Cele mai ieftine bilete de avion Aeroflot

Bilete de avion spre Yerevan

Dacă îți dorești să faci o rezervare la biletele de avion, AVIGO are cele mai avantajoase oferte. Vei descoperi că cele mai bune prețuri la biletele de avion către Yerevan le poți comanda pe site-ul avigo.md.

Faci rezervarea online pe site-ul avigo.md și începi să îți pregătești bagajele pentru călătorie.

Ce trebuie să știi dacă zbori la Yerevan?

Orașul Yerevan este capitala Armeniei. Acesta este situat în partea central-vestică a țării, într-o depresiune intramontană - lucru ce atrage anual tot mai mulți turiști.

Pe teritoriul orașului locuiesc peste un milion de oameni.

Istoria orașului Yerevan

Localitatea este pentru prima oară amintită în anul 782 î.e.n. sub numele de Erebuni. Dar a fost locuită de oameni, pentru prima dată, în secolul IV î.e.n.

În anul 658 orașul este cucerit de arabi, astfel Yerevanul devine un punct important de încrucișare a drumurilor caravanelor ce făceau legătura între India și Europa.

Între 1747 - 1827, hanatul Yerevan sub dominație persană este un principat musulman, după care va fi cucerit în 1827 de generalul rus Ivan Fiodorovici Paskevici (1782-1856) fiind integrat în Imperiul Rus.

În timpul dominației ruse a fost sprijinită repatrierea armenilor din Iran și Turcia.

În ce perioade ale anului să vizitezi Yerevan?

Clima orașului Yerevan este tipic continentală. Verile sunt uscate și însorite, iar temperaturile variază între +22 de grade până la +40 de grade. Datorită brizelor montane, serile devin mai răcoroase.

Primăverile sunt scurte, iar toamnele durează sunt mai lungi. Iarna este frig și ninge des. Perioada cea mai favorabilă pentru a vizita această zonă rămâne a fi primăvara și toamna.

Ce poți vedea în Yerevan?

Dacă te afli într-o vacanță în Yerevan vizitează nepărat cel mai îndepărtat obiectiv - Muzeul Genocidului Armean. Pe teritoriul muzeului sunt comemorate miile de persoane de etnie armeană, care au fost ucise de turci în perioada anilor 1915-1922.

Totodată, lângă muzeu vei găsi o construcţie în formă de piramidă, cu o înălţime de aproximativ 40 metri, al cărei centru este înconjurat de o flacără permanent aprinsă.

Puteți să vizitați și stadionul Hrazdan, care arată ca o farfurie răsturnată. În apropiere de oraș se află Catedrala Etchmiadzin.

Această biserică a fost construită în anul 303 și este considerată cea mai veche biserică din lume. Intemeietorul bisericii este Sfântul Grigore Iluminatorul. Aceasta a fost construită după ce, în 301, Armenia a devenit oficial prima țară creștină din lume.

Ce poți mânca în orașul Yerevan?

Pe mesele din Yerevan nu lipsește niciodată salata de vinete sau renumitul amestec de smântână cu iaurt. Cei din Yereva, peste orice friptură pun ceapă crudă tăiată în formă de rondele.

Carnea este servită cu garnitură, iar pastele fierte simplu sau arpacașul fiert sunt considerate de aceștia ca garnitură.

Locuitorii din Yerevan adoră grătarele. Aceștia gătesc miel la grătar și le reușește de minune. Costul produselor la grătar pot ajunge până la 10 euro.

Cât te costă o zi în Yerevan?

Prețul de la aeroport până în centrul orasului este de aproximativ 10 euro. În Yerevan, prețul pentru o cursă cu taxiul variază între 10-15 de euro. O noapte în hotel costă standart, pentru unul de trei stele – 40 de euro, patru sau cinci stele – de la 100-300 de euro.

Prețul pentru un bilet la transportul public este de 2 euro, iar ca să închiriezi o mașină vei scoate din buzunar de la 70 de euro și mai mult pentru o zi.

Cum ajungi în Yerevan?

După ce ai comandat pe avigo.md și ți-ai pregătit bagajul, urci în transport și te deplasezi spre aeroport. În Moldova sunt mai multe companii aeriene care operează curse direct în Yerevan de la Chișinău, dar va trebui să zbori cu escală în una din țările din apropiere.