Bilete de avion GUANGZHOU

Bilete de avion spre Geneva

Dacă îți dorești să faci o rezervare la bilete de avion spre Geneva, AVIGO.md are cele mai bune oferte și este gata să îți răspundă la întrebări la orice oră a zilei. Un alt beneficiu care ți-l oferă compania noastră este că prețul tuturor biletelor îl afișăm în lei, dolari și euro.

Ce trebuie să știi dacă zbori la Geneva?

Geneva este cunoscut ca orașul care ocupă primul loc în lume privind calitatea vieții. Orașul elvețian este consider „o perlă economică” a țării.

În acest oraș locuiesc un număr mic de oameni, doar 200.000 de persoane. Geneva se situează în apropiere de lacul Leman – cel mai mare din Europa. Astfel, o serie de antreprenori au posibilitatea să lanseze diverse afaceri în domeniul piscicol.

Istoria orașului Geneva

Geneva a fost un oraș al unui trib galic fortificat împotriva celților când romanii l-au cucerit în anul 121 î.H. În evul mediu, Geneva a fost condusă de Sfântul Imperiu Roman până la sfârșitul secolului XIV când a primit un grad înalt de a se auto-guverna.

În secolul XVIII, orașul a fost influențat de Franța Catolică, care ce a anexat Geneva către anul 1798.

 La sfârșitul razboaielor conduse de Napoleon, Geneva a fost admisă în Confederația Elvețiană. Orașul a înflorit în secolele XIX și XX, devenind sediul mai multor organizații internaționale.

 

În ce perioade ale anului să vizitezi Geneva?

Cel mai bine este să vizitezi Geneva în timpul iernii sau vara. În perioada caldă a anului e cald, temperaturile ajung până la +26 de grade. În timpul iernii ninge des și temperaturile coboară până la -25 de grade. Uneori pot fi și temperature siberiene.

Primăvara și toamna este deprimant, este timp ploios.

Ce poți vedea în Geneva?

Geneva este supranumită de mulți turiști „capitala păcii”, pentru că în oraș se află sediul organizației internaționale „Crucea Roșie”.

Majoritatea turiștilor care au vizitat orașul îți vor spune că ai nevoie de doar câteva zile pentru a vedea cele mai importante obiective turistice.

Lacul Geneva separă orașul în două: Orașul vechi și Orașul nou. Totuși, Orașul vechi supranumit Vieille Ville este mai interesant ca Orașul nou. Arhitectura din zonă, parcurile și magazinele sunt deosebite.

Ce poți mânca în orașul Geneva?

Geneva este considerată capitala bucătăriei elveţiene. În acest oraș vei găsi cele mai bune specialităţi: fondue, legume şi carne la grătar, bucate cu peşte sau cârnaţii afumaţi şi, desigur, un număr extrem de ridicat de tot felul de specialităţi de brânză.

Trebuie să încercați raclette. Este vorba de o brânză foarte sărată din lapte de vacă sau friptura de iepure.

Preţurile la mâncare sunt destul de pipărate, din acest motiv trebuie să fiți atent unde luați masa. În unele locuri prețurile sunt de trei ori mai mari – zonele turistice.

Cu toate acestea, în Geneva sunt restaurante unde veți plăti 25CHF pentru o masă săţioasă.

Cât te costă o zi în Geneva?

Geneva este unul dintre cele mai scumpe orașe din Europa. Pentru a închiria un apartament cu 2 camere, nemobilat, într-o zona mai bună va trebui să achiți cel puțin 1300 de franci (1231 de euro) pe lună.

Pentru o noapte, o cameră în hotel de trei stele te va costa 200 de franci (189 de euro). Transportul public te va costa 2 franci(1,9 euro) pentru un bilet la autobus. Din acest motiv, trebuie să fii atent câți bani preconizezi să cheltuiești în Geneva.

Cum ajungi în Geneva?

După ce ai comandat pe avigo.md și ți-ai pregătit bagajul, urci în transport și te deplasezi spre aeroport. Există o serie de companii aeriene care operează curse direct în Geneva de la Chișinău. Aceste curse operezează de câteva ori pe săptămână. Dacă îți dorești cu escală în altă țară, ca să mai vizitezi și alte orașe, există și această posibilitatea. Detalii pe AVIGO.md.