Bilete de avion Viena

Bilete de avion spre Verona

Dacă îți dorești să faci o rezervare la biletele de avion, avigo.md are cele mai avantajoase oferte. Vei descoperi că cele mai bune prețuri la biletele de avion către Verona le poți comanda pe site-ul www.avigo.md.

Ce trebuie să știi dacă zbori la Verona ?

Verona este un oraș italian cu o populație de aproape 300.000 de locuitori. Verona e vizitată, anual, de peste 100 milioane turiști, majoritatea dintre aceștia sunt străini.

Orașul se situează pe locul doi, după Veneția, ca cel mai romantic din Italia.

Verona este cunoscută în întreaga lume și datorită operei „Romeo și Julieta”, povestea de dragoste care a luat sfârșit tragic din cauza familiilor celor doi îndrăgostiți.

În oraș există o serie de monumente arhitecturale în memoria acestui cuplu.

Istoria orașului Verona

Istoria orașului începe în anul 49 î.H. când a primit statutul de municipiu în cadrul Imperiului Roman. În anul 569, Verona a fost cucerită de către regele Lombarzilor.

De-a lungul secolelor, Verona a fost mărul discordiei pentru alte centre de puteri. În 1797 a fost ocupată de Napoleon, însă la scurt timp, a fost cedată austriecilor când francezii au semnat Tratatul Campo Formio.

Prin Tratatul Pressburg din 1805, Verona a devenit parte a Regatului Italiei, însă din nou a fost întoarsă Austriei întrucât Napoleon a fost înfrâns în 1814. După finisarea celui de-al Doilea Război Mondial, Italia a devenit membră NATO.

În ce perioade ale anului să vizitezi Verona?

Orașul Verona nu are o climă stabilă, aceasta variază pe parcursul anului. Temperatura medie în luna iulie este de +24 de grade celsius, iar în luna ianuarie este +1 grad.

Cel mai des se înregistrează precipitații la sfâșitul lunii aprilie, începutul lunii iunie și noiembrie. August este considertă cea mai ploaiasă lună din an.

Ce poți vedea în Verona?

Puteți începe excursia vizitând Casa Julietei, aflată pe Via Cappello. Tot acolo se află o statuie cu pălărie care îl reprezintă pe Berto Barbarani. Casa Julietei este casă veche din cărămidă, are două etaje și a devenit muzeu. Orice turist o poate vizita achitând câțiva euro pentru o persoană.

Vizitați amfiteatrul veronez „Arena”, care a fost construit în primul secol după Hristos, cu 50 de ani înaintea faimosului Colosseum. Treceți pe lângă strada Via Roma, unde veți putea face cumpărăturile. Pe această stradă se află o serie de magazine cu diverse obiecte reprezentative zonei.

Nu uitați să vizitați Piazza Arsenale și Piazza delle Erbe. Ultima se află în centrul vechi al Veronei. În Piazza Arsenale se întinde pe o suprafață de 62.000 de metri Arsenalul, care a fost construit în cinstea Împăratului Franz Iosif în anul 1861.

Ce poți mânca în orașul Verona?

Verona a avut întotdeauna o tradiție culinară recunoscută în întreaga lume. Bucătăria locală a fost influențată de stilul gastronomic din nordul Alpilor.

În orașul Verona vei gusta din polenta (mămăliguță) și carnea de cal prezentă în majoritatea meniurilor. Să guști din Bigoli - spaghete cu sos din măduva osoasă a calului.

La cină nu uita să comanzi Pizza și fii sigur că în Verona este mai complicat să găsești una gustoasă. Deserturile din Verona sunt preparate din kiwi, radicchio și castane.

Cât te costă o zi în Verona?

Prin Verona vă puteți deplasa cu autobuzele. Biletele costă 1.10 euro. Pentru a economisi puteți să cumpărați cardul Verona, care vă ofera intrarea gratuită la cele mai multe biserici și muzee din oraș.

Hotelurile din Verona sunt pentru toate gusturile şi buzunarele. Prețurile acestora diferă în funcţie de sezon. Există hoteluri oferite în chirie de către localnici, unde o cameră pentru două persoane costă între 35 şi 40 de euro pentru o noapte. Un loc într-un hostel poate costa circa 15 euro/noapte, dar pentru acestea este nevoie de rezervare în avans.

Cum ajungi în Verona?

După ce ai comandat pe avigo.md și ți-ai pregătit bagajul, urci în transport și te deplasezi spre aeroport. Există o serie de companii aeriene care operează curse direct în Verona de la Chișinău. Aceste curse au loc de câteva ori pe săptămână.

Toate ofertele le găsiți pe www.avigo.md