Bilete de avion KALININGRAD

Bilete de avion spre Istanbul

Dacă îți dorești să faci o rezervare la bilete de avion spre Istanbul, AVIGO.md are cele mai bune oferte și este gata să îți răspundă la întrebări la orice oră a zilei. Un alt beneficiu pe care îl oferim este că prețul tuturor biletelor îl afișăm în lei, dolari și euro pe site-ul nostru.

Ce trebuie să știi dacă zbori la Istanbul?

Majoritatea au studiat la orele de geografie despre una dintre cele mai mari metropole ale lumii moderne – Istanbul.

Orașul turc a reușit să atragă milioane de turiști de-a lungul anilor datorită patrimoniului cultural și istoric. Clădirile moscheelor sunt printre cele mai importante motive pentru care turiștii aleg să viziteze această metropolă.

Acest megapolis al Turciei se întinde pe două continente și a fost înscris, în anul 1985, pe lista patrimoniului mondial al UNESCO.

Istoria orașului Istanbul

Istanbul s-a numit „Constantinopol” până în anul 1930. Orașul a fost capitala Imperiului Roman pentru două scurte perioade: între anii 324-395 a fost capitala Imperiului Roman de Răsărit și între 395-1204 a Imperiului latin din Orient.

Ulterior, între 1204-1261 a fost din nou capitală a Imperiului Bizantin refăcut, iar între 1261-1453 a Imperiului Otoman până la proclamarea Republicii Turcia din 13 octombrie 1923.

Întemeietorul legendar a fost Byzas din orașul Megara, iar atunci când Constantin I-ul cel Mare a trasat limitele viitoarei sale capitale a cuprins o arie de șapte coline ca și în cazul Romei. Turcii au construit pe fiecare colină câte o moschee.

În ce perioade ale anului să vizitezi Istanbul?

Clima orașului Istanbul este maritim-mediteraneeană și se întinde într-o zonă temperată. Acest lucru favorizează un număr mediu de precipitații anuale.

Instanbul poți să îl vizitezi în orice anotimp al anului, practic niciodată nu este prea cald sau prea frig. Media anuală a temperaturii este de +15°C. Luna august este cea mai caldă perioadă a anului când temperatura ajunge până la +24°C.

Cea mai rece perioadă a anului este luna ianuarie când temperaturile coboară până la +5,8°C.

Ce poți vedea în Istanbul?

Orașul abundă în locuri care merită să fie vizitate de turiștii străini. Începeți cu „Palatul Topkapî” care se află în zona pieței Sultanahmet. O altă destinație este muzeul „Sfânta Sofia” care a fost construit în anul 537. Aceasta moschee este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din oraș.

Dacă te afli în Instanbul nu uita și de Moscheea Sultanahmet. Aceasta se află în apropiere de piața Sultanahmet. Moscheea are șase minarete cu o lungime de 4,73 m și o înălțime de 2,60 m.

Pentru interiorul clădirii au fost utilizate peste 21.000 de plăci de ceramică. Moscheea Sultanahmet are 260 de ferestre, care te vor impresiona prin stil și formă.

Ce poți mânca în orașul Istanbul?

Gurmanzii se vor îndrăgosti de Instanbul, pentru că aici vor găsi bucate pentru toate gusturile şi buzunarele.

Delectați-vă din bucatele preparate din carne de oaie sau de miel, cu o lipie, nişte sosuri sau alte chifle. Bucatele sunt puternic condimentate, în special carnea friptă. Să știți că turcii adoră pipărat și sărat. Dacă sunteți amator de senzații tari, bucătăria Turciei vă oferă o gamă largă de astfel de bucate.

Dacă preferați fast-food, să știți că în Instanbul există o serie de localuri unde puteți procura cartofi fri, hamburgher și o cola.

Cât te costă o zi în Istanbul?

Instanbul este o destinație turistică care îți permite să economisești datorită alternativelor care ți le oferă.

De la hoteluri care cer pentru o noapte de la 20 de euro până la hoteluri de lux care cer câteva sute de euro. De asemenea există alternativa hostingurilor, care este folosită des de turiștii străini datorită faptului că prețul unui hosting începe de la 10 euro pentru o noapte.

În oraș vă puteți deplasa cu metroul, accesul la el se face pe bază de jetoane. Un jeton costă 3 lire (1 euro). Cum v-am spus, Instanbul oferă o serie de alternativă. Alternativa jetoanelor pentru metrou este cardul Istanbulkart.

Cardul costă 7 lire (2,5 euro), care trebuie să îl reîncărcați cu bani. Acest card este valabil pentru toate mijloacele de transport: metrou, tramvai și teleferic. Cu excepția taxiurilor care cer destul de mult, dar trebuie să încercați să negociați prețul cu aceștia.

Cum ajungi în Istanbul?

După ce ai comandat pe avigo.md și ți-ai pregătit bagajul, urci în transport și te deplasezi spre aeroport. Există o serie de companii aeriene care operează curse direct în Istanbul de la Chișinău. Aceste curse operează în fiecare zi a săptămânii.