Bilete de avion SAN FRANCISCO

Bilete de avion spre Roma

Dacă îți dorești să faci o rezervare la bilete de avion spre Roma, www.avigo.md are cele mai bune oferte și este gata să îți răspundă la întrebări la orice oră a zilei. Un alt beneficiu este că prețul tuturor biletelor noi îl afișăm în lei, dolari și euro.

Ce trebuie să știi dacă zbori la Roma?

Roma este una dintre cele vizitate orașe din Italia. Acest oraș reușește să găzduiască sute de mii de turiști străini care vin să se inspire din cultura orașului.

După cum știți, Roma este capitala Italiei și se întinde pe malul fluviului Tibru. Are o populație de aproape trei milioane de locuitori și este un centru cultural, politic și economic al Italiei.

Anual, mii de emigranți vin să muncească în acest oraș, printre ei se numără și moldovenii noștri.

Istoria orașului Roma

Conform legendei, Roma a fost întemeiată de gemenii Romulus și Remus pe 21 aprilie 753 î. Hr. De la fondarea Romei în 753 î. Hr, orașul a rămas neînfrânt din punct de vedere militar, până în anul 386 î. Hr când Roma a fost ocupată de celți și apoi recuperată de romani în același an.

În anul 756, Pepin cel Scurt i-a oferit Papei jurisprudictie temporală asupra orașului. Roma a rămas capitala Statelor Papale până la anexarea sa de către Regatul Italiei în anul 1870.

După victoria din Primul Război Mondial, Roma a fost martoră a ascensiunii fascismului italian care a intrat în oraș în anul 1922, proclamând un nou imperiu și aliind Germania nazistă.

În ce perioade ale anului să vizitezi Roma?

Capitala Italiei are o climă mediteraneană. Cea mai favorabilă perioadă pentru turiști începe din luna aprilie până în iunie, de la mijlocul lunii septembrie până în octombrie.

În luna august, temperatura depășește +37°C, iar temperatura maximă în luna decembrie este de aproximativ +14°C.

Ce poți vedea în Roma?

Pentru a reuși să admiri majoritatea obiectivelor turistice ai nevoie de o vacanţă de cel puţin 8-10 zile.

Neapărat să vizitezi monumentul Victor Emanuel al II-lea. Este vorba de un altar colosal închinat unificării Italiei. Vizitați și biserica Santa Maria Maggiore, care se află în apropiere de cea mai importantă gară din Roma.

Alte obiective turistice importante sunt: Palatul Doaria Pamphilj, cele două mari piețe: Piața Navona și Campo de Fiori. Vizitează și monumentul Pantheon și Castelul San'Angelo.

Nu uita de micul stat independent Vatican, unde se găsesc Muzeele Vaticanului  și este cel mai mare complex muzeal din lume.

Ce poți mânca în orașul Roma?

Deja cunoașteți despre faptul că gastronomia italiană cucerește orice turist străin. Începe avetura culinară cu bruschetele, care sunt niște felii de pâine prăjită preparate cu roșii și condimente.

Continuă cu paste italiene. Încearcă să guști din toate tipurile de paste și modurile de prepare a acestora: pe aragaz sau la cuptor. Atunci când mâncați paste neapărat comandați și un pahar de vin roșu italienesc.

Nu uita să deguşti îngheţata tradiţională italiană (Gelato artigianale) şi alte bunătăţi pe care le vei întȃlni în drumurile tale, pregătite şi servite direct pe stradă, cum ar fi castanele coapte (2 euro punga).

O cină foarte gustoasă, dar într-un restaurant de categorie medie sau o pizzarie, poate costa între 20 şi 25 de euro pentru două persoane (cu cȃte o băutură inclusă), pizza v costa între 6-8 euro, o porţie de paste 5-7 euro, o bere 3-5 euro.

Cât te costă o zi în Roma?

Hotelurile din Roma sunt pentru toate gusturile şi buzunarele. Prețurile acestora diferă în funcţie de sezon. Dacă îţi doreşti un spaţiu de cazare la un preţ mai mic, trebuie să ştii că hotelurile low budget nu prea găsești în centrul oraşului.

Există hoteluri, care pentru unii poate părea ciudat, unde apartamentele să aibă zone comune ca liftul şi casa scărilor. În astfel de hoteluri, o cameră pentru două persoane costă între 25 şi 40 de euro pe seară (cȃteodată cu micul dejun inclus) şi include baie cu apă caldă (permanent), frigider, televizor, uscător de păr.

Un loc într-un hostel poate costa circa 15 euro/seară, dar pentru acestea este nevoie de rezervare în avans, indiferent de perioadă.

Iată cât costă intrările la cele mai importante obiective turistice: Musei Vatican – 16 euro (8 euro redus ). Basilica San Pietro – intrarea gratuită , Domul – 5 euro, Colosseum - 12 euro (include şi Forul Roman, Palatino, Anfiteatro Flavio), Castel S. Angelo - 10.50 euro, Musei Capitolini – 15 euro (11 euro), Appia Antica (Terme di Caracalla) – 7 euro (3.5 euro redus).

Cum ajungi în Roma?

După ce ai comandat pe avigo.md și ți-ai pregătit bagajul, urci în transport și te deplasezi spre aeroport. Există o serie de companii aeriene care operează curse direct în Vilnius de la Chișinău. Aceste curse operează de câteva ori pe săptămână. Dacă îți dorești cu escală în altă țară, ca să mai vizitezi și alte orașe, există și posibilitatea: Chișinău-Viena, ulterior Viena-Roma.

Sună și rezerveră acum bilete de avion ieftine 022 000 412