și ți-ai pregătit bagajul, urci în transport și te deplasezi spre aeroport. Există o serie de companii aeriene care operează curse din Chișinău direct în Dubai. Aceste curse au loc de câteva ori pe săptămână.