Bilete de avion SURGUT

Bilete de avion spre Shanghai

Dacă îți dorești să faci o rezervare la biletele de avion, Avigo.md are cele mai avantajoase oferte oferte low cost flights spre Shanghai de la compania Ural Airlines. Vei descoperi că cele mai bune prețuri la biletele de avion către Shanghai le poți comanda pe site-ul www.avigo.md. Faci rezervarea online pe site-ul www.avigo.md și începi să îți pregătești bagajele pentru călătorie.


Ce trebuie să știi dacă zbori la Shanghai?

Orașul Shanghai este cel mai mare oraș din China și este foarte aglomerat datorită numărului de populație care atinge cifra de 13,5 milioane de locuitori (2.133 locuitori/km²).

Este considert unul din motoarele ecoonomice și culturale ale Chinei. De asemenea, orașul este un centru important comercial în Asia.

Majoritatea turiștilor care vin să viziteze acest oraș rămân dezamăgiți de aerul poluat și fluxul imens de oameni care e activ în orice parte a zilei.


Istoria orașului Shanghai

Până la dinastia Sui, Shanghai era numit satul Huating sub dinastia Tang, ulterior a devenit prefectura Huating, înainte de a i se da numele actual sub dinastia Song.

În timpul primului război al opiumului, forțele britanice au ocupat temporar orașul. Războiul s-a terminat în 1842 prin Tratatul de la Nankin, care stabilea deschiderea pentru comerț a porturilor chinezești, printre care și Shanghai.

Shanghai a devenit oraș special în anul 1927 și municipiu în mai 1930. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Shanghai a devenit un centru pentru refugiații din Europa, fiind singurul oraș deschis necondiționat pentru evrei. Reformele introduse în economie la începutul anilor ’90 au sporit simțitor economia orașului.

În ce perioade ale anului să vizitezi Shanghai?

Orașul Shanghai are un climat subtropical. În această zonă, verile sunt caniculare și foarte umede, cu temperaturi medii de +36 de grade. În timpul iernii au loc furtuni și vântul este puternic.

Astfel, perioada cea mai favorabilă pentru o vacanță în Shanghai sunt lunile de primăvară și cele de toamnă.

Ce poți vedea în Shanghai?

În Shanghai există o serie de obiective turistice, puteți începe cu Grădina Yuyuan, care este situată în centrul vechi al orașului. Prețul pentru un bilet costă vreo 6 dolari (40 yuani).

De asemenea, puteți face o călătorie cu barca pe râul Huangpu. O ambarcațiune tradițională costă 20 de dolari pentru o persoană. Clădirea „Pagoda Huzhou” vă va sfida gravitatea,  pentru că este înclinată într-un grad mai mare decât turnul din Pisa.

Includeți în itinerarul vostru și Muzeul Shanghai, unde vei putea admira case și muzee din diverse epoci din istoria Chinei. Prețul pentru o vizită este de 5 dolari.

Ce poți mânca în orașul Shanghai?

Shanghai are o cultură gastronomică de sute de secole, care uimește orice turist. Supa de gogoși este unul dintre cele mai populare feluri de mâncare, pe care o poți încerca pentru un preț de 3 dolari/o porție.

Carnea de porc este utilizată în nenumărate bucate tradiționale chinezești. Încearcă Xialongbao - este o chiflă umplută cu carne, care se scufundă în oțet.

Trebuie să încerci și shanghai mao xie. Este un fel de mâncare preparat din crab și se mănâncă însoțită de un pahar de vin roșu.

Cât te costă o zi în Shanghai?

În Shanghai există hoteluri pentru toate buzunarele și capriciile turiștilor străini. Pentru cei cu un buget mediu există hoteluri unde condițiile de cazare sunt foarte bune, iar prețurile sunt cuprinse între 80 și 100 de dolari pentru o cameră dublă.

Sunt hoteluri care au condiții mai mult decât decente și cer în jur de 30 de dolari pentru a te caza într-o camera dublă.

Pentru a te deplasa prin Shanghai, cel mai bun mijloc de transport este metroul, dar fiți pregătiți pentru că îmbrâncelile din metrou fac parte din cutuma locală.

Prețurile pentru o călătorie sunt destul de mici, între 0,50 dolari și 1,5. Biletele pot fi cumpărate de la automate.

Cum ajungi în Shanghai?

După ce ai comandat pe avigo.md și ți-ai pregătit bagajul, urci în transport și te deplasezi spre aeroport. În Moldova sunt o serie de companii aeriene care operează curse în Shanghai de la Chișinău. Aceste curse operează de câteva ori pe săptămână. Dar cu siguranță vei zbura cu escală în altă țară.