E timpul să mergem în Spania senină

De câte ori ați auzit fraza: "Toate drumurile duc la Roma"? Cel mai probabil, destul de des. La urma urmei, Roma poate fi numită pe bună dreptate capitala istorică nu numai a Italiei, ci și a întregii lumi. Imensul oraș multinațional atrage turiști din întreaga lume. Anul trecut, de exemplu, Orașul Etern a fost vizitat de peste 100 de milioane de turiști. Fiecare turist are propriul scop. Și se poate spune cu încredere că nimeni nu rămâne dezămăgit de capitala italiană. Pentru a înțelege de ce este atât de interesantă Roma, vom face o mică excursie istorică.

Orașul pe șapte dealuri a fost fondat în anul 753 î.Hr. și este unul dintre cele mai vechi orașe din lume. Din școală, mulți oameni își amintesc legenda lui Romulus și a lui Remus, de la care începe istoria Romei. Potrivit legendei, Romulus la ucis pe Rem, devenind primul guvernator al orașului. Vorbind despre istoria Romei, ar trebui să menționăm invențiile vechiului imperiu, care sunt utilizate și în ziua de azi pe scară largă, ca de exemplu: zebra pietonală, drumuri, încălzire centrală, glugă, mese pliabile și scaune. Astăzi, Roma este un oraș maiestuos și mai frumos, cu un climat favorabil.

Atracțiile orașului italian pot fi enumerate la infinit. Printre cele mai populare se numără: ​​Colisseum, Panteonul, Fântâna Trevi, Forumul Roman. Aceste clădiri vă vor permite să vă cufundați și să simțiți istoria antică a Italiei. Menționăm că Colisseumul este considerat unul dintre cele Șapte Minuni ale Lumii. Potrivit unor estimări, peste 500 de mii de oameni au fost uciși în acest loc sângeros. Dacă intenționați să vizitați Roma în aprilie, atunci sunteți norocoși, deoarece pe 21 aprilie,este sărbătorită cu pompezitate ziua de naștere a Romei (Natali de Roma). În această zi evenimentele solemne sunt ținute în întreg orașul. Roma a atras întotdeauna credincioșii catolici din întreaga lume.

Acest lucru este evident mai ales în perioada Paștelui. În această perioadă, în localurile orașului puteți să vă delectați cu deliciul tradițional italian - "Easter colomba". Potrivit legendei, această coptură de Paște sub formă de porumbel a apărut în anii 30 ai secolului trecut și a ocupând un loc ferm pe masa festivă a familiilor italiene datorită gustului său delicat. Printre altele, Festivalul de primăvară se desfășoară în Italia în aprilie (Festa della Primavera). În întrega țară se desfășoară expoziții și concerte. În această perioadă pentru turiști este foarte atractivă Piața Spaniei (Piazza di Spagna), care este decorată în onoarea sărbătorii. Puteți să admirați capodoperele culturii în catedralele și bisericile din Roma.

În luna mai, în capitala Italiei are loc tradiționala noapte a muzeului. În această seară puteți accesa gratuit muzeele din Roma. Cu toate acestea, fiți gata de cozi mari. Dacă plecați la Roma în primăvară, faceți o plimbare prin frumoasele parcuri verzi ale orașului. Unul dintre cele mai romantice locuri rămâne a fi Grădina Orange, unde cresc portocalele. Atunci când vă planificați o vacanță la Roma, țineți cont de unele momente speciale ale orașului și nu le pierdeți. De exemplu, puțini dintre turiștii care au vizitat deja capitala Italiei se pot lăuda că au văzut străzile vechi în zori. Încercați să nu deveniți unul dintre acești turiști. La urma urmei, dis de dimineață orașul este pustiu și vă va ajuta să vă îndrăgostiți până „peste cap"de el. Călătoria rămâne a fi călătorie, însă foamea nu a amânat-o nimeni.

Din fericire, bucătăria italiană nu va dezamăgi pe nimeni și nu va lăsa pe nimeni flămând. Fericirea, cu siguranță există! Luați cina la una din tavernele din Roma. Alegeți locurile unde mănâncă localnicii- acesta este un semn special de calitate. Cele mai populare bucate din Italia sunt pizza și spaghete, care au glorificat această țară și au făcut din ea o țară gastronomică. Există un zbor direct din Moldova spre Roma. Biletele Chișinău-Roma pot fi cumpărate pe site-ul nostru. Prin urmare, puteți ajunge în Marele Oraș doar în două ore și jumătate. Vizitați Roma, cu siguranță nu vă va lăsa indiferent!