Bilete de avion RIGA

Bilete de avion spre Paris

Cele mai avantajoase bilete de avion le găsești pe AVIGO.md. Dacă îți dorești să faci o rezervare la bilete de avion spre Paris, pe AVIGO.md o poți face cu doar câteva click-uri.

E simplu. Faci rezervarea online pe site-ul avigo.md și începi să îți pregătești bagajele pentru călătorie.

Ce trebuie să știi dacă zbori la Paris?

Toți îndrăgostiții visează să călătorească cu jumătatea lor în Paris, care este considerat orașul îndrăgostiților de întreaga lume.

Orașul are o populație de 2.211.297 de locuitori. Anual, circa 17 milioane de turiști străini vizitează capitala Franței, care a devenit, potrivit topurilor internaționale, cel mai vizitat oraș din lume.

Orașul Paris și regiunea Paris produc mai mult de un sfert din produsul intern brut al Franței.

Istoria orașului Paris

Pentru prima oară este menționat Parisul în momentul când a fost ocupat de un trib galic. Ulterior, orașul a fost ocupat de romani. Ocupația romană s-a încheiat în anul 508. În cursul unei invazii, Parisul a fost cucerit de către vikingi. Dar, în martie 845, vikingii au primit o recompensă uriașă pentru a pleca. În secolele XII și XIII, Parisul devine înfloritor. 

În 1870, războiul franco-prusac s-a încheiat cu un asediu al Parisului și al Comunei Parisului, care s-a predat în 1871 după o iarnă de foamete.

În ce perioade ale anului să vizitezi Paris?

Parisul are o climă temperată și este favorabilă pentru turiști în mai multe luni ale anului. În timpul verii, temperaturile oscilează de la +15 până la +25 de grade, în timpul iernii nu se înregistrează înghețuri. Deci, nu veți avea parte de fulgi de zăpadă dacă veți dori să vă petreceți Crăciunul sau Revelionul în Paris.

Ce poți vedea în capitala Franței?

Capitala Franței abundă în monumente istorice, catedrale și grădini care așteaptă să fie descoperite de turiștii străini.

Catedrala Notre Dame de Paris, Gradinile Luxemburg, Catedrala Sacre Coeur, Moulin Rouge, Turnul Eiffel, Muzeul Louvre, Palatul Versailles, Muzeul Orsay, Cartierul Latin sunt doar câteva din lista imensă cu locuri care trebuie să le vizitezi.

Iată cât costă o vizită pentru o persoană în cele mai importante muzee din Paris: Muzeul Louvre - 12 euro, Musée d’Orsay – 11 euro, Centre Pompidou – 13 euro, Turnul Eiffel – 15 euro, Pantheon – 7 euro, Palatul Versailles - 18 euro.

Ce poți mânca în orașul Paris?

Trei bucate tradiționale pe care să le guști neapărat: Cassoulet toulousain este preparat din fasole, cârnaţi de Toulouse, carne de raţă sau gâscă și carne de porc.

Cel de-al doilea tip de mâncare este Couscous-ul care conține orez şi granule din făină de grâu. Se serveşte ca bază pentru carne sau împreună cu legume şi sos.

Și cel de-al treilea este foie gras, care este preparat din ficat de raţă sau gâscă îngrăşate forţat.

Cât te costă o zi capitala Franței?

Hotelurile în Paris sunt scumpe. O cameră cu condiții decente la prețuri care nu „bat la buzunar” este complicat să găsești. O cameră într-un hotel de trei stele te va costa de la 120 euro până la 500 de euro pentru o noapte. Sumă impresionantă dacă planifici o vacanță de 10 zile în capitala Franței. Mai bine optează pentru hosteluri.

Un bilet pentru transportul public este 2 euro, iar un abonament pentru o zi este 7 euro.

Paris este un oraș costisitor și trebuie să fii atent în ce localuri mănânci. În unele cafenele poți lua micul dejun cu 10 euro, iar la două străzi distanță, același dejun te va costa 100 de euro.  Un prânz copios începe de 12 euro și poate ajunge până la 30 de euro pentru o persoană.

Pentru a putea economisi, cumpără cardul The Paris Pass. Acest card costă 120 de euro – zile sau 175 de euro/4 zile, dar îți oferă intrare la peste 60 de muzee și acces la mijloacele de transport publice.

Cum ajungi în Paris?

Simplu. Comanzi bilet de avion pe avigo.md și îți pregătești bagajul. Pe site-ul nostru vei găsi toate companiile și graficul de zbor care operează curse direct din Chișinău spre Paris.