Bilete de avion TORINO

Bilete de avion spre Tel Aviv

Dacă îți dorești să faci o rezervare la biletele de avion, AVIGO are cele mai avantajoase oferte. Vei descoperi că cele mai bune prețuri la biletele de avion către Tel Aviv le poți comanda pe site-ul avigo.md.

Ce trebuie să știi dacă zbori la Tel Aviv?

Din moment ce te pornești spre Tel Aviv trebuie să știi că este un oraș cu un ritm de viață alert și cu numeroase locuri de agrement. Numele întreg al orașului este Tel Aviv-Yafo.

În acest oraș se află sediile principalelor instituții de stat și ziarelor israeliene, sediile marilor companii a Israelului. Astăzi, în orașul Tel-Aviv-Yaffo locuiesc aproape jumătate de milion de oameni.

Istoria orașului Tel Aviv

Potrivit istoricilor, bazele orașului Tel Aviv au fost puse în anii 1870 - 1880 de către imigranți evrei, din Europa de est și din Orientul Apropiat.

În anul 1909, Tel Aviv a devenit primul oraș ebraic din Țara Sfântă. La sfârşitul anului 1947, în timpul planului de împărţire a Palestinei, statele arabe au respins planul şi au creat o stare de mare tensiune. Din acel moment au izbucnit lupte între oraşul Tel Aviv (inclus în Israel) şi oraşul Jaffa.

Luptele au provocat fuga a numeroşi civili arabi din regiune până în aprilie 1948. În anul 1950, Tel-Aviv a fuzionat cu orașul Yaffo.

În ce perioade ale anului să vizitezi Tel Aviv?

Tel Aviv are un climat tipic mediteranean, unde temperaturile variază foarte des.

În timpul iernii este frig și crește numărul precipitațiilor, temperaturile ajung pâna la -25 de grade. Verile sunt lungi și calde. Astfel, temperaturile pot urca până la +30 de grade.

Ce poți vedea în Tel Aviv?

Tel Aviv este un oraș frumos. Începeți excursia cu piaţa Carmel, care este deschisă în fiecare zi, de la ora 7:00 până la apus. Aflându-vă în oraș trebuie să ţineţi cont de o sărbătoare importantă pentru evrei - Shabbat-ul. În acea perioadă, orașul e în sărbătoare și rice colț al orașului este decorat.

Trebuie să vizitați unul dintre cele mai frumoase cartiere din Tel Aviv, Neve Tzedek. În acest cartier veți găsi și centrul cultural „Suzanne Dellal”. La marginea cartierului este o staţie de tren - Tachana. Stația a fost prima gară din Orientul Mijlociu şi era şi ultima staţie de pe linia Jaffa- Ierusalim.

Vizitați și Vechiul Jaffa, unde se afla cândva principalul port al orașului.

Ce poți mânca în orașul Tel Aviv?

Cu siguranţă, turiştii vă vor spune că tarabele cu mâncare din Tel Aviv reprezintă cele mai bune locuri pentru a gusta din bucatele vegetariene autentice.

Una din bucatele tradiţionale, dar neoficiale, este Falafelul. Acesta este servit într-o pită umplută cu salată, murături şi pastă de susan. Chifteluţele falafel sunt preparate din humus sau din boabe de fasole.

Trebuie să încercaţi şi Sabich, care preparată din pită cu vinete prăjite. Să guşti şi din Meorav Yerushalmi - o tocăniţă din măruntaie de pui (inimi, plămâni, ficat şi splină), ceapă şi condimente specifice Israelului.  Acest fel de mâncare se serveşte cu orez sau fasole.

Cât te costă o zi în Tel Aviv?

Hotelurile în Tel Aviv nu sunt scumpe, după standartele europene. O cameră într-un hotel de trei stele va costa de la 40 de euro pentru o persoană. Dacă îţi doreşti condiţii luxoase există hoteluri de patru sau cinci stele, unde preţul începe de la 150 de euro pentru o noapte.

Un prânz copios vă va costa până la 15 euro pentru o persoană.

Cum ajungi în Tel Aviv?

După ce ai comandat pe avigo.md și ți-ai pregătit bagajul, urci în transport și te deplasezi spre aeroport. Există o serie de companii aeriene care operează curse direct în Tel Aviv de la Chișinău. Aceste curse operează de câteva ori pe săptămână.