Bilete de avion VARŞOVIA

Bilete de avion spre Vancouver

Dacă îți dorești să faci o rezervare la biletele de avion, AVIGO are cele mai avantajoase oferte. Vei descoperi că cele mai bune prețuri la biletele de avion către Vancouver le poți comanda pe site-ul avigo.md. Faci rezervarea online pe site-ul avigo.md și începi să îți pregătești bagajele pentru călătorie.

Ce trebuie să știi dacă zbori la Vancouver?

Orașul Vancouver este cel mai mare oraș din provincia Columbia Britanică în Canada. De obicei, acest oraș este neglijat de turiști atunci când vizitează Canada, chiar dacă acesta are o istorie tumultoasă și extrem de interesantă.

Orașul are o cultură mixtă datorită influenței pe care a avut-o din partea emigranților, ca și restul orașelor din Canada.

Trebuie să știți că Vancouver a fost gazda Jocurilor Olimpice de iarnă în anul 2010.

Istoria orașului Vancouver

Orașul a fost fondat la sfârșitul secolului al XIX-lea, dar calea spre ținutul respectiv a fost deschisă pentru europeni de James Cook. El a coborât pe țărmul unei insule de aici în 1778.

În 1791, Jose Maria Narvez a descoperit gurile fluviului Fraser, iar în 1792, George Vancouver, cel care îl însoțise pe Cook în urmă cu 14 ani, a sosit pe aceste țărmuri.

Primii coloniști s-au stabilit în zonă în anul 1865. În 1885, în albia râului Frazer s-a descoperit aur și acest lucru a constituit o irezistibilă atracție pentru mii de aventurieri. În anul 1886 ajunge aici calea ferată care traversa Canada și localitatea cunoaște o perioadă înfloritoare devenind oraș și primind numele navigatorului Vancouver.

În ce perioade ale anului să vizitezi Vancouver?

Climatul orașul Vancouver este continental umed. În timpul iernii, temperaturile ajung până la -27 de grade, ninge des. Perioada rece a anului începe la sfârșitul lunii noiembrie, dar cele mai mari friguri se înregistrează în lunile ianuarie-februarie.

În timpul verii, vremea este caniculară, iar nivelul de umiditatea este înalt și se înregistrează schimbări bruște de temperatură.

Perioada cea mai favorabilă pentru a vizita acest oraș este toamna și primăvara.

Ce poți vedea în capitala Vancouver?

Poți începe excursia prin Vancouver cu unul dintre cele mai mari parcuri – Stanley Parc, care are o suprafață de 400 hectare. În acest parc te vei ciocni de Vancouver Aquarium care este cel mai mare acvariu public din Canada. Veți putea admira peste 300 de specii de pești, 30.000 de nevertebrate, 56 de specii de reptile și 60 de specii de mamifere.

Vizitați și complexul Canada Place, care adăpostește „Vancouver Convention Centre East”, Hotelul Pan Pacific, „Port Metro Vancouver Corporate Offices” și „World Trade Center”.

O alta atracție a orașului este podul suspendat de 130 de metri montat deasupra râului Capilano. Orașul are ieșire la ocean și se află la poalele muntelui Groose.

Ce poți mânca în orașul Vancouver?

Din cauza numărului mare de emigranți care influențeză atât patrimoniul cultural al orașului, bucătăria locală are și ea de suferit.

În Vancouver, ca și în Monstreal, boabele de fasole este un aliment tradițional, care este consumat la orice masă împreună cu siropul de arțar sau grăsimea de porc.

„Poutine” - mâncarea tradițională canadiană, care se prepară din: delicatese din brânză, cartofi prăjiți și un sos brun foarte dens.  

Cât te costă o zi în Vancouver?

În Vancouver, un hotel de trei stele cu condiții decente te va costa 90 de dolari canadieni pentru o noapte. Dar există motelurile mici care oferă camere cu condiții bune la prețuri destul de mici și pentru o noapte veți plăti 20-30 de dolari canadieni.

În Vancouver evitați să vă deplasați cu taxiul, pentru că este destul de costisitor. Majoritatea turiștilor recomandă să închiriați o mașină, care ar putea să vă coste până la 200 de dolari pentru o săptămână.

Cum ajungi în Vancouver?

După ce ai comandat pe avigo.md și ți-ai pregătit bagajul, urci în transport și te deplasezi spre aeroport. Există o serie de companii aeriene care operează curse în Vancouver de la Chișinău. Ca să ajungi în Vancouver va trebuie să faci o escală în una din țările din Europa.