Bilete de avion MONTREAL

Bilete de avion spre Milano

Dacă îți dorești să faci o rezervare la bilete de avion spre Milano, www.avigo.md are cele mai bune oferte și este gata să îți răspundă la întrebări la orice oră a zilei. Vei descoperi că cele mai bune prețuri la biletele de avion către Milano le poți comanda pe site-ul www.avigo.md.

E simplu. Un alt beneficiu este că prețul tuturor biletelor noi îl afișăm în lei, dolari și euro.

Ce trebuie să știi dacă zbori la Milano?

Milano este cunoscut datorită caselor de modă și magazinelor care găzduiesc mii de buticuri cu ținute de la designer vestimentari cu renume mondial.

De asemenea, Milano este recunoscut în lume datorită designul urban renașcentist.

Istoria orașului Milano

Istoricii spun că orașul a fost fondat de celți în anul 400 înainte de Hristos, dar a fost ocupat de romani în anul 222 înainte de Hristos. Orașul a fost cucerit de vizigoți în 402 înainte de Hristos, dar în 452 înainte de Hristos, hunii au atacat regiunea.

În 539, Milano a fost cucerit și distrus de ostrogoți. În anul 774, orașul a fost atașat la Imperiul Roman, iar în 1183 Milano a devenit ducat.

Orașul are o istorie tumultoasă și reușește să reînvie după mai multe războaie și represiuni.

În ce perioade ale anului să vizitezi Milano?

În orașul Milano domină clima mediteraneeană – o climă nu tocmai prielnică pentru turiștii curioși. Iernile de aici sunt umede și reci, în timp ce verile sunt foarte umede și fierbinți.

Temperaturile în oraș ajung până la +29°C în luna iulie. În timpul iernii, turiștii se pot bucura de zăpadă. Datorită faptul că umiditatea este ridicată de-a lungul întregului an, precipitațiile anuale ating o medie de 1000 mm.

Ce poți vedea în Milano?

Anual, orașul Milano găzduiește mii de turiști. Mulți dintre ei, pe lângă shopping, vor să descopere cultura din provincie.

Cel mai vizitat obiectiv turistic este „Domul din Milano”. Este vorba de o biserică care face parte din top 3 cele mai mari din lume. „Domul din Milano” are o colecție impunătoare de statui din armură. Trebuie să vizitați neapărat bisericile „Romanesque a Sant' Ambrogio” și „Santa Maria delle Grazie”, în care se află celebra frescă „Cina cea de Taină” a lui Leonardo da Vinci).

Locuitorii din regiune îi sfătuiesc pe turiști să se ducă la biblioteca Ambroziană, care conține desene și notițe ale celebrului Leonardo Da Vinci. La fel de importante sunt Pinacoteca di Brera, Pinacoteca Ambroziana, muzeele Poldi-Pezzoli/Bagatti Valsecchi și galeriile Muzei del Castello, care găzduiesc un număr colosal de capodopere de artă.

Ce poți mânca în orașul Milano?

Una din bucatele tradiționale din această provincie este bruschetta, care este pâine prăjită frecată cu usturoi, ulei de măsline, sare și cu sos de roșii. Italienii adoră cărnurile afumate așa cum ar fi prosciuto crudo.

Escalopul de vițel, acoperit cu straturi de frunze de salvie și prosciuto, apoi stropit cu vin alb este o altă rețetă preferată de italieni.

În zilele de joi, locuitorii din regiune prepare gnocchi alla romana, care seamănă cu sarmalele noastre, doar că sunt din cartofi și făină, servite cu sos de roșii.

Cât te costă o zi în Milano?

Potrivit site-urilor italiene, prețul unui apartament cu o camera într-un hotel de trei stele variază între 20 și 40 de euro pentru o noapte, dar pot ajunge și la 50 de euro/noapte pentru cazare care include și micul dejun. Dacă doriți să economisiți, puteți să alegeți un hostel, cazarea variază de la 7 până 30 de euro pentru o noapte.

Costul transportului public din Milano depinde de locația spre care vă deplasați și durata călătoriei. Un bilet costă 1 euro, dar acesta este valid pentru o perioadă de 75 de minute. Un abonament pentru o zi costă 3 euro, iar cel pentru 2 zile – 6 euro.

Cum ajungi în Milano?

Comandă pe avigo.md biletul spre Milano. În Moldova există o serie de companii aeriene care operează curse direct spre Milano de câteva ori pe săptămână.

Poți să alegi un zbor cu escală în Viena, astfel vei reuși să vizitezi și alte orașe din Europa.

Rezervă acum! www.avigo.md