Bilete de avion NICOSIA

Bilete de avion spre New York

Dacă îți dorești să faci o rezervare la biletele de avion, avigo.md are cele mai avantajoase oferte și bilete de avion ieftine din America de la compania Air Canada. Vei descoperi că cele mai bune prețuri la biletele de avion către New York le poți găsi pe site-ul www.avigo.md.

E simplu. Faci rezervarea online pe site-ul avigo.md și începi să îți pregătești bagajele pentru călătorie.

Ce trebuie să știi dacă zbori la New York?

Cu peste 19,2 milioane de rezidenți pe o arie de 830 km², New York este metropola cu cea mai mare densitate de locuitori din Statele Unite ale Americii.

Orașul este împărțit în cinci zone: The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens și insula Staten Island. Potrivit locuitorilor, fiecare regiune este „delimitată” prin păturile sociale care locuiesc. De exemplu, în cartierul „The Bronx” locuiesc cei mai săraci din New York. Aici nivelul de criminalitate este foarte înalt.

Istoria orașului New York

În anul 1664, New York a fost botezat în cinstea Ducelui englez de York și Albany. În acel moment, orașul fusese cucerit de către englezi de la olandezi. Importanța New York-ului ca port comercial a crescut în timpul stăpânirii engleze.

În timpul secolului al XIX-lea, orașul a avut parte de o transformare radicală, datorită imigrării și dezvoltării.

În anul 1835, New York-ul întrecuse deja demografic Philadelphia, devenind astfel cel mai mare oraș din America. New York are statutul de cel mai mare oraș al Statelor Unite încă din anul 1790.

În ce perioade ale anului să vizitezi New York?

New York-ul are un climat umed continental, acest lucru se datorează curenților de aer reci ce vin din centrul Americii de Nord.

Trebuie să țineți cont de faptul că, iernile în New York sunt reci, dar datorită faptului că este un oraș de coastă, temperaturile sunt relativ mai ridicate față de cele din interiorul continentului.

Temperatura oscilează destul de mult în perioada lunilor de primăvară și toamnă. Vara este umedă și caldă, cu temperaturi de până la 32°C .

Ce poți vedea în New York

Pentru a descoperi New York-ul ai nevoie de foarte mult timp. Clădirile din New York te vor impresiona prin combinația de stiluri arhitecturale. Iată câteva dintre cele mai importante: Woolworth Building (1913), construcția în stil Art Deco a Chrysler Building (1930), Seagram Building (1957), Condé Nast Building (2000).

Neapărat să vizitați „Empire State Building”. Această clădire are 576 trepte și o înălțime de 381 de metri. Urmează Podul Brooklyn, care are 1,8 km.

Renumita Statuiei a Libertății care măsoară 47 de metri merită să fie admirată de orice turist care vizitează New-York.

Ce poți mânca în orașul New York?

În orașul New York ți-ar fi complicat să găsești ceva ce nu ai putea mânca, pentru că există mii de localuri care conțin în meniuri bucate tradiționale din întreaga lume. Există și restaurante cu bucate tradiționale moldovenești.

Trebuie să încerci specialitățile „stradale": covrigi „bagel” sau hot dogs. În Central Park  trebuie să încerci The Boathouse, unde sunt mese care au vedere spre lac.

Iată încă câteva feluri de mâncare care trebuie să le încerci: muffins cu mălai și cârnăciori, pancakes cu afine, brioșe cu snickers, Apple Pie, burger de vită și aripioare picante în crustă crocantă.

Cât te costă o zi în New York?

Cazarea în New York este una dintre cele mai costisitoare din lume. Ai posibilitatea să plătești, pentru o noapte, 50 de dolari pentru un hostel, 100 de dolari pentru o cameră dublă cu baie la comun și 250 de dolari pentru o cameră la un hotel modest. Plus, prețul pe cameră afișat nu include taxele, care te costă, în medie 17% din preț.

Unul dintre cele mai cunoscute centre teatrale din lume, Broadway-ul îți oferă orice spectacol de teatru. Prețul unui bilet la acest teatru poate varia de la 40 de dolari până la 130 de dolari.

Cea mai bună opțiune de a te deplasa prin New York este metroul, care ajunge în toate zonele orașului. Pentru a economisi bani, cumperi un MetroCard. O călătorie costă 2,25 dolari. Un credit de tip plată pe călătorie poate costa între 4,50 și 80 de dolari și este cea mai bună opțiune dacă stai câteva zile. Un card nelimitat pentru o zi este 8,25 dolari, dar dacă vrei să stai o săptămână, cel mai bine ar fi să cumperi un card pentru o săptămână, care te va costa 27 de dolari.

Cum ajungi în New York?

După ce ai comandat pe avigo.md și ți-ai pregătit bagajul, urci în transport și te deplasezi spre aeroport. Există o serie de companii aeriene care operează curse în New York de la Chișinău. Aceste curse operează de câteva ori pe săptămână. Cu siguranță, pentru ajunge în New York va trebui să faci cel puțin o escală într-o țară europeană.

Rezervă acum biletul online sau prin telefon 022 000 412.