Megapolisul este un oraș mare, cu o populație de peste 1 milion de locuitori, care este un important centru economic, cultural și politic al țării. Vă propunem cele mai populare și cele mai vizitate megapolisuri ale lumii.


New York, SUA

Cel mai mare oraș din SUA, cel mai popular oraș turistic din țară. În fiecare an, New York găzduiește peste 50 de milioane de vizitatori din întreaga lume. De la Chișinău la New York se poate ajunge numai prin intermediul transportului aerian cu tranzit. Timpul de călătorie variază în funcție de tranzit.

Ce trebuie să cunoașteți. Pentru a vizita orașul, trebuie să aveți o viză pe care o primiți din timp la Ambasada SUA în Republica Moldova. Moneda națională - dolari SUA. Americanii vorbesc limba engleză, dar pronunția lor este destul de diferită de pronunția în limba engleză, așa că fii pregătit să te obișnuiești cu dialectul local.

Atracții. New York este adesea asociat cu Statuia Libertății, Clădirea Empire State, Teatrele Broadway, Central Park, Times Square și altele sunt, de asemenea, populare.


Melbourne, Australia

Melbourne este un oraș australian, cel mai sudic oraș milionar din lume. Melbourne găzduiește adesea numeroase evenimente culturale și sportive. Să ajungeți din capitala Moldovei în Melbourne este destul de dificil, este necesar să vă  planificați călătoria din timp. Conform unor estimări, zborul va dura mai mult de 24 de ore. Cu toate acestea, în ciuda tuturor dificultăților,vizita la Melbourne o merită.

C e trebuie să cunoașteți. La fel ca și pentru Statele Unite, este necesară o viză și pentru Australia, care poate fi obținută în România sau Rusia. Australia are propria monedă - dolarul australian. Puteți zbura spre țară cu dolari americani și pe loc deja îi puteți schimba pe cei locali. În plus, fiți pregătiți pentru o climă neobișnuită: ziua în care vremea poate varia foarte mult, de la soare fierbinte până la ploi abundente, astfel încât să faceți rost de umbrelă și lucruri calde. De asemenea, nu uitați de protecția solară, care este extrem de necesară în zilele însorite.

Atracții. Cel mai popular printre turiști este Turnul Eureka. Recomandăm, de asemenea, vizitarea Bibliotecii de Stat Victoria, Centrului Expozițional Regal, Grădina Botanică din Melbourne etc.


Chicago, Statele Unite ale Americii

Chicago este unul dintre cele mai mari orașe din Statele Unite ale Americii. Orașul este numit "larg-umăr" în legătură cu suprafața sa mare. Dacă sunteți un shopaholic sau un cunoscător de arhitectură frumoasă, vă puteți bucura pe deplin de Chicago. În plus, sărbătorile din Chicago se vor potrivi  pentru iubitorii de muzică. Se poate ajunge de la Chișinău la Chicago numai cu avionul. Zborul de tranzit poate să dureze mult timp, deci ar trebui să uniți corect zborurile. Rețineți că este necesară o viză pentru un zbor spre SUA.

Ce trebuie să cunoașteți. Chicago este un oraș destul de scump, ar trebui să luați o sumă mare de bani cu dvs. într-o călătorie pentru a vă simți confortabil. În Chicago, puteți auzi adesea limba ucraineană, rusă, poloneză sau spaniolă. Cu toate acestea, populația locală, desigur, vorbește engleza. Face-ți rost pe haine calde, pentru că vremea din Chicago poate varia într-o anumită măsură în timpul zilei.

Atracții. Probabil că ați văzut multe imagini de locuri frumoase printre mulți turiști care au vizitat SUA. Multe dintre ele sunt făcute în Chicago. Millennium Park, Cloud Gate, Magnificent Mile va încânta ochiul celui mai experimentat călător. În plus, orașul are un număr mare de muzee interactiv interesante, intrarea în care va fi ieftină.


Londra, Marea Britanie

Londra este capitala Marii Britanii, fiecare student știe despre asta. Cu toate acestea, puțini oameni știu că Londra atrage milioane de turiști din întreaga lume în fiecare an. La urma urmei, Londra nu este doar capitala Marii Britanii, este un oraș pitoresc cu o istorie imensă, un număr imens de monumente ale artei și oameni receptivi. De la Chișinău la Londra de o lungă perioadă de timp se poate ajunge cu zboruri directe. Timpul de zbor este de peste 3 ore.

Ce trebuie să știți. De fapt, climatul Angliei nu este pentru toată lumea. Cu toate acestea, ploaia nu vă va împiedica să vă bucurați de cultura populației locale. Englezii vorbesc engleza. În unele zone, dialectul poate fi diferit. Moneda națională este lira sterlină. Londra este considerată unul dintre cele mai scumpe orașe din lume.

