Alexandria


Dublin, capitala Irlandei, este unul dintre cele mai vechi orașe din Republica de Smarald. Orașul este iubit de călătorii din întreaga lume. Și există motive bune pentru aceasta: o istorie de secole, vechimea care a fost păstrată sute de ani. Dacă v-ați plictisit de orașele megapolis, cu multiplele zgârie-nori și beton, atunci ar trebui să mergeți la Dublin. Deși orașul nu este mare, atracțiile sale vor fi suficiente pentru o vacanță întreagă. Iar parcurile și grădinile sale vă vor cufunda în atmosfera unei provincii unde simplitatea și bunătatea oamenilor vă vor încânta cu simplitate și confort.

Frica de a călători în Irlanda datorită părerii ploii continue este zadarnică. Desigur că plouă aici, dar probabilitatea de a prinde soarele este echivalentă, adică 50/50. Vara vă va încânta cu soarele luminos și cald și cu abundența florei care înverzește continuu.

În Dublin sunt organizate multiple excursii. De exemplu, o excursie la valea glaciară Glendalokh, unde se află mănăstirea medievală, fondată în secolul al VI-lea. Powerscourt Manor, un complex de palat și parc, care vă va uimi cu scara grandioasă a cărei construcție a durat 20 de ani și și a fost folosită puterea a peste o sută de muncitori. Terasa italiană, un număr mare de sculpturi și havuzuri, Lacul Triton, grădini japoneze.

În oraș există cât excursii plătite, atât și gratuite ale clădirilor istorice, muzeelor ​​și parcurilor. Grădina zoologică din Dublin, Muzeul de bere Guinness, Centrul Național de Aquatics, Cartea lui Kells de la Colegiul Trinity, Catedrala Sf. Patrick și Muzeul-închisoare Kimmeyhen sunt toate locurile care te obligă să plătești pentru a le vizita. Dar nimeni nu regretă mijloace pentru a merge și a le vedea.

Cele mai bune 10 locuri gratuite sunt: ​​Galeria Națională a Irlandei, Grădina Botanică Națională, Muzeul Irlandez de Artă Contemporană Hugh Lane, Familia Fermei Guinness.

Răsfoind un ghid tipic, nu veți găsi în el locuri secrete, care, de asemenea, nu ar trebui să fie trecute cu vederea.

Leprechaun Museum- lepreconul este un personaj din povești, o rudă a spiridușului nostru. Mobilierul din acest muzeu este atât de mic încât pare a fi o jucărie, deoarece înălțimea unui leprecon, conform legendei, abia atinge 60 cm. În camera următoare veți vedea un adevărat "curcubeu". Judecând după legendă, dacă îl urmăriți, curcubeul va indica cu siguranță locul în care spiridușii își ascund vasele cu aur.

Podul lui James Joyce, un mic pod, aruncat peste șanțul unui castel medieval. Arată deosebit de impresionant noaptea când luminile se aprind.

Shelbourne Park - aici este locul unde se desfășoară cursele de câini .Iar animalele și pariurile sunt ceea ce iubesc irlandezii.

Sculptura "Kiss" se află în mijlocul clădirilor de birouri. În fiecare zi, mulți oameni trec prin ea fără să observe. Dar, pe persoanele îndrăgostite, această sculptură nu lasă indiferen. La urma urmei, numai îndrăgostiții se pot săruta fără a observa oamenii, vremea, timpul din jurul lor.

Parcul "Aive Gardens" - dacă în multe parcuri este aglomerat,aici domnește liniștea. Locul excelent pentru meditație!

Când vorbim despre Dublin, este imposibil să tacem despre faimosul cartier Temple Bar. Zona este plină cu diverse pub-uri, pentru că berea este băutura preferată a irlandezilor. Aici vă stingeți

setea și veți avea cu siguranță ceva pe gust. Stând la masă, puteți citi, puteți taceți sau să vorbiți, faceți ce doriți, dar în același timp să serviți. Acesta este un proces obligatoriu pentru a respecta regulile locale de maniere bune. Deși orașul este plin de ciudați cu părul roșcat, Dublin este unul dintre centrele financiare ale lumii, care este inclus în lista a 50 de orașe cu cel mai înalt nivel de viață și cea mai bună ecologie.

Deci,plecând în călătorie, ia-ți copiii cu tine. Pentru ei, în oraș, există o mulțime de lucruri interesante și distractive. Grădina zoologică din Dublin, picnicurile din Phoenix Park, rațele de hrănire din Stevens Green, aerul curat va face bine organismului în creștere.

Asigurați-vă că vizitați Dublin cel puțin o dată, vă veți simți pacificat, pentru că aerul proaspăt, paleta de verde care vă înconjoară pretutindeni, calmează, relaxează și vă ajută să vă umple cu puteri.