Bilete de avion NEW YORK

Bilete de avion spre Moscova

Dacă îți dorești să faci o rezervare la bilete de avion spre Moscova, AVIGO are cele mai bune oferte și este gata să îți răspundă la întrebări la orice oră a zilei. Un alt beneficiu este că prețul tuturor biletelor noi îl afișăm în lei, dolari și euro.

Ce trebuie să știi dacă zbori la Moscova?

Moscova a supraviețuit de-a lungul anilor mai multor dezastre printre care se numără incendiile, revoltele și ocupațiile străine.

Moscova este capitala Rusiei și este situată pe râul Moscova. Acest oraș  fost capitala mai multor state începând cu medievalul Cnezat al Moscovei până la Uniunea Sovietică. În acest oraș se află o fortăreață străveche care este astăzi sediul Președinției Rusiei și al ramurii executive a guvernului Rusiei.

În prezent, Moscova este orașul cu cea mai numeroasă populație din țară - 11.5 milioane de locuitori.

Istoria orașului Moscova

Prima referință despre orașul Moscova este din anul1147. Pe atunci era un orășel dintr-o mică provincie, cu populație predominant fino-ugrică numită Merya. În septembrie 1812, în perioada războaielor napoleoniene, orașul a fost ocupat de armatele lui Napoleon.

După revoluția din octombrie 1917, Moscova a devenit capitala Rusiei. O mare parte din oraș  a fost modernizată după victoria bolșevică. A fost capitala Uniunii Republicilor Socialiste Sovietice până la sfârșitul acesteia în 1991. În decembrie 1941, în perioada celui de-al doilea război mondial, puternicele armate germane au fost decisiv învinse în apropierea Moscovei.

În 1991, acest oraș a fost centrul discuțiilor și luptelor politice care au dus la dizolvarea URSS.

În ce perioade ale anului să vizitezi Moscova?

Orașul Moscova are o climă continentală, cu iernile extrem de reci și lungi, iar verile sunt foare calde. În lunile iunie și iulie, vremea este caldă cu creșteri ocazionale ale temperaturilor, iar umiditatea este ridicată.

Cea mai favorabilă perioadă pentru a vizita orașului sunt lunile mai-iunie și august -septembrie.

Ce poți vedea în Moscova?

În Moscova se află un număr impresionant de muzee: Galeria de Artă „Tretiakov”, Muzeul de Artă „A. S. Pușkin”, Muzeul Central „V. I. Lenin”, Muzeul Oriental al Culturii, Palatul cu Fațete din Kremlin, Tezaurul Țarilor din Kremlin, catedralele din Kremlin și biserica „Vasili Blajenâi” din Piața Roșie. Expoziția Realizărilor Economice include 72 de pavilioane care se ocupă cu industria, agricultura, știința și cultura.

Trebuie neapărat să vizitați Grădina Botanică a Academiei Științei Rusești și Teatrul Bolșoi. Desigur, nu există turiști care nu ar dori să vadă renumita Piața Roșie.

Dacă îți dorești să faci o vizită Kremlinul, trebuie să știi că există o serie de opțiuni. În funcție de ce vrei să vezi în Kremlin, de asta va depinde și prețul vizitei.

Ce poți mânca în orașul Moscova?

În Moscova există o serie de restaurante care servesc mâncare tradiționala rusească cum ar  fi caviarul, vita stroganov și puiul Kiev.

În orice restaurant veți găsi clătite cu diverse umpluturi: caviar, cartofi, carne de vită, carne de pui, pastrama, smântână sau doar cu unt. Desigur că trebuie să încercați votka rusească și borșul rusesc.  

Cât te costă o zi în Moscova?

Moscova este un oraș bogat, dar cu mulți emigranți și prețuri la hotel ca în Europa.

Pentru o noapte într-un hotel de trei stele vei achita până la 80-90 de euro, pentru un hotel de patru stele - 100 de euro, cinci stele - 120 de euro.

Mâncarea este un pic mai accesibilă. Un borș rusesc costă de la 70 de ruble (2 euro), clătitele cu carne 80 - 120 de ruble (2,5 - 4 euro), 100 g de caviar - 300 de ruble (10 euro).

Cum ajungi în Moscova?

Simplu. După ce ai comandat pe avigo.md și ți-ai pregătit bagajul, urci în transport și te deplasezi spre aeroport. Există o serie de companii aeriene care operează curse direct în Moscova de la Chișinău. Aceste curse operează de câteva ori pe săptămână.