Bilete de avion VERONA

Bilete de avion spre Veneția

Dacă îți dorești să faci o rezervare la bilete de avion spre Veneția, Avigo.md are cele mai bune oferte la bilete de avion Venetia Chisinau, de la compania Meridiana și este gata să îți răspundă la întrebări la orice oră a zilei. Vei descoperi că cele mai bune prețuri la biletele de avion către Veneția le poți comanda pe site-ul www.avigo.md.

E simplu. Un alt beneficiu este că prețul tuturor biletelor noi îl afișăm în lei, dolari și euro.

Ce trebuie să știi dacă zbori la Veneția?

Dacă te pornești într-o călătorie în Veneția trebuie să știi că nu este un oraș aglomerat. În prezent, în oraș locuiesc peste 200.000 de locuitori.

Când vei ajunge în oraș, reține câteva chestii importante referitoare la modul în care vei achita în euro. Subunităţile euro se referă la monede de 1, 2, 5, 10, 20 şi 50 de cenţi. Monedele sunt și sub formă de 1 şi 2 euro. Banii de hârtie pornesc de la 5 euro și ajung la bancnote de 500 de euro. Așa că fiți prudenți cum achitați și cât achitați când procurați ceva în Veneția.

Istoria orașului Veneția

Potrivit legendelor, 25 martie a anului 421 este considerat drept moment al întemeierii orașului Veneția. Aceasta s-a născut ca urmare a fluxului de refugiați care au abandonat câmpia padană sub amenințarea mai multor invazii longobarde și hune din nordul Italiei în decursul secolului al V-lea și de la începutul secolului al VI-lea.

În secolul al XVIII-lea, Veneția era printre orașele cele mai rafinate din Europa, cu o mare influență în domeniul artelor, arhitecturii și al literaturii acelei perioade. Dar după 1070 de ani de independență, în 12 mai 1797 orașul este cucerit de Napoleon Bonaparte. Dogele Ludovico Manin este constrâns de Napoleon să abdice și este dizolvat Consiliul Republicii pentru a proclama „Guvernul Provizoriu al Municipalității Veneția". Pe 16 mai 1797, trupele franceze au ocupat orașul.

În 17 octombrie 1797, „Municipalitatea Veneția” încetează să mai existe, fiind cedată Austriei. Veneto, Istria, Dalmația și Cattaro au format „Provincia veneta a Imperiului Austriac”. Iar din 1866, Veneția a intrat în componența Regatului Italiei.

În ce perioade ale anului să vizitezi Veneția?

Veneţia poate fi considerată o destinaţie turistică pentru orice anotimp al anului. Totuși, pe tot parcursul anului, umiditatea este relativ înaltă și nu trebuie să uitați de acest detaliu.


Perioada potrivită pentru turiști este între luna aprilie şi octombrie, când temperaturile sunt suportabile. În timpul iernii crește umiditatea. Turiştii care se decid să viziteze Veneţia în timpul iernii trebuie să se asigure că sunt echipaţi cu încălţăminte care îi va permite să păstreze picioarele uscate.

 

Ce poți vedea în Veneția?

 

Câteva din simbolurile orașului Veneția trebuie să le vizitați neapărat, așa cum ar fi: insulele Murano, Burano, Torcello, Lido di Venezia și Pellestrina.

 

Insula Murano este cea mai renumită din lagună, care are o tradiție de prelucrare artizanală a sticlei. Burano te atrage repede prin casele viu colorate și broderiile gospodinelor. Torcello este cea mai mică dintre insulele lagunare, dar are un trecut nobil cu care se mândrește.

 

Lido di Venezia este o fâșie de pământ, care este accesibil cu automobilul și este iubit pentru plaja sa unică. Și Pellestrina delimitează, peninsula Chioggia și peninsula Jesolo, de lagună.

 

Ce poți mânca în Veneția?

 

Prețurile pentru mâncare sunt destul de pipărate, dar depinde și de localul pe care îl alegeți. Prețurile pentru o cină încep de la 25 de euro pentru o persoană. Cina include o salată și lasagna sau o salată și pizza. Berea este scumpă. Pentru o halbă de bere va trebui să achiți 7 euro. Atunci când mâncați paste comandați și un vin bun. Prețul unui pahar de vin alb începe de 4 euro.

Cei cărora le place închețata, trebuie neapărat să încerce gelateriile lanțului italian „Grom”. Prețul pentru o porție mica este de 2,5 euro.

Cât te costă o zi în Veneția?

Despre prețurile la mâncare ați aflat mai sus, cât despre transportul public trebuie să știți că cel mai bun mijloc de transport în acest oraș este vaporașul ACTV (vaporetti). Un bilet valabil pentru 60 de minute costă 7 euro. Desigur că puteti procura bilete de 12h - 16), 24h – 18 euro, 36h – 23 euro. Un abonament valabil pentru 3 zile este de 25 euro.

Dacă vrei să te deplasezi cu autobuzul, te va costa 1,3 euro. Romanticii vor trebui să scoată din buzunare pentru o plimbare de 30 minute cu gondola circa 60 euro.

Hotelurile din Veneția costă relativ ieftin. Prețurile camerelor variază între 30 euro – 70 euro pentru două persoane.

Cum ajungi în Veneția?

După ce ai comandat pe avigo.md și ți-ai pregătit bagajul, urci în transport și te deplasezi spre aeroport. În Moldova avem o serie de companii aeriene care operează curse direct spre Veneția.