Bilete de avion VENEŢIA

Bilete de avion spre Varșovia

Dacă îți dorești să faci o rezervare la bilete de avion spre Varșovia, AVIGO are cele mai bune oferte și este gata să îți răspundă la întrebări la orice oră a zilei. Vei descoperi că cele mai bune prețuri la biletele de avion către Varșovia le poți comanda pe site-ul avigo.md.

E simplu. Un alt beneficiu este că prețul tuturor biletelor noi îl afișăm în lei, dolari și euro.

Ce trebuie să știi dacă zbori la Varșovia?

Din anul 1596, Varșovia este capitala Poloniei. În această regiune locuiesc 1,7 milioane de locuitori.

Este un centru istoric al Europei, care este vizitat de mii turiști din întreaga lume pentru a admira arhitectura orașului.

Populația Varșoviei este prietenoasă și adoră să povestească turiștilor despre cultura și  istoria țării în care locuiesc.

Istoria orașului Varșovia

Potrivit documentelor, istoria Varșoviei a început de la un mic sat pescăresc numit Warszowa. La începutul secolului XIV, economia Varșoviei se baza în mare parte pe meșteșug.

În anul 1573 orașul și-a schimbat numele în Confederația Varșoviei, stabilind formal libertatea religioasă pentru federația polonezo-lituaniană. Varșovia a devenit capitala Federației și a Coroanei Poloneze în 1596.

Eliberat de armata lui Napoleon în 1806, Varșovia a devenit capitala nobilimii nou create a Varșoviei. În urma Congresului de la Viena din 1815, Varșovia a devenit centrul Congresului Polonez, o monarhie constituțională sub o unire proprie cu Imperiul Rus.

Varșovia a fost sub ocupație germană din 4 august 1915 până în noiembrie 1918.

În ce perioade ale anului să vizitezi Varșovia?

Clima Varșoviei este una de tip continental cu ierni friguroase și veri calde. În lunile de iarnă, temperatura medie este de -3°C, iar în lunile de vară urcă până la +30°C.

Perioada ce mai frumoasă este în timpul primăverii și toamna. În această perioadă, vremea este însorită, dar sunt zile cu ceață și friguroasă.

Ce poți vedea în Varșovia?

În Varșovia este un mix de stiluri arhitecturale. Orașul găzduiește clădiri din perioadele gotică, renascentistă, baroc și neoclasică. Majoritatea dintre aceste clădiri le veți putea admira în centrul orașului.

Pentru cei care preferă arhitectura gotică pot vizita: Catedrala Sfântului Ioan (sec. XIV), Biserica Sfânta Maria (1411), Primăria familiei Burbach (secolul XIV), Turnul cu praf de pușcă (după 1379) și castelul Regal Curia Maior (1407-1410).

Dacă vă atrag arhitectura renascentistă vizitați casa negustorului Baryczko (1562), clădirea numită „Negrul” și casa Salwator (1632).

Neapărat treceți și descoperiți clădirile cu stil manierist: Castelul Regal și Biserica Iezuită. Cele cu stil baroc: Biserica Sfântului Hyacinth și columna lui Zygmunt.

Ce poți mânca în orașul Varșovia?

Veți avea parte de o experienţa culinară deosebită în Varşovia. Bucătăria poloneză te va impresiona cu tradiţionala supă Zurek, care este preparată cu făină de secară, cârnaţi (kielbasa biala), legume, ciuperci uscate şi bucăţi de ou fiert.

Încercați borşul de sfeclă roşie (Barszcz czerwony) și găluştele preparate din făină care sunt servite alături de sosuri.

Cât te costă o zi în Varșovia?

Spre deosebire de multe orașe europene, Varșovia oferă cazare la prețuri mai mici, în special dacă vă cazați în casa unui localnic. Astfel, pentru o noapte cu o cameră dublă și toate comoditățile vei plăti 300 PLN (100 euro). În acest preț este inclus și micul dejun.

Un hotel de trei stele vă va costa 500 PLN (170 de euro) pentru o noapte.

Prin Varșovia putei călători cu transportul public. Prețul unui bilet costă 7 PLN (2 euro).

Cum ajungi în Varșovia?

După ce ai comandat pe avigo.md și ți-ai pregătit bagajul, urci în transport și te deplasezi spre aeroport. Există o serie de companii aeriene care operează curse direct în Varșovia de la Chișinău. Aceste curse operează de câteva ori pe săptămână.