Bilete de avion MOSCOVA

Bilete de avion spre Montreal

Dacă îți dorești să faci o rezervare la biletele de avion, AVIGO are cele mai avantajoase oferte. Vei descoperi că cele mai bune prețuri la biletele de avion către Montreal le poți comanda pe site-ul avigo.md.

Faci rezervarea online pe site-ul avigo.md și începi să îți pregătești bagajele pentru călătorie.                                         

Ce trebuie să știi dacă zbori la Montreal?

Montréal este cel mai mare oraș din provincia canadiană Québec. Orașul se întinde pe 74 de insule vecine, ca Insula Maicilor, Ile-Bizard, Ile-Ste-Helene și Ile-Notre-Dame.

Trebuie să știți că orașul Montreal este cea mai aglomerată urbă francofonă din lume, după Paris.

Istoria orașului Montreal

Triburile Huron, Algonquin și Iroquis sunt atestate că ar fi trăit pe aceasta insulă (pe care se află actualul Montreal) cu 8 milenii în urmă. O fortăreață indigenă, Hochelaga, se afla pe insulă când primul european Jacques Cartier a vizitat-o în 1535.

În 1642, un grup de călugări, maici și coloniști au fondat satul Ville-Marie la ordinul lui Paul Chomedey de Maisonneuve. Creșterea orașului a fost stimulată de deschiderea canalului Lachine, care a permis bărcilor să evite inavigabilele Cataracte de la Lachine, în sudul insulei.

Montreal a fost capitala Provinciei Canada din 1844 până în 1849.

În ce perioade ale anului să vizitezi Montreal?

Climatul orașul Montreal este continental umed. Iernile sunt reci și lungi, cu zăpadă și viscol. Perioada rece a anului începe la mijlocul lunii noiembrie, dar cele mai mari friguri se înregistrează în lunile ianuarie-februarie.

În timpul verii, vremea alternează între caniculă și răcoare. Vara, nivelul de umiditatea este înalt și se înregistrează schimbări bruște de temperatură.

Perioada cea mai favorabilă pentru a vizita acest oraș este toamna, care are temperaturi plăcute.

Ce poți vedea în Montreal?

Orașul Montreal este considerat centru cultural al Canadei. Te vei îndrăgosti de muzeele din oraș: Muzeul Artelor Frumoase, Muzeul de Artă Contemporană, muzeele de istorie.

Opera din Montreal și Orchestra Simfonică sunt alte două destinații turistice care merită descoperite. În Montreal se regăsește cea mai mare grădină botanică din lume.

De asemenea, puteți să vizitați bisericile romano-catolice din oraș: Catedrala Marie-Reine-du-Monde, Bazilica Notre-Dame, Biserica Saint Patrick și Oratoire Saint-Joseph - cea mai mare din Canada.

Ce poți mânca în orașul Montreal?

Din cauză că în Montreal există o cifră mare de emigranți care influențeză patrimoniul cultural al orașului, bucătăria locală are și ea de suferit.

Totuși încă mai există câteva bucate tradiționale în Montreal. Cea mai renumită este siropul de arțar. Acesta se obține prin colectarea și fierberea sevei din copacii de arțar până când acesta se îngroașă și capătă un gust dulce.

În Montreal, boabele de fasole sunt un aliment tradițional, care este consumat la orice masă împreună cu siropul de arțar sau grăsime de porc.

Shepherd's Pie sau „pate Chinois” sunt alte două feluri de mâncare tradițională ce merită încercată. Este vorba de carne acoperită cu cartofi și mazăre.

„Poutine” este o altă mâncarea tradițională canadiană, care se prepară din: delicatese din brânză, cartofi prăjiți și un sos brun foarte dens.  

Cât te costă o zi în Montreal?

Montreal nu este un oraș costisitor, dar cu cazarea va fi complicat. Un hotel de trei stele cu condiții decente te va costa 150 de dolari canadieni pentru o noapte. Un motel poate fi o scăpare pentru turiștii străini, pentru o noapte veți plăti 40-50 de dolari canadieni.

Mâncarea este un pic mai ieftină. Un mic dejun vă va costa până la 15 dolari pentru o persoană.

Cum ajungi în Montreal?

După ce ai comandat pe avigo.md și ți-ai pregătit bagajul, urci în transport și te deplasezi spre aeroport. Există o serie de companii aeriene care operează curse spre Montreal din Chișinău, dar vei fi nevoit să faci curse cu escală în altă țară.