Bilete de avion Vilnius

Bilete de avion spre Viena

Dacă îți dorești să faci o rezervare la bilete de avion spre Viena , AVIGO are cele mai bune oferte și este gata să îți răspundă la întrebări la orice oră a zilei. Vei descoperi că cele mai bune prețuri la biletele de avion către Viena le poți comanda pe site-ul avigo.md.

Un alt beneficiu este că prețul tuturor biletelor noi îl afișăm în lei, dolari și euro.

Ce trebuie să știi dacă zbori la Viena?

După cum știți, Viena este capitala Austriei și are o serie de obiective turistice. În această zonă locuiesc aproape 1,7 milioane de oameni și se află pe locul 10 în Europa după numărul de populație.

Viena atrage anual sute de mii de turiști din întreaga lume. Orașul găzduiește numeroase organizații internaționale. Una dintre acestea este și Organizația Națiunilor Unite, cât și sediul OPEC.

Istoria orașului Viena

Prima referință despre orașul Viena datează încă din secolul XIII în cronica lui Jans der Enikel. În anul 1278, ducatul a fost cucerit de regele german Rudolf I, din Casa de Habsburg. Astfel a început domnia acestei familii în Austria, domnie care continuat până în 1918, la sfârșitul primului război mondial.

În anul 1438, Viena a ajuns oraș de reședință al Sfântului Imperiu Roman. În 1556, orașul Viena a devenit reședință imperială, după intrarea Regatului Ungariei și al Boemiei sub dominația Casei de Habsburg. Între 1867-1918 a fost capitala Imperiului Austro-Ungar. Tot aici, s-a desfășurat în anii 1814-1815 Congresul de la Viena.

În ce perioade ale anului să vizitezi Viena?

Vara în Viena este călduroasă. În luna iulie și august, temperatura ajunge la +35 de grade.  Iarna în Viena, temperaturile ajung la 0 grade, iar nivelul de umiditatate este ridicat.

Perioada cea mai favorabilă de a vizita orașul Viena este toamna și primăvara. În această perioadă, zilele sunt calde și însorite.

Ce poți vedea în Viena?

Începe excursia prin Viena cu Palatul Shonbrunn. După ce ai descoperit arhitectura din interiorul și exteriorul palatului poți vizita următoarele obiective turistice: Parlamentul din Viena, ceasul „Der Anker”, Palatul Belvedere, Palatul Imperial Hofburg, Biserica Sfântul Charles (Karlskirche), Biserica Votiva (Votivkirche), Memorialul Armatei Roșii.

Renumitele galerii de artă, muzeele și parcuriile din Viena te vor cuceri și acestea, pentru că sunt unice în lume.

Ce poți mânca în orașul Viena?

Una din bucatele tradiționale vieneze este ștrudelul cu mere sau brânza dulce. Vienezii  preferă mâncărurile cu carne și orez, cât și specialitățile la grătar.

 Bucătăria vieneze este asemănătoare cu cea din Riga și Instanbul. Așa că, din punct de vedere gastronomic, Viena nu te va impresiona cu bucate tradiționale exclusive.

 Cât te costă o zi în Viena?

Majoritatea persoanelor sunt tentate să se cazeze în locurile centrale ale orașului Viena, dar acestea sunt extrem de costisitoare. În Viena, pentru o cameră la un hotel de 3 sau 4 stele, plătești în jur de 80 euro pentru o noapte. O cameră dublă pentru o noapte în Viena, pornește de la 30 de euro pentru 2 persoane într-un hotel de 2 stele.

Intrarea la obiectivele turistice din Viena este între 5 și 25 euro. Prin Viena te poți deplasa cu tramvaiul, autobuzul și metroul. Un bilet pentru o călătorie costă 2 euro, un free-pass cu acces nelimitat la toate mijloacele de transport, pentru 72 ore, costă 15 euro.  

Există și varianta clasică - Vienna Card, care costă 20 de euro și îți oferă accesul nelimitat la toate mijloacele de transport în comun timp de 72 ore plus reduceri de până la 50% la obiectivele turistice, reduceri la cafenelele și restaurantele din oraș. 

Cum ajungi în Viena?

După ce ai comandat pe avigo.md și ți-ai pregătit bagajul, urci în transport și te deplasezi spre aeroport. Există o serie de companii aeriene care operează curse direct în Viena de la Chișinău. Aceste curse au loc de câteva ori pe săptămână.