Bilete de avion TBILISI

Bilete de avion spre Tallinn

Dacă îți dorești să faci o rezervare la bilete de avion spre Tallinn, avigo.md are cele mai bune oferte și este gata să îți răspundă la întrebări la orice oră a zilei. Vei descoperi că cele mai bune prețuri la biletele de avion către Tallinn le poți comanda pe site-ul www.avigo.md.

Dacă ești tentat să explorezi Europa de Nord, poți să-ți continui călătoria și în capitala letonă, cel mai mare oraș din Țǎrile Baltice. Bilete de avion din Tallinn spre Riga le găsești la noi.

Un alt beneficiu este că prețul tuturor biletelor noi îl afișăm în lei, dolari și euro.

Ce trebuie să știi dacă zbori la Tallinn?

Tallinn este capitala Estoniei, cu o populație de aproape jumătate de milion de locuitori. În anul 2011, orașul a fost capitală Europeană a Culturii.

Dacă nu puteţi trăi fără internet, Tallinn se află în topul capitalelor cu cea mai mare acoperire wireless din Europa. Astfel, în oraș sunt peste 200 de zone cu wireless gratuit. Messenger şi Skype au fost create în acest oraș.

Tallinn este recunoscut drept centru tehnologic și de software al republicilor baltice.

Istoria orașului Tallinn

Orașul Tallinn este cunoscut și sub numele de Reval. Acesta a aparținut succesiv Ordinului Teutonic, care a ridicat aici fortificații, Danemarcei, Suediei, Rusiei. În anul 1918, Tallin a devenit capitala Estoniei.

Ulterior a fost ocupat de URSS în anul 1940, de Germania în 1941, apoi din nou de URSS din 1945 până în 1991.

Orașul Tallin a fost foarte prosper de-a lungul istoriei sale, datorită poziției strategice pe care o are la Marea Baltică.

În ce perioade ale anului să vizitezi Tallinn?

Chiar dacă Tallinn are destule plaje, acestea nu pot fi ultilizate pentru bronz pentru că temperaturile maxime nu urcă mai sus de +22 de grade în cea mai caldă lună a anului - iulie. În timpul iernii, temperaturile pot coborî și până la -20 de grade în lunile ianuarie și februarie.

Dacă doriți o vacanță în acest oraș, cea mai favorabilă perioadă ar fi lunile de vară, iunie-august.

Ce poți vedea în Tallinn?

Puteți începe călătoria voastră cu Oraşul Vechi, care a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Oraşul Vechi este separat de restul oraşului de ziduri.

Continuați excursia cu Oraşul de Sus „Toompea”. La o altitudine de 48 metri deasupra nivelului mării, pe colina Toompea s-au aşezat primii estonieni. O legendă spune că, dealul Toompea este mormântul fondatorului orașului - Kalev. Când acesta a murit, soția lui Linda, fiind profund îndurerată, a cărat piatră cu piatră pentru a-i acoperi mormântul până când s-a format acest deal.

După ce a-ți văzut „Toompea”, puteți admira Oraşul de Jos „All-linn”. Străzile sunt pavate cu piatră și clădirile sunt foarte îngrijite și crează o atmosferă de poveste.

Ce poți mânca în orașul Tallinn?

Bucătăria locală este un amestec dintre bucătăria scandinavă și europeană. Bucatele tradiționale estoniene se bazeză mai mult pe carne (miel, vită, porc).

Unii turiștii spun că bucatele tradiționale nu i-au impresionat, dar cel puțin - atmosfera din localuri este plăcută.

Pentru o cină într-un restaurant din Tallinn vei scoate din buzunar de la 30 până la 60 de euro pentru o persoană.

Cât te costă o zi în Tallinn?

Cele mai bune prețuri pentru cazare le găsești la hosteluri care oferă paturi în dormitoare de 5 persoane la prețul de 23 euro pentru o noapte sau camere duble de la 24 euro de persoană pe noapte.

Dar există hoteluri de 5 stele unde vă puteți caza la prețuri de 90 euro pe noapte/cameră pentru două persoane, cu mic dejun inclus.

Dacă doriți să închiriați un apartament, prețurile din Tallinn sunt accesibile. Astfel, un apartament cu două camere complet utilat, aflat în centrul orașului, poate fi rezervat la prețul de 100 euro pentru o noapte.

Prin Tallinn vă puteți deplasa cu metroul, autobuzele sau tramvaiele. Taxiurile se găsesc în stații special amenajate. Tariful de pornire este de 5 euro în timpul săptămânii și de 8 euro în weekend.

Cum ajungi în Tallinn?

După ce ai comandat pe avigo.md și ți-ai pregătit bagajul, urci în transport și te deplasezi spre aeroport. În Republica Moldova sunt serie de companii aeriene care operează curse direct în Tallinn de la Chișinău. Aceste curse au loc de câteva ori pe săptămână.