Bilete de avion TEL AVIV

Bilete de avion spre Tbilisi

Dacă îți dorești să faci o rezervare la bilete de avion spre Tbilisi, Avigo.md are cele mai ieftine bilete de avion spre Tbilisi de la compania Air Baltic și este gata să îți răspundă la întrebări la orice oră a zilei. Vei descoperi că cele mai bune prețuri la biletele de avion către Tbilisi le poți comanda pe site-ul www.avigo.md.

Un alt beneficiu este că prețul tuturor biletelor noi îl afișăm în lei, dolari și euro.

Ce trebuie să știi dacă zbori la Tbilisi?

Orașul Tbilisi este capitala Georgiei. Cu o populație de 1.345.000 de locuitori și o suprafață de 350 km², orașul se situează pe râul Kura.

Majoritatea turiștilor vor să viziteze Tbilisi pentru a cunoaște cultura orientală din această zonă și pentru a admira creațiile naturii.

Istoria orașului Tbilisi

Prima mențiune documentară a orașului Tbilisi se înregistrează în secolul IV. Atunci, Varaz-Bakur, regele statului georgian Iberia Orientală, care plătea tribut dinastiei persane a Sasanizilor, a ocupat orașul.

Perșii, care au sosit în regiune în aceeași perioadă, au construit cetatea Narikala la sfârșitul secolului al IV-lea.

În ce perioade ale anului să vizitezi Tbilisi?

De la clima subtropicală, la cea glacială, mulțumită marelui lanț montan Caucaz și a Mării Negre, Georgia se bucură de un climat variat.

În orașul Tbilisi, temperatura medie a lunii ianuarie este de +6 grade, iar în iulie și august termometrul urcă până la +30 de grade.

În lunile mai, iunie, iulie și septembrie se înregistreză cele mai frecvente precipitații, din acest motiv dacă veți vizita orașul în această perioadă - nu uitați să luați umbrela.

Ce poți vedea în Tbilisi?

Orasul Tbilisi este un oraș curat și acest lucru va fi primul care îți va atrage atenția. Puteți începe excursia cu o vizită la Biserica Anchiskhati (sec. VI), Catedrala Sioni (sec. VII), muzeul etnografic in aer liber, muzeul de istorie și muzeul național.

Prin oraș te poți plimba cu funicularul, care a fost construit din 1903 și din 1904 este funcționabil.

Funicularul este o bună posibilitate pentru a admira Tbilisi de la înălțime și a vedea și alte creații ale naturii din regiune.

Ce poți mânca în orașul Tbilisi?

Tbilisi te poate uimi din punct de vedere gastronomic. Începe aventura gastronomică cu pâinea locală „puri”, care este preparată în cuptoare tradiționale. Gustă din hachapuri - un fel de pâine umplută cu brânză.

După ce ai gustat din pâinea tradițională, poți încerca și felurile principale: Shashlyk (un sortiment de kebab), khinkali (sarmale cu carne) și bazhe (friptură de pui).

Orice mâncare tradițională trebuie servită cu băutura lor tradițională - vinul. În Georgia se găsesc peste 500 de varietăți de struguri. De asemenea, trebuie să știți că în Georgia, tradiția toastatului este una importantă și care se respectă cu sfințenie.

 Cât te costă o zi în Tbilisi?

Pentru a ajunge din aeroport în centrul capitalei Tbilisi ai nevoie 30 lari (15 euro). Un cameră într-un hotel cu condiții decente poate costa de la 70 lari până la 100 lari (30-50 de euro).

Bucatele tradiționale în Tbilisi nu sunt costisitoare, dar pentru un prânz copios va trebui să scoți din buzunar până la 20 lari (10 euro) și pentru băutură - 5 lari (2,5 euro).

Transportul public este mai ieftin. Astfel, prețul unui bilet costă 1 lar (0,5 euro) - autobuz.

Cum ajungi în Tbilisi?

După ce ai comandat pe avigo.md și ți-ai pregătit bagajul, urci în transport și te deplasezi spre aeroport.

Există o serie de companii aeriene care operează curse direct în Tbilisi de la Chișinău. Aceste curse au loc de câteva ori pe săptămână. În unele cazuri va trebui să zbori cu escală în altă țară.