Bilete de avion NURNBERG

Bilete de avion spre Nicosia

Dacă îți dorești să faci o rezervare la bilete de avion spre Nicosia de la compania Turkish Airlines, Avigo.md are cele mai bune oferte și este gata să îți răspundă la întrebări la orice oră a zilei. Vei descoperi că cele mai bune prețuri la biletele de avion către Nicosia le poți comanda pe site-ul www.avigo.md.

Un alt beneficiu este că prețul tuturor biletelor noi îl afișăm în lei, dolari și euro.

Ce trebuie să știi dacă zbori la Nicosia?

Nicosia este capitala Ciprului. Capitala are un specific mai diferit, pentru că este singura capitală divizată din lume în: partea nordică (turcească) și partea sudică (grecească) fiind despărțită de o „Linie Verde” - o zonă demilitarizată menținută de ONU.

Din acest motiv, când te afli în Nicosia nu știi exact dacă te afli într-o capitală europeană sau orientală. Este un oraș mai special, pentru că este un oraș plin de mirodenii asiatice, mașini cu volanul de partea dreaptă și zeci de limbi vorbite. Arată exact ca un bazar.

Istoria orașului Nicosia

Cunoscut sub numele de Ledra sau Ledrae în antichitate, orașul devine scaunul regilor Ciprului în anul 1192.

În anul 1489 a intrat sub autoritatea Veneției și a fost ocupată de turci în 1571. La fel, orașul a fost sub controlul Regatului Britanic din anul 1878 până în 1959.

Începând cu 1963, în oraș s-au întâmplat o serie de conflicte între grecii ciprioți și turcii ciprioți. În 1974, Turcia invadează Ciprul și ocupă 38% din teritoriu, inclusiv și partea de nord a Nicosiei, iar în 1983 turcii ciprioți își declară independența teritoriului ocupat de armata turcă, iar capitala a rămas nordul orașului.

În ce perioade ale anului să vizitezi Nicosia?

Ce mai favorabilă perioadă este sezonul cald, lunile mai-august. În această perioadă, temperaturile sunt potrivite pentru plimbările în aer liber.

În timpul primăverii și toamna plouă des și va trebui să vă pregătiți să aveți umbrela în caz că vă prinde ploaia în stradă.

Ce poți vedea în Nicosia?

Nicosia nu te va impresiona prin arhitectură, dar are câteva clădiri și monumente istorice care merită să le vezi. Iată câteva dintre acestea: grădinile venețiene, Poarta Famagusta, Palatul Arhiepiscopal, Teatrul Municipal, Moscheea Selimiye, Monumentul Libertății, Piața și Biserica Phaneromeni, Piața Eleftheria și clădirea Primăriei.

Treceți să admirați și strada Ledra - locul unde oamenii formează adevărate furnicare.

Există și zona modernă a orașului Nicosia. În astfel de zone veți pute admira clădiri înalte și geamuri metalice, străzi aerisite și parcuri verzi în orice perioadă a anului.

Ce poți mânca în orașul Nicosia?

Mâncarea tradițională din Nicosia este considerată cea grecească. Astfel, puteți să gustați din: Meze, Mousaka su Kataif.

Neapărat să gustați cafeaua locală, are gust de naut și costă de la 4 euro în sus.

Cât te costă o zi în Nicosia?

În Nicosia te poți deplasa cu autobuzele, prețul unui bilet costă 1 euro. Locurile de cazare sunt diversificate și poți găsi pentr orice buzunar, de la hoteluri de lux până la cele modeste ca și clasificare. Există și posibilitatea de a te caza la pensiuni, cu prețuri de la 150-300 de euro/persoana.

Magazinele alimentare din stradă au prețuri piperăte. Prețurile la suveniruri, haine și alimente nu sunt deloc ieftine.

Intrarea la moschea Omeriye este gratuită, dar poți audia rugile musulmanilor și din exteriorul ei. De asemenea, Muzeul Postei are intrarea liberă. La Palatul Arhiepiscopal, un bilet pentru o persoană costă 1.70 euro.

Cum ajungi în Nicosia?

După ce ai comandat pe avigo.md și ți-ai pregătit bagajul, urci în transport și te deplasezi spre aeroport. Există o serie de companii aeriene care operează curse în Nicosia de la Chișinău. Aceste curse operează de câteva ori pe săptămână.