Bilete de avion Krasnodar

Bilete de avion spre Kaliningrad

Dacă îți dorești să faci o rezervare la bilete de avion spre Kalinigrad, AVIGO are cele mai bune oferte și este gata să îți răspundă la întrebări la orice oră a zilei. Vei descoperi că cele mai bune prețuri la biletele de avion către Kalinigrad le poți comanda pe site-ul avigo.md. Un alt beneficiu este că prețul tuturor biletelor îl afișăm în lei, dolari și euro pe site-ul nostru.

Ce trebuie să știi dacă zbori la Kaliningrad?

Orașul Kalinigrad aparține Federației Ruse și se află între Polonia, Lituania și Marea Baltică. Orașul s-a numit în trecut Königsberg. Acest oraș este o exclavă rusească.

Majoritatea turiștilor evită să călătorească în această regiune cunoscând despre istoria orașului. Un alt motiv este și viza rusească care trebuie să o ai pentru a vizita această regiune și care este foarte complicat să o obții.

Istoria orașului Kaliningrad

Orașul a fost fondat în anul 1255 de către germani. Inițial, Kaliningrad a fost capitala Ordinului Teutonic, ulterior a Principatului Prusiei. În momentul când, din 1648, capitala Prusiei a fost, de facto, la Berlin, Königsbergul a rămas locul de încoronare al regilor Prusiei până în anul 1918.

Pe 2 august 1945, orașul și partea de nord a Prusiei orientale au fost atribuite URSS. Chiar dacă inițial, acest teritoriu a fost preconizat să fie transferat Lituaniei, în 1946 s-a decis crearea unei regiuni în componența Federației Ruse.

În următorii ani, toată populația germană din oraș a fost expatriată în Germania. Astfel, în oraș au rămas doar etnici ruși. Iar la scurt timp, în anul 1946, orașul a fost redenumit în „Kaliningrad”, nume pus în cinstea lui Mihail Kalinin, un apropiat al lui Stalin.

În ce perioade ale anului să vizitezi Kaliningrad?

Kaliningrad este o zonă mai friguroasă, în comparație cu zonele temperate, în majoritatea anotimpurilor. Din acest motiv, turiștii ar trebui să viziteze acest oraș în lunile de vară, sfârșitul primăverii și început de toamnă.

În această perioadă, temperaturile ajung până la +21 de grade, iar vântul bate slab moderat.

Ce poți vedea în Kaliningrad?

Orașul Kaliningrad este sărac în obiective turistice, dar sunt câteva care merită a fi vizitate. Una dintre ele este catedrală gotică din centrul orașului. Catedrala a fost construită în anul 1333, dar aceasta distrusă în timpul războiului. Ulterior, locuitorii orașului au reușit să o renoveze datorită unor donații germane.

În interiorul Muzeului din turn aveți posibilitatea să admirați o colecție de monede, câteva hărți, obiecte de epocă și masca mortuară a lui Immanuel Kant, cel mai ilustru locuitor al Königsberg-ului, al cărui mormânt este lipit de catedrală.

În apropiere de această catedrală au fost renovate și alte câteva clădiri vechi, care le puteți vizita. Câteva din cetățile vechi care au protejat Konigsberg-ul le găsiți la periferia orașului.

Ce poți mânca în orașul Kaliningrad?

În Kaliningrag, bucatele tradiționale sunt cele rusești: bliniile, borșul roșu, piftia. Din punct de vedere gastronomic, această regiune nu vă va uimi. Unul dintre motive este pentru că noi suntem obișnuiți cu bucatele rusești.

Cât te costă o zi în Kaliningrad?

Kaliningrad nu este un oraș costisitor. Un hotel de trei stele te va costa până la 30-40 de euro pentru o noapte. Pentru o masă copioasă într-un restaurant decent vei scoate din buzunar până la 10 euro pentru o persoană.

Transportul public te va costa și mai puțin, pentru câteva zile ai putea să cheltuiești câțiva euro. În schimb, pentru taxi ai putea să achiți 7 euro pentru un tur.

Cum ajungi în Kaliningrad?

După ce ai comandat pe avigo.md și ți-ai pregătit bagajul, urci în transport și te deplasezi spre aeroport.

Există o serie de companii aeriene care operează curse direct în Kaliningrad de la Chișinău. Aceste curse au loc de câteva ori pe săptămână.