Bilete de avion HONG KONG

Bilete de avion spre Guangzhou

Dacă îți dorești să faci o rezervare la biletele de avion, AVIGO are cele mai avantajoase oferte. Vei descoperi că cele mai bune prețuri la biletele de avion către Guangzhou le poți comanda pe site-ul avigo.md. Faci rezervarea online pe site-ul avigo.md și începi să îți pregătești bagajele pentru călătorie.

Ce trebuie să știi dacă zbori la Guangzhou?

Orașul Guangzhou este unul dintre cele mai puternice orașe din punct de vedere economic din China. Totodată, în acest oraș se află baza flotei China Southern Airlines, cea mai mare companie aeriană din China și printre primele zece la nivel mondial.

Orașul este supraglomerat, are o populație de peste 3.500.825 de locuitori. În acest oraș a fost construit cel mai înalt turn de televiziune din lume.

Potrivit datelor statistice, dacă acet oraș va continu să se dezvolte în tempoul care o face, în zece ani numărul de locuitori se va mări de 2 ori.

Istoria orașului Guangzhou

Guangzhou, inițial, s-a numit Panyu, conform datelor istorice, și a fost fondat în anul 214 î. H. În secolul X devine capitala Dinastiei Han de Sud.

În perioada secolului al XVI -lea din Dinastia Qing, regiunea le cedează treptat concesiuni europenilor. În anul 1711, împăratul Qianlong restrânge această mișcare a străinilor într-un singur cartier din oraș.

La începutul anilor '80, provincia a început să înflorească din punct de vedere economic și cultural.

În ce perioade ale anului să vizitezi Guangzhou?

Vremea din Guangzhou este imprevizibilă, când plouă, când e senin. Pe parcursul zilei trebuie să verificați de mai multe prognoza meteo pentru a vă asigura dacă să luați umbrela sau ochelarii de soare în geantă.

Această „indecizie” a vremii o veți întâlni pe parcursul întregului an și din acest motiv nu contează anotimpul în care veți vizita Guangzhou.

Ce poți vedea în Guangzhou?

Pentru a vedea majoritatea obiectivelor turistice din orașul Guangzhou ai nevoie de mai multe zile. Începe cu Turnul din Guangzhou care are o înălțime de 600 de metri. Treceți și pe la Academia „Chen Clan” – o școală unde adolescenții chinezi învățau pentru examenele imperiale din anul 1894. Ulterior, acest templu s-a transformat în Colegiul Industrial „Chen Clan”, iar în prezent a devenit Muzeul Guangdong „Folk Art”.

Un alt obiectiv turistic este Muzeul Guangdong, fondat în anul 1959, care se întinde pe o suprafață de 43,000 m². De asemenea, turiștii trebuie să treacă pe la Muzeul Mausoleului Regelui Nanyue care are suprafață imensă de 1,4000 m² și datează din timpul dinastiei Han.

Vizitați neapărat și Templul „Guangxiao”. Este unul dintre cele mai vechi temple budiste din Guangdong.

Ce poți mânca în orașul Guangzhou?

Bucatele tradiționale chinezești întotdeauna au fost o atracție și un motiv de călătorie pentru majoritatea turiștilor. Guangzhou este renumit în China prin delicatesele specifice locale, apreciate ca una din cele mai vestite bucătării din China.

Gustați din toate bucatele, pentru că bucătarii chinezi locali gătesc din orice: păsări, animale, insecte şi șerpi, iar șarpele preparat este socotit cel mai delicios fel de mâncare pentru populația din provincia Guandong.

Gastronomia cantoneză a cunoscut o puternică dezvoltare în dinastiile Ming și Qing, dar mai ales în anii de după fondarea Chinei noi.

Cât te costă o zi în Guangzhou?

Guangzhou este un oraș destul de costisitor. Un apartament în hotel cu condiții modeste te va costa circa 350¥ (52 de euro). Dacă dorești un hotel cu toate comoditățile, unul de trei sau patru stele, va trebui să scoți din buzunar 450-500¥ (74 de euro).

Taxiurile vă permit să vă deplasați la fel de rapid ca și metroul. O plimbare cu taxiul  spre centrul Guangzhou vă va costa aproximativ 120¥ (18 euro). Dacă alegeți metroul, atunci pentru un bilet veți achita 8¥ (1 euro).

Mâncarea costă mult, dar există restaurante pentru toate buzunarele. Astfel, pentru un prânz copios ați putea scoate din buzunar până la 180¥(27 euro).

Cum ajungi în Guangzhou?

După ce ai comandat pe avigo.md și ți-ai pregătit bagajul, urci în transport și te deplasezi spre aeroport. Există o serie de companii aeriene care operează curse din Chișinău spre Guangzhou, doar că va trebui să zburați cu escală în altă țară.