Bilete de avion TALLINN

Bilete de avion spre Surgut

Dacă îți dorești să faci o rezervare la biletele de avion, AVIGO are cele mai avantajoase oferte. Vei descoperi că cele mai bune prețuri la biletele de avion către Surgut le poți comanda pe site-ul avigo.md.

E simplu. Faci rezervarea online pe site-ul avigo.md și începi să îți pregătești bagajele pentru călătorie.

Ce trebuie să știi dacă zbori la Surgut?

Surgut este un oraș din Federația Rusă. Cu o populație de aproape 300.000 de locuitori,  orașul de întinde pe o suprafață de 219,9 km².

Nu este un oraș foarte cunoscut pentru turiști, dar dacă treci prin vizită - ai putea descoperi locuri frumoase și clădiri care te vor uimi.

Istoria orașului Surgut

Orașul Surgut a fost fondat în anul 1594 printr-un ordin al țarului Feodor I și este unul dintre cele mai vechi din Siberia. Acesta a fost fondat în apropiere de Cetatea Ostyak de către „trei persoane": a magistraților, un comerciant și un vânător.

Din secolul al XVII-lea, orașul a fost un loc de exil politic. În această regiune erau exilați cei din perioada revoltei de Stepan Razin. Urbanizarea din Surgut a avut loc în anii 1960, când a devenit un centru de producție de petrol și gaze.

 Pe 25 iunie 1965 primește statutul de oraș.

În ce perioade ale anului să vizitezi Surgut?

Orașul Surgut oferă are o climă subarctic-continentală. În această zonă, iernile sunt lungi și foarte reci, iar verile sunt scurte, dar relativ calde.

Precipitațiile sunt moderate. Cele mai frecvente precipitații se înregistrează din mai până în octombrie. Cea mai potrivită perioadă pentru a vedea orașul sunt lunile de vară.

Ce poți vedea în Surgut?

În Surgut nu sunt clădiri care ar avea o arhitectură deosebită și nu poți să compari acest oraș cu cele europene.

Economia orașului Surgut este legată de producția de petrol și de prelucrare a gazelor naturale. Astfel ai putea vizita cele mai importante întreprinderi ale firmelor de petrol: Surgutneftegaz și Surgutgazprom.

De asemenea, în acest oraș există un port pe râul Ob, unde ați putea petrece timpul plimbându-vă cu o barcă.

În Surgut puteți vizita câteva muzee: Muzeul de Artă, Muzeul „Surgutul Vechi”, Galeria „Surgut”, Muzeul „Gazprom”. Există o serie de teatre și case de cultură care ar putea fi vizitate.

Ce poți mânca în orașul Surgut?

Majoritatea bucatelor tradiționale rusești preparate în această regiune sunt din pește. Toate supele conțin pește: uha, borșul și supa cu legume.

De asemenea, aceștia prepară pește la cuptor cu cartofi și frunze de dafin.

Cât te costă o zi în Surgut?

Din cauză că Surgut este rar vizitat de turiști, prețurile sunt destul de modeste. Ca de exemplu pentru o cameră într-un hotel de patru stele vă va costa 20-30 de euro pentru câteva zile. În acest preț este inclus și micul dejun, iar unele hoteluri includ în acest preț și cina.

În restaurante, pentru un prânz copios veți scoate din buzunar până la 7 euro pentru o persoană.

Transportul public este ieftin. Un bilet pentru o călătorie costă mai puțin de un euro.

Cum ajungi în Surgut?

După ce ai comandat pe avigo.md și ți-ai pregătit bagajul, urci în transport și te deplasezi spre aeroport. Există companii aeriene care operează curse directe în Surgut de la Chișinău dar si cu escală în alte țări. Aceste curse au loc de câteva ori pe săptămână.