Bilete de avion TORONTO

Bilete de avion spre Torino

Cele mai avantajoase bilete de avion le găsești pe AVIGO.md. Dacă îți dorești să faci o rezervare la bilete de avion spre Torino, pe AVIGO o poți face cu doar câteva clickuri.

E simplu. Faci rezervarea online pe site-ul avigo.md și începi să îți pregătești bagajele pentru călătorie.

Ce trebuie să știi dacă zbori la Torino?

Orașul italian Torino are o populație de circa un milion de locuitori și este situat pe malul stâng al râului Pad. Torino se mândrește cu faptul că a găzduit Jocurile Olimpice de iarnă în anul 2006.

Orașul este amplasat pe o suprafață de 130 km² și are o arhitectură diferită restul orașelor din regiune.

Istoria orașului Torino

Primele informații despre oraș spun că așezarea inițială se numea Taurisia și a fost distrusă de cartaginezi în timpul unei invazii din anul 218 înainte de Hristos. În secolul I după Hristos, romanii au întemeiat în această zonă o tabără militară. În anul 69, orașul a fost mistuit de un incendiu, în timpul unui război.

În secolul al VI-lea, Torino devine un comitat francez. După 1562, a revenit sub autoritatea ducilor de Savoia prin Emanuele Filiberto, Ducele Cap de Fier, care a stabilit capitala Ducatului de Chambéry la Torino.

După unificarea Italiei, Torino devine capitala Regatului Italiei în perioada 1861 și 1865. După ce s-a terminat cel de-al doilea război mondial, Torino trece printr-o perioadă înfloritoare.

În ce perioade ale anului să vizitezi Torino?

Orașul italian merită să îl vizitezi, ca și orice oraș din regiune, în sezonul cald al anului. Temperaturile nu se ridică mai sus de +26 de grade – temperatura optimă pentru turiștii care vor să se plimbe pe străduțele pavate din Torino.

Ce poți vedea în Torino?

Torino este o adevărată „oază” de cultură. Unul din simbolurile orașului este reședința Casei de Savoia. La fel de important este și Muzeul Național al Cinematografiei italiene. Neapărat să vizitați Muzeul antichității egiptene, care găzduiește a doua cea mai valoroasă colecție egipteană din lume, după cel din Cairo.

De asemenea, puteți vizita castelul Stupingi unde poate fi admirată căsuța de vânătoare realizată de celebrul arhitect Filippo Juvarra.

Nu ezitați să vizitați Palatul Chiablese, Muzeul Regal de Arme, Biblioteca Regală, Palatul Carignano, Villa della Regina, Castelul Valentino și Palatul Madama.

Ce poți mânca în orașul Torino?

Torino este un oraş tipic italian, unde vei găsi bucătărie tradițională în orice local din regiune. În Torino te poți delecta din bagna càoda. Este vorba de legume servite cu anşoa şi usturoi.

Cu siguranță trebuie să încercați agnolotti şi cappelletti – renumitele paste italiene. Italienii adoră aperitivele. Așa că, în orice local veți putea descoperi diverse aperitive pentru buzunarele tuturor.

La desert, pe lângă ciocolată trebuie să încercați zabaglione. Acest desert este un fel de cremă preparată din gălbenuş de ou, zahăr şi vin Marsala. Este un deliciu pentru adevărații gurmanzi.

Cât te costă o zi în Torino?

Transportul public din Torino esteo alternative pentru cei care au un buget modest. Astfel, un bilet costă 2 euro pentru o călătorie. Poți să utilizezi serviciile unui taxi, dar acesta te va costa 25-35 de euro pentru o singură destinație.

În Torino, costul unui hotel este relativ mic. Pentru o noapte, într-un hotel de 3 stele va trebui să scoți din buzunar până la 45 de euro. Încearcă să găsești un hostel, pentru care va trebui să achiți maxim 15 de euro pentru o noapte.

Cum ajungi în Torino?

Comandă pe avigo.md biletul spre Torino. În Moldova există o serie de companii aeriene care operează curse direct spre Torino de câteva ori pe săptămână.