Bilete de avion LONDRA

Bilete de avion spre Lisabona

Dacă îți dorești să faci o rezervare la bilete de avion spre capitala Portugaliei, AVIGO are cele mai avantajoase oferte. Vei descoperi că cele mai bune prețuri la biletele de avion către Lisabona le poți comanda pe site-ul avigo.md.

Ce trebuie să știi dacă zbori în Lisabona?

Când te pornești spre Lisabona trebuie să știi că acest oraș este cel mai bogat din Portugalia și jumătate din teritoriu este înconjurat de Oceanul Atlantic.

Capitala Portugaliei are peste jumătate de milion de locuitori , iar portul din Lisabona este unul dintre cele mai strategice din coasta atlantică europeană.

Tot Lisabona se află în topul celor zece orașe ale lumii unde se organizează întruniri internaționale.

Istoria orașului Lisabona

În documente, primele mențiuni despre Lisabona apar în secolul I, unde se vorbește despre faptul că ar fi fost întemeiată de către fenicieni. În următorul secol, regiunea a fost ocupată de către romani.

În următoarele secole, Lisabona a fost ocupată de vizigoți, arabi și abia în anul 1147 a fost recucerită de către portughezi. Din 1260 a devenit capitala Regatului Portugalia.

În timpul celui de-al doilea Război Mondial, Lisabona devenise un port de ambarcațiune pentru refugiații din Europa.

În ce perioade ale anului să vizitezi Lisabona?

Evitați să vizitați Lisabona în perioada caldă a anului, iunie-august, pentru că atunci temperaturile și umiditate sunt foarte ridicate. Tot în această perioadă, numărul de turiști crește considerabil și din acest motiv orașul devine aglomerat.

Te sfătuim să alegi lunile de primăvară și toamnă pentru a vizita Lisabona, astfel vei evita cozile din regiunile cu obiectivele turistice și te vei plimba în liniște pe străzile orașului.

Ce poți vedea în Lisabona?

Poți începe vizita ta în Lisabona cu „Miradouro de Sao Pedro de Alcantara”, care este o grădină cu fântâni arteziene. În această grădină vei putea admira în toată splendoarea Castelul „Sao Jorge”. Poți organiza un picnic în această zonă sau să te plimbi desculț alături de persoana iubită.

De asemenea, trebuie să vizitezi cartierul Belem – centrul cultural modern al orașului. Regiunea adăpostește operele marilor artiști contemporani ca Dali și Picasso, mănăstiri, biserici, muzee și parcuri de toată frumusețea.

Un alt cartier care merită văzut este Alfama – cel mai vechi și acolo unde vei descoperi un labirint de străduțe în stil medieval. Unii te vor sfătui să te plimbi cu metroul, pentru că acolo vei putea admira o imensă galerie de artă.

Nu ar trebui să pierzi șansa să descoperi o mănăstire construită în 1509, care a devenit Muzeul do Azulejo. Decorul și pereții mănăstirii sunt impresionante.

Ce poți mânca în orașul Lisabona?

Majoritatea celor care au vizitat acest oraș te vor sfătui să guști din bacalau -  pește copt cu legume. Dar cel mai important, să fii pregătit pentru că portughezii iubesc ca peștele să fii sărat. Dacă nu îți place sărat, poți comanda pește la grătar. Portughezii îl gătesc clasic la grătar.

Poți gusta din bucatele tradiționale din porc, care te vor impresiona. Bucătarii de acolo iubesc să experimenteze și folosesc diverse sosuri când prepară carnea.

Dacă ești vegetarian, poți încerca fructele de mare sau supa lor tradițională – Caldo verde.

Cât te costă o zi în Lisabona?

O călătorie cu metroul te costă 1,40 euro. Acest bilet este valabil pentru o oră. Poți să te plimbi cu autobuzul. Un bilet costă 3,5 euro și este valabil pentru 24 de ore. Acest bilet poți să îl utilizezi  în orice alt transport de acest gen: metrou, tramvai sau autobuze locale.

Dacă vrei să te cazezi și ai un buget mic, atunci poți să găsești un hostel. În Lisabona, pentru o noapte vei plăti doar 8 euro la un hostel modest. Pe când, pentru o noapte în hotel de trei stele vei achita până la 45 de euro pentru un apartament cu o cameră.

Mâncarea pentru o persoană te va costa până la 70 de euro pe parcursul unei zile. Asta în cazul în care vei consuma bucate tradiționale și te vei lipsi de mese copioase.

Cum ajungi în Lisabona

Simplu. După ce ai comandat pe avigo.md și ți-ai pregătit bagajul, urci în transport și te deplasezi spre aeroport.

Există o serie de companii aeriene care operează curse direct spre Lisabona. Îți rămâne doar să accesezi site-ul nostru și vei găsi toate informațiile.