Bilete de avion MADRID

Bilete de avion spre Los Angeles

Dacă îți dorești să faci o rezervare la biletele de avion, AVIGO are cele mai avantajoase oferte. Vei descoperi că cele mai bune prețuri la biletele de avion către Los Angeles și le poți comanda pe site-ul avigo.md.

Ce trebuie să știi dacă zbori la Los Angeles?

Majoritatea turiștilor cunosc acest oraş din filme, unde personajele principale se plimbă pe străzile iluminate de hotelurile şi cazinourile luxoase.

Los Angeles este recunoscut și „City of Angels” adică Orașul Îngerilor. Los Angeles este împărțit în câteva cartiere: Downtown, Estul și Nord-Estul LA, zona portuară, Greater Hollywood, Wilshire, Westside și San Fernando Valleys și Crescenta.

L.A. - așa cum l-au poreclit americanii, este cel mai mare oraș din statul California ale SUA și este al doilea cel mai mare oraș după mărimea populației din Statele Unite. 

Istoria orașului Los Angeles 

Istoria orasului Los Angeles datează din anul 1781, când un grup de coloniști spanioli au înființat „La Reyna de los Angeles”.  Coloniștii și-au declarat independența de Imperiul Spaniol în anul 1821, și la scurt timp, Los Angeles a fost declarată capitala regiunii Alta California.

În anul 1847, California a trecut sub controlul americanilor. În anul 1910, Los Angeles a anexat Hollywoodul, iar apoi a urmat anexarea San Fernando Valley în anul 1915.

În ce perioade ale anului să vizitezi Los Angeles?

Orașul are o climă sub-tropicală extrem de blândă și potrivită pentru majoritatea turiștilor străini. În timpul verii, maximele pot ajunge până la +35 °C.

De asemenea, trebuie să cunoașteți că, o mare parte din coasta de sud a Californiei este subiectul unui fenomen climatic numit „June Gloom”. Acest fenomen se manifestă în felul următor: cer încețoșat în timpul dimineții ce se transformă în cer senin imediat după amiaza.

Cele mai multe precipitații se înregistrează în perioada noiembrie - aprilie, care sunt însoțite de fulgere și tunete.

Ce poți vedea în capitala Los Angeles?

Pentru a reuși să vizitezi măcar cele mai importante atracții turistice din Los Angeles ai nevoie de câteva săptămâni, pentru că orașul are un număr mare de clădiri, muzee și galerii de artă.

Începeți excursia cu câteva cele mai importante: Walt Disney Concert Hall, Cathedral of Our Lady of the Angels, Angels Flight, Kodak Theatre, Griffith Observatory, Getty Center, Getty Villa, Los Angeles County Museum of Art, Hollywood Sign, Bradbury Building, Hollywood Boulevard, Hollywood Bowl, Theme Building, Watts Towers, Staples Center și Dodger Stadium.

Pentru femeile îndrăgostite de locațiile balneoclimaterice, în Los Angeles există izvoarele termale de la Beverly Hot Springs.

În Los Angles sunt peste 800 de muzee și galerii de artă: Los Angeles County Museum of Art, Getty Center, Museum of Contemporary Art, Gallery Row și „Downtown Art Walk”, etc.

Ce poți mânca în orașul Los Angeles?

Chiar dacă există mitul că americanii consumă fast-fooduri și veți întâlni la fiecare colț vânzători ambulatori care vă propun hamburgheri, locuitorii din Los Angeles preferă să mănânce sănătos.

Majoritatea localurilor cu mâncare sănătoasă sunt scumpe. Așadar trebuie să vă pregătiți financiar pentru o masă la un restaurant din Los Angeles.  Ca de exemplu, pentru o cină puteți să cheltuiți până la 30-40 de dolari: cartofi prăjiți în ulei alb de trufe ($7), macaroane cu mozzarella și brânză de capra ($16), aripioare de pui ($9), salata Caesar ($14), salata Cobb ($15), salata de roșii, ulei de busuioc, mozzarella și măsline ($9),  friptura de vită ($30).  

Cât te costă o zi în Los Angeles?

Cum am menționat mai sus, Los Angeles este un oraș cu prețuri pipărte. Astfel, dacă te vei caza într-un hotel de trei stele, o cameră te va costa peste 150 de euro. Dar există motelurile,  unde poți să găsești cazare și cu 50 de dolari pe noapte, în condiții decente.

Majoritatea turiștilor recomandă pentru deplasare să închiriați o mașină. Distanțele pe care le veți traversa sunt imense în Los Angeles, iar  taxiul este destul de scump. Astfel, o mașină din categoria intermediate te va costa circa 300 de dolari/7 zile, cu asigurarea inclusă și cu neobligativitatea umplerii rezervorului la returnarea mașinii.

Cum ajungi în Los Angeles?

După ce ai comandat pe avigo.md și ți-ai pregătit bagajul, urci în transport și te deplasezi spre aeroport. În Moldova există companii aeriene care operează curse în Los Angeles, dor că va trebui să faceți escală în mai multe țări.