Bilete de avion LARNACA

Bilete de avion spre Krasnodar

Dacă îți dorești să faci o rezervare la biletele de avion, AVIGO are cele mai avantajoase oferte. Vei descoperi că cele mai bune prețuri la biletele de avion către Krasnodar le poți comanda pe site-ul avigo.md.

Ce trebuie să știi dacă zbori la Krasnodar ?

Krasnodar este cunoscut în rândul turiștilor ruși, care vin în perioada caldă a anului pentru a se odihni în aceste regiuni.

Orașul Krasnodar se află la 1.540 km distanță de capitala Federației Ruse, Moscova. Este un oraș care are peste 700.000 de locuitori și câteva universități, care sunt considerate unele dintre cele mai bune din regiune.

Istoria orașului Krasnodar

Krasnodar a fost întemeiat ca cetate în 1793 de Ecaterina a II-a a Rusiei sub numele Ekaterinodar, însă statutul de oraș l-a primit în 1867.

O dată cu construcția căii ferate în secolul XIX, orașul a început să crească. Numele actual îl poartă din 1920. Începând cu august 1942 până în februarie 1943 orașul a fost ocupat de germani.

În anul 1961 orașul a fost cuprins de o răscoală anti-sovietică.

În ce perioade ale anului să vizitezi Krasnodar?

În Kranodar sunt prezente toate anotimpurile. Temperaturile cele mai ridicate se înregistrează în perioada caldă a anului – vara, când urcă până la +35 de grade. În timpul iernii se înregistrează până la -20 de grade.

Așa că, în funcție de temperaturile care le preferați, alegeți în ce perioadă a anului să vizitați orașul Krasnodar.

Ce poți vedea în Krasnodar?

Krasnodar este un oraș în care se mai simte atmosfera sovietică datorită arhitecturii. Totodată, în oraș ai ce să vizitezi.

Poți începe excursiile tale vizitând teatrele, bibliotecile și muzeele din regiune. De asemenea, poți vizita Grădina Botanică și parcurile din centrul orașului.

Ce poți mânca în orașul Krasnodar

Ca și în orice oraș din Rusia veți găsi bucătăria tradițională. Din bucatele rusești puteți încerca: Soleanca – o supă cu carne, pește sau ciuperci umplute cu afumaturi, cârnați. Istoricii ruși spun că acest fel de mâncare a fost preparat pentru prima data încă înainte de creștinizarea Rusiei.

Rușii adoră borșurile. Acestea conțin zarzavaturi, cartofi, bulion și varză. Trebuie să încercați neapărat clătitele(bliniile), care sunt extrem de populare pe mesele de sărbătoare a rușilor. Aceștia au și sărbători dedicate acestui fel de mâncare – Maslenița.

Renumitele plăcinte (piroghi), kvasul, vodca rusească trebuie să le încercați cât vă aflați pe teritoriul Rusiei.

Cât te costă o zi în Krasnodar?

În comparație cu marele orașe europene, Krasnodar nu este un oraș pentru care ai avea nevoie de un buget mare.

Ca să închiriezi un hotel cu condiții decente, pentru o noapte, vei scoate din buzunar circa 20-30 euro maxim. Dacă vei fi dispus să achiți pentru o noapte mai mult, atunci te vei putea bucura de hoteluri de patru sau cinci stele.

Transportul public costă câteva ruble, adică mai puțin de euro pentru un bilet.

Cum ajungi în Krasnodar ?

După ce ai comandat pe avigo.md și ți-ai pregătit bagajul, urci în transport și te deplasezi spre aeroport.

Există o serie de companii aeriene care operează curse direct în Krasnodar de la Chișinău. Aceste curse au loc de câteva ori pe săptămână.