Bilete de avion LISABONA

Bilete de avion spre Larnaca

Dacă îți dorești să faci o rezervare la bilete de avion spre Larnaca, AVIGO are cele mai bune oferte și este gata să îți răspundă la întrebări la orice oră a zilei. Vei descoperi că cele mai bune prețuri la biletele de avion către Larnaca le poți comanda pe site-ul avigo.md. Un alt beneficiu este că prețul tuturor biletelor noi îl afișăm în lei, dolari și euro.

Ce trebuie să știi dacă zbori în Larnaca?

Cu o populație de aproape 100.000 de oameni, orașul este situat în partea de sud a Ciprului. În Larnaca se află una dintre cele mai mari stațiuni turistice din Cipru, datorită portului care adună zilnic zeci de iahturi.

Larnaca nu este un oraș mare, dar există destule locuri unde ai putea petrece timpul frumos. Unul dintre acestea este malul mării – locul potrivit pentru plimbările în aer liber când apune soarele.

Istoria orașului Larnaca

Larnaca, cunoscut ca Kition, își are originile tocmai în secolul XIII î.H. Orașul a fost mărul discordiei între puterile regionale ca Egiptul sau Imperiul Asirian, însă precum majoritatea orașelor Cipriote, Larnaca aparținea Imperiului Persian.

În epoca medievală, orașul a devenit unul din cele mai importante porturi a Regatului Cipriot. Castelul din oraș a fost ocupat de către germani în timpul celui de Al doilea Război Mondial în perioada 1941-1945, iar după finisare, britanicii l-au folosit ca închisoare.

La fel a fost folosit și în timpul războiului civil din Cipru de către grecii ciprioți.

În ce perioade ale anului să vizitezi Larnaca?

Ca multe orașe, Larnaca o vizitezi în funcție de buget și vreme. Dacă preferi vremea frumoasă fii pregătit de prețuri mai pipărate pentru că anume atunci majoritatea turiștilor vizitează acest oraș.

Totuși, cea mai bună perioadă pentru a vizita orasul Larnaca este la sfârșitul primăverii și începutul toamnei, cât și lunile de vară. Iarna este frig și umed.

Ce poți vedea în Larnaca?

Călătoria în Larnaca poate începe cu strada „Phinikoudes”, care este atracția turistică numărul unu din acest oraș. Pe această stradă se află o serie de cafenele, baruri, cluburi și restaurante situate pe plajă. Acestea sunt extrem de solicitate în perioada verii.

Puteți continua călătoria cu Muzeul Medieval, care este considerat unul dintre cele mai sfinte locuri din zonă.

Vizitați neapărat Biserica Sfântul Lazăr și Muzeul de Arheologie care găzduiește colecții impresionante ale pieselor descoperite în această zonă, care datează din epoca neolitică.

Pe lângă muzee și parcuri, puteți vizita templele grecești, ruinele romane, bisericile bizantine și castelele cruciate.

Pentru turiștii care vor să admire creațiile naturii pot vizita plantațiile de portocali și măslini sau pădurile de pini și cedru.

Ce poți mânca în orașul Larnaca?

Gastronomia din Cipru nu are bucate tradiționale tipice acestui popor. Majoritatea restaurantelor au un meniu clasic inspirat din mai multe tradiții. Din bucatele tradiționale puteți încerca supele și carnea de vită gătită după rețetele locale.

Dar fiți atenți pentru că mâncarea din Larnaca este destul de scumpă. Dacă doriți să economisiți puteți cumpără hot-doguri, acestea se vând la prețul de un euro.

De asemenea încercați să vizitați plajele din Larnaca, care sunt pline de restaurante care au un meniu cu bucate din fructe de mare.

Cât te costă o zi în Larnaca?

Hotelurile sunt scumpe, pentru o cameră dublă vei achita circa 600 de euro (5 nopți) într-un hotel modest de trei stele. Acest preț este doar pentru o persoană.

Există și variante mai econome – să închiriați apartamente de la locuitorii din oraș. Un apartament cu două camera vă va costa câte 70 de euro pentru o noapte. Puteți fi norocoși și să găsiți apartamente chiar în apropiere de plajă.

Drumul de la și spre aeroport, dacă vă deplasați cu taxiul, vă va costa 40 de euro (preţ standard). Pe plaje puteți găsi localuri care vă vor oferi english breakfast la un preț de 3-5 euro. Spre deosebire de restaurantele din centrul orașului, care vor cere pentru un mic dejun de la 10 euro în sus.

Cum ajungi în Larnaca?

Comanzi biletul pe avigo.md și îți pregătești bagajul, urci în transport și te deplasezi spre aeroport.

În Moldova există o serie de companii aeriene care operează curse direct în Larnaca de la Chișinău. Aceste curse operează de câteva ori pe săptămână. Dar în majoritatea cazurile va trebui să faci o escală în alt oraș, ca de exemplu București: din Bucureşti către Larnaca zboară atât TAROM şi Cyprus Airways, cât şi Wizz Air şi Blue Air.