Atracții. Cele mai multe muzee din Londra sunt gratuite. Pentru intrare de la dvs. nu va lua nimeni nici o liră. Parcurile ocupă cea mai mare parte a orașului. Unele dintre ele nu pot fi numite parcuri, pentru că puteți întâlni diverse animale în ele: cerbi, pelicani, veverițe. Este imposibil să vizitați Londra și să nu vedeți Big Ben- ul. Nu uitați să face- ți  cunoștință cu istoria familiei regale vizitând Palatul Buckingham sau Turnul Londrei. Atracția legendară London Eye merită, de asemenea, atenția fiecărui turist.

Berlin, Germania

Capitala Germaniei - Berlinul este întotdeauna bucuros oaspeților săi. Potrivit unor estimări, 18 persoane vin la Berlin în fiecare oră. De la Chișinău la Berlin se poate ajunge cu avionul. Chiar și cu timpul de transfer  timpul zborului va constitui până la 4 ore.

Ce trebuie să știți. În Berlin, funcționează euro - moneda  țărilor UE. Clima din Germania este destul de ușoară. Limbajul oficial este german. Cu toate acestea, mulți locuitori cunosc limba engleză. Luați în serios documentele de călătorie, deoarece pentru călătoria "iepure" din Berlin, puteți ajunge în închisoare.

Atracții. Nu ratați ocazia să vedeți Berlin-ul din cupola Reichstag, pe care îl puteți vizita gratuit prin înscrierea pe site. Una dintre cele mai populare atracții turistice printre turiștii moderni este Zidul Berlinului, rămășițele cărora aparțin întregului complex Memorial împreună cu muzeul. Iubitorii de ciocolată pot vizita Muzeul Ritter Sport, care prezintă baruri de ciocolată de toate felurile și aromele. O atracție specială poate fi numită mâncarea germană. Este diversă, ieftină și incredibil de gustoasă.


Paris, Franța

Capitala romantică a Franței, Paris, a devenit scena multor romane ale scriitorilor clasici și ale creatorilor moderni. Unul dintre principalele orașe europene ale culturii mondiale, atrage un număr mare de turiști din întreaga lume. Puteți ajunge în capitala Franței din capitala Moldovei cu avionul, prin zbor direct. Zborul va dura puțin mai mult de 3 ore.

Ce trebuie să știți. Parisul este un oraș destul de mare, are atât zone periculoase, cât și zone sigure. Înainte de a rezerva un hotel, consultați o persoană care a fost deja la Paris sau citiți comentariile de pe forum. De asemenea, datorită faptului că mulți vizitatori locuiesc în oraș, criminalitatea din Paris este la un nivel ridicat. Încercați să nu lăsați lucrurile nesupravegheate.

Atracții. Desigur, prima asociere cu Parisul este Turnul Eiffel. Mulți își vor aminti de Luvru și de Champs Elysees. În plus, vă recomandăm să vizitați Arcul de Triumf, care este similar arcului din centrul Chișinăului. Disneyland Paris vă va încânta copilul și chiar pe dumneavoastră. Aproape fiecare clădire din Paris este un monument de arhitectură.


Tokyo, Japonia

Tokyo  este un megapolis modern, fiind unul dintre cele mai high-tech din lume. Patria lui Hachiko, un oraș cu o cultură inimitabilă și densitate mare a populației – Tokyo, nu va lăsa indiferent nici un turist. Zborurile de la Chișinău la Tokyo sunt destul de scumpe. În plus, nu există zboruri directe între orașe, va trebui să zburați în tranzit.

Ce trebuie să știți. În Tokyo, oamenii vorbesc japoneza. Moneda națională este yena. Japonia este o altă lume străină de europeni. Luați în considerare o serie de factori înainte de a vizita Tokyo. De exemplu, fiți atent dacă aveți tatuaje pe pielea expusă. Mulți japonezi încă asociază tatuajele cu lumea mafiotă (yakuza). Dacă intenționați să închiriați o mașină în Tokyo, vă rugăm să rețineți că traversarea multor autostrăzi de mare viteză este contra plată, iar parcarea în centrul orașului poate costa bani fabuloși.

Atracții. Tokyo oferă turiștilor ocazia de a se plimba prin locurile în care au mers împărații. De exemplu, Palatul Imperial, în jurul căruia puteți să vă plimbați în orice timp al anului. O panoramă frumoasă se deschide din turnul TV, de la o înălțime de 250 de metri, vedeți magnificul Tokyo. Natura Japoniei este destul de diferită de ceea ce suntem obișnuiți. Prin urmare, călătorind în Tokyo, atenție la sakura, bonsai și alte plante care nu se găsesc în Europa.