Cele mai ieftine bilete de avion MERIDIANA

Iberia

Avigo.md va oferă cele mai avantajoase bilete de avion de la compania „Iberia”. Zboruri ieftine Spania (Madrid) de la compania Iberia găsiți acum pe site-ul www.avigo.md, fie că alegeți Barcelona, Madrid sau alt oraș spaniol.

Despre companie

Compania „Iberia” este o companie aeriană spaniolă de croazieră. Este printre primele companii aeriene care a început să utilizeze biletele electronice.

„Iberia” execută zboruri în peste 100 destinaţii în 42 de ţări din întreaga lume. Pe bordul aeronavelor companiei „Iberia” sunt disponibile trei clase: Economy, Business Class şi Business Plus. Potrivit cestora, compania oferă cel mai înalt standard de călătorie.

Istoric

Compania „Iberia” a fost înfiinţată în anul 1927 la iniţiativa şi cu capitalul lui Horacio Echeberrieta prin acordul şi asistenţa operatorului de transport aerian german Lufthansa. La început liniile au funcţionat ca un operator de transport poştal, circulând cu scrisorile şi coletele între Madrid şi Barcelona.

În 1946, operatorul de transport spaniol a avut primul său zbor intercontinental de la Madrid la Buenos Aires. Din acel moment flota aeriană spaniolă a devenit primul operator de transport aerian civil efectuând permanent croaziere între Europa şi America de Sud. În anul 2001, „Iberia” s-a privatizat parţial.

Flota

Compania „Iberia” operează, în acest moment, pe zborurile externe şi interne cu o flotă compusă din 185 de aeronave de tip Airbus A319, Airbus A320, Airbus A321, Airbus A340-300 Airbus A340-600, ATR - 72, Dash - 8 Q300, CRJ - 200, CJR - 900.

Bagaje

Bagajele de mână (carry-on) trebuie să aibă dimensiunile: 55 x 40 x 20 cm. Clasa Economy permite 1 bagaj de mână de 10 kg, la clasa la business ai voie să aduci 1 bagaj de mână de maxim 14 kg, iar la clasa business plus ai dreptul la două bagaje de mână de maxim 18 kg.

Pentru copiii până în 2 ani neîmpliniti: maxim 23 kg și un carucior

Pentru bagajele ce depasesc limitele admise, se percep anumite taxe, ce difera în funcție de zona în care veți călători.