Пекин - Авиабилеты Пекин

Bilete de avion spre Bari

Dacă îți dorești să faci o rezervare la bilete de avion spre Bari de la compania Meridiana, Avigo.md are cele mai avantajoase oferte. Faci rezervarea online pe site-ul www.avigo.md și poți să începi să pregătești bagajele pentru călătorie.

Ce trebuie să știi dacă zbori la Bari?

Bari este un oraș istorie al Italiei. Este capitala regiunii italiene Apulia și a provinciei Bari. Unii italieni nici nu cunosc despre existența lui, chiar dacă are o istorie interesantă. Orașul este situat pe coasta Adriaticii și are o populație de peste 300.000 de locuitori.

Fiți atenți la drum, pentru că șoferii sunt nervoși și pot traversa pe roșu. De asemenea, vei descoperi că în această regiune locuiesc mulți albanezi. Italienii sunt matinali. La ora 8 dimineața, străzile sunt pline de oameni grăbiți care vor să își cumpere cafeaua și se grăbesc la serviciu. Majoritatea restaurantelor și magazinelor sunt închise până la ora prânzului și se redeschid seara, când oamenii se întorc de la serviciu.

Istoria orașului Bari

În secolul al III-lea, orașul Bari era un port din regiunea Peucezia. Ulterior, orașul a reușit să reziste invaziei grecești, dar a fost cucerit de romani.

La scurt timp, orașul este ocupat de saraceni și după de bizantini. În anul 1000, orașul Bari devine unul dintre cele mai importante centre politice, militare și economice din Italia.

În prezent, orașul este considerat un oraș istoric pentru această regiune din Italia.

În ce perioade ale anului să vizitezi Bari?

Din cauză că se află la o distanță mică de ecuator, în lunile de vară este foarte cald. Temperaturile pot ajunge până +45 de grade. Acest oraș merită să îl vizitați primăvara și toamna devreme, atunci când temperaturile sunt suportabile și vă puteți plimba liniștit pe străzi.

Ce poți vedea în Bari?

Există zeci de locuri care trebuie neapărat să le vezi în acest oraș. Dar câteva te vor impresiona cu siguranță. Dacă vrei să te teleportezi imaginar în Africa aflându-te în Italia este destul să vizitezi Orașul Vechi. Este vorba de un cartier cu o arhitectură veche care te face să crezi că ești într-o zonă îndepărtată din Africa și nicidecum – Europa.

Când te afli în Bari vizitează teatrul Petruzzelli, unul dintre cele mai mari teatre din Italia, care a fost construit în anul 1903. Italienii îl consideră centrul cultural al regiunii.

Cei din Bari te vor sfătui să vizitezi Catedrala „San Nicola”. Nu ezita să îi asculți și descoperă minunata creație a italienilor. Te va impresiona prin sculpturi și arhitectură.

Ce poți mânca în orașul Bari?

Cea mai aglomerată și cea mai iubită regiune este centrul vechi, ca și în majoritatea orașelor din Europa. În centrul vechi vei descoperi o diversitate de localuri interesante, care sunt închise pentru vizitatori în cursul după-amiezii. Dar bucătăria din această regiune este foarte gustoasă.

Una din specialitățile barezilor este orechiette. Evident, este vorba de paste. Nu uita să comanzi și un vin roșu. Vinurile nu sunt exagerat de scumpe, poți găsi și vinuri la prețul de 12 euro.

Să guști neapărat și pizza napoletana din regiune, care te va costa până la 15 euro.

Cât te costă o zi în Bari?

Dacă vizitezi Bari să știi că ai posibilitatea să economisești. Mâncarea și cazarea sunt mult mai ieftine ca în alte zone din Italia.

Un bilet pentru o călătorie în transportul public te va costa 1 euro. Destul de ieftin, după standartele europene. Există o varietate de hoteluri, dar atunci când vizitezi Bari închiriază o pensiune. Pentru că anume pensiunile te vor ajuta să simți cultura barezilor și te va ajuta să economisești. Poți găsi pe Tripadvisor pensiuni la prețul de 25 euro pentru o noapte. Mult mai ieftin decât la un hotel cu aceleași condiții.

Cum ajungi în Bari?

Comanzi pe site-ul avigo.md și te pregătești de călătorie. În Republica Moldova există mai multe companii aeriene care operează curse în Italia.

Există curse directe din Chișinău spre Bari. De asemenea există posibilitatea de a zbura din București spre Bari. Cursa București-Bari se desfășoară de câteva ori pe săptămână.