Bilete de avion ROMA

Bilete de avion spre Riga

Dacă îți dorești să faci o rezervare la bilete de avion spre Riga, AVIGO are cele mai bune oferte și este gata să îți răspundă la întrebări la orice oră a zilei. Vei descoperi că cele mai bune prețuri la biletele de avion către Riga le poți comanda pe site-ul avigo.md.

E simplu. Un alt beneficiu este că prețul tuturor biletelor noi îl afișăm în lei, dolari și euro.

Ce trebuie să știi dacă zbori la Riga?

Riga este cel mai mare oraș din Țările Baltice. Este cunoscut ca un important centru cultural, educațional, economic și politic din zonă. Din punct de vedere al arhitecturii, orașul Riga poate fi comparat cu orașe ca Viena, Praga sau Barcelona.

În cest oraș predomină arhitectura medievală, dar se îmbină perfect cu clădirile moderne din sticlă. În 2001, Riga a sărbătorit 800 de ani de la întemeiere.

Istoria orașului Riga

Riga este amplasată pe locul unei așezări antice a livonienilor, un trib antic fino-ugric, la confluența râurilor Daugava și Ridzene. Întemeierea modernă a orașului este pusă de istorici pe seama negustorilor germani, mercenarilor și cruciaților care au ajuns pe aceste pământuri în a doua jumătate a secolului al XII-lea.

 

În anul 1282, Riga a devenit membră a Ligii Hanseatice. După dispariția influenței Hansei, Riga a devenit obiectul intereselor străine militare, politice, religioase și economice. În 1581, Riga a ajuns sub dominația Uniunii Statale Polono-Lituaniene.

 

Începutul secolului al XX-lea a însemnat și influențe importante ale primului război mondial și ale Revoluției Ruse din 1917 asupra orașului. Armata germană a intrat în Riga în 1917. Țările Baltice au fost cedate Germaniei după semnarea Tratatului de la Brest-Litovsk.

În ce perioade ale anului să vizitezi Riga?

Orașul Riga are o climă continental-temperată. În lunile ianuarie și februarie se înregistrează cele mai scăzute temperaturi, iar cele mai ridicate sunt în lunile iulie și august.

Dacă plecați în vacanță în Riga în perioada verii, nu uitați să luați cu voi și umbrela, plouă des și temperaturile sunt destul de scăzute.  

Ce poți vedea în Riga?

Dacă ați decis să vă petreceți vacanța în Riga, să știți că ați făcut o alegere potrivită pentru că acest oraș dispune de o arhitectură nemaipomenită. Chiar dacă până în anul 1991 Riga a fost închisă pentru turismul internațional din cauza perioadei sovietice, autoritățile au reușit să redreseze situația.

Din moment ce vă aflați în Riga trebuie să vizitați „Casa capetelor negre”, locul unde se aduna breasla negustorilor medievali necăsătoriți și își are originile în anul 1300.

De asemenea, puteți vizita Catedrala „Domul Rigăi”. Aceasta a fost construită în anul 1211 și este impresionantă datorită turnului său. În apropiere de catedrală se află Muzeul de Istorie al oraşului Riga.

Un alt muzeu care merită vizitat este Muzeul Ocupaţiei Ruse şi Germane, care se situează în una din pieţele centrale ale oraşului, chiar în faţa primăriei şi a Universităţii Tehnice. Această clădire a fost construită după 1991. Muzeul găzduiește mărturii ale ocupaţiei naziste şi ruse în Letonia.

Ce poți mânca în orașul Riga?

Bucătăria tradițională din Riga este preponderent dominată de carnea de porc și produsele lactate. Bucătarii letoni preferă să prepare bucate din cartofi, murături, fructe de pădure și ciuperci.

Influențele gastronomice germane (porc cu sauerkraut) și rusești (supa Soljanka) sunt evidente pentru orice turist străin.

Pentru garnitură, letonii folosesc muștarul alb, usturoiul, ceapa și chimenul.

Cât te costă o zi în Riga?

Hotelurile în Riga sunt relativ ieftine, dar depinde după ce fel de standarte.

Pentru un apartament cu o cameră într-un hotel de 3 stele vei achita 25 lats (35 euro), dacă preferi apartamente mai sofisticate în hoteluri de 4 su 5 stele, atunci veți scoate din buznar începând cu 50 lats (70 de euro).

Mâncarea costă ca și în alte orașe din Europa. Astfel, pentru o masă copioasă ai pute achita 17 lats (25 de euro).

Cum ajungi în Riga?

După ce ai comandat pe avigo.md și ți-ai pregătit bagajul, urci în transport și te deplasezi spre aeroport. Există o serie de companii aeriene care operează curse direct în Riga. Aceste curse operează de câteva ori pe săptămână